Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Dlouhá Ves – TJ Žichovice 1:2 (1:2)

17. Říjen 2009 | Publikoval | V rubice Mistráky

Branky: 16. Harenčák, 26. Šiška – 36. Valvoda. ŽK: 0:1, ČK: 0:0. Rozhodčí: Hudeček. Diváků: 100.
Po výrazné výhře z minulého kola nad rezervou Klatov zajížděli žichovičtí tentokrát na horkou půdu do Dlouhé Vsi. Utkání dvou sousedů v tabulce slibovalo urputný boj a to se také potvrdilo. Žichovičtí nastoupili opět v kombinované sestavě. K dlouhodobě zraněným Malíkovi a Malému přibyl Kája Brož. Naopak se po pauze vrátil Víťa Hájek, ale Šiška a Švehla nastoupili se sebezapřením.
Oba soupeři začali v nevlídném počasí velmi opatrně a ani jeden z týmů nezahřál v úvodních patnácti minutách prokřehlé diváky žádnou povedenou fotbalovou akcí. Až přišla šestnáctá minuta a faul domácích na Oldu Choda za hranicí vlastního pokutového území. K míči se postavil lišák Hary a precizní střelou kolem zdi nedal Hanzlovi v domácí brance šanci. Ve 26. minutě to bylo pro hosty ještě veselejší. Hájek našel v šestnáctce domácích Jirku Turka, který po fintě, kterou překvapil i sám sebe nahrál na vápno Šiškovi a ten střelou ke vzdálenější tyči rozveselil hostující výpravu podruhé. Domácím se v poli tolik nedařilo, ale s přibývajícím časem získávali mírnou převahu a začali zle dotírat. Proti Kejlovi však Ruda vytáhl parádní zákrok a penaltu za faul Bakyho na Krejčího napálil ve 34. minutě domácí Richard Rovňan do břevna. Dlouhovesští se však přece jen dočkali snížení, když ve 36. minutě naběhl na přetažený centr Hubeného Valvoda a hlavou se zblízka nemýlil.
Ve druhém poločase hosté pokračovali v poctivé hře dozadu. Domácí se tlačili do vápna, žichovičtí pozorně bránili. Víťa Hájek a hlavně Olda Chod využívali každou možnost k útočení do otevřené obrany a rychlými výpady nenechávali domácí obránce v klidu. S přibývajícím časem přišly i šance. Z vápna pěkně střílel domácí Frýda, ale Němec jeho ránu vyrazil a poskakující míč odkopla žichovická obrana do bezpečí. Stejně se domácím vedlo i po akci Krejčího, jehož ránu opět Ruda vyrazil a z následného závaru se nic dobrého pro Dlouhou Ves neurodilo. Na druhé straně kontroval Šiška, který se probil s míčem do vápna domácích, ale Hanzl jeho střelu zázračně vykopl na roh. Pěkně střílel z hranice šestnáctky také Olda Chod, jeho pozdrav se však mezi tyče nevešel. Domácí s přibývajícím časem stupňovali svůj tlak a sahali po vyrovnání. Jenže nikdo z nich nedosáhl na střílený centr Hubeného a jejich další střely neměly potřebnou přesnost nebo je stačili zblokovat bránící hosté. Co prošlo pochytal Ruda.
Hosté se tak po závěrečném hvizdu rozhodčího Hudečka mohli radovat z třetí výhry v řadě, tentokrát tvrdě vydřené. Žichovická mašina se snad konečně rozjíždí, což je ta nejlepší pozvánka na příští týden, kdy v dalším derby přivítáme na domácím hřišti nebezpečný celek Svéradic.
Sestava: Němec – Harenčák, Frýzek, Švehla, Greiner – Bala (90. Sládek), Šiška, Šimáček, Turek – Chod, Hájek (75. Pařízek).

Zápis je s 4 komentáři