Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – FC Švihov 1:2 (1:2)

27. Září 2009 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 8. Šiška – 9. Biederman, 24. Sýkora; rozhodčí: Rubáš – Kastl, Fanfule; ŽK: 3:2; ČK: 1:0 (88. Chod); diváků: 80.

Překrásné nedělní odpoledne mnoho diváků na fotbal do Žichovic tentokrát nepřilákalo a je třeba říci, že domácí své věrné příznivce opět nepotěšili a pomalu se propadají tabulkou do nižších pater. Trenér Chalupný přeskupil sestavu a zelení chtěli přerušit šňůru zápasů bez vítězství. To se jim sice “povedlo”, ale takhle si to rozhodně nepředstavovali.

Žichovice nastoupili bez zraněného Malíka, jehož koleno si vyžádá dlouhodobější léčení a Hájek, Brož a Šimáček hráli se sebezapřením. Po z obou stran opatrném úvodu udeřili jako první v 8. minutě domácí. Jarda Malý rozehrál trestný kop nakrátko a Šiškova tečovaná střela skončila za zády gólmana Zdrahala. Žichovičtí ještě oslavovali, hosté se hned z rozehrání dostali na šestnáctku a Biederman dobře mířenou střelou z vápna nedal Rudovi šanci. To však nebylo všechno. Ve 13. minutě rozehrával hostující Havlíček trestný kop, ke střele se dostal Biederman, ale Němec ještě vyrazil. O deset minut později si hosté trestňák zopakovali tentokrát z druhé strany. Havlíček zakroutil přesný centr na malé vápno Žichovic a Sýkora se štěstím vstřelil vítěznou branku Švihova. Opaření domácí toho do konce poločasu moc nevymysleli. Pouze Olda Chod se řítil do vápna za odraženým míčem, ale brankář Zdrahal byl rychlejší. Na druhé straně centrovaný míč Sýkory Ruda Němec jen přizvedl k Biedermanovi, který místo zakončení ještě přihrával a jeho oblouček Jirka Šimáček uklidil na roh.

O přestávce měl trenér Chalupný svým svěřencům co říct a jejich hra se ve druhé půli zlepšila. Nejprve ovšem stříleli hosté. Trestný kop Havlíčka však Němec nadvakrát lapil. Do dobré šance se řítil i hostující Sýkora, ale Ruda byl opět na místě a dorážka Brože mířila vysoko nad. To bylo ze strany hostů pro tento den téměř vše a do konce zápasu se zajímavé věci děly převážně jen před brankou Švihova. Výborný Brož nejprve hlavou poslal do sóla aktivního Choda, který posadil na zadek hostujícího obránce, tváří v tvář brankáři však mířil těsně vedle. Olda si zanedlouho naběhl na pěkný centr kapitána Šišky, ale jeho koníček mířil do náruče Zdrahala. Do třetice opět Olda: tentokrát se vřítil do vápna a jeho ránu z úhlu vyrazil Zdrahal na rohový kop. Na druhé straně mohli hosté zvýšit. Po pasu Brože překonal Němce střídající Jan Zdrahal, jenže Harenčák jeho ránu uklidil do bezpečí. Domácí dál zvyšovali obrátky. Při trestném kopu Jardy Malého si překážela dvojice Brož – Švehla a hlavička druhého jmenovaného letěla nad. Dalekonosný pokus Greinera mířil vedle a po rychle rozahraném trestném kopu Hájka zacílil nepřesně i Radim Šiška. Šiška svými centry hostům zatápěl, ale David Greiner nejprve mířil hlavou velmi nepřesně a při Davidově druhém pokusu byli rychlejší švihovští obránci. Závěrečný tlak trochu otupil svým vyloučením po druhé žluté kartě Olda Chod, ale i tak mohli domácí vyrovnat. Jenže na hlavičku Malého se vytáhl výborným zákrokem brankář Zdrahal a hosté odkopli míč na roh. Nepřesná koncovka, která Žichovice trápí již delší dobu tak zavinila další export bodů z dříve nedobytné domácí pevnosti.

Sestava: Němec – Frýzek, Harenčák, Švehla, Greiner – Šiška, Šimáček (46. Piller), Malý, Hájek – Brož, Chod.

Zápis je s jedním komentářem