Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – FK Svéradice 1:3 (0:1)

25. Říjen 2009 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 76. Šimáček – 16. Makovec, 75. Martínek, 90. Vonášek. ŽK: 7:5, ČK: 2:1 (42. Chod, 50. Šiška – 76. Martínek). Rozhodčí: Mazán – Špindlerová, Pressl. Diváků: 200.

Dlouho očekávané derby mezi Svéradicemi a Žichovicemi přineslo díky mnoha tvrdým zákrokům karetní mariáš a i přesto, že domácí hráli dlouho bez vyloučených Choda a Šišky, byl výsledek do poslední minuty na vážkách. Domácí po sérii tří výher vstoupili do utkání profesorsky a hned ve druhé minutě mohli inkasovat. Ránu jednoho z hostů vyrazil Guli ke zcela volnému Václavkovi, ale ten z malého vápna netrefil zívající branku. Žichovičtí kontrovali nepřesnou střelou Šišky. Šiška byl i dále při chuti, jenže jeho další ránu z dobré pozice zblokovala hostující obrana. Svéradičtí se však lépe pohybovali a jejich záloha přehrávala tu žichovickou. Z toho přicházely i šance. Nejprve se neprosadil hlavou Makovec, poté i Herout. Uhodilo v 16. minutě, když Petřík táhl po levé straně brejk hostů, přehodil vybíhajícího Sládka a Makovec se před prázdnou brankou nemohl nemýlit. Domácím se tentokrát vůbec nedařilo, hosté pozorně bránili a když se prostě nedaří, tak ani benzín nehoří. Navíc ve 42. minutě po faulu na hostujícího brankáře a následné strkanici v pokutovém území Svéradic musel předčasně pod sprchy domácí Chod.

Do druhé půle vstoupili žichovičtí se snahou vyrovnat. Bohužel, snahy vzaly za své hned v 50. minutě, když po druhé žluté musel do sprch i Šiška. Hosté se od té doby nikam nehrnuli, ikdyž šancí si vytvořili dost a domácí čekali na příležitost k vyrovnání. Svéradičtí se vesele trefovali do Sládka do 75. minuty. V té svůj únik zakončil lobem Martínek a bylo to 0:2. I Martínek však hned za minutu mířil po červené kartě do sprchy dříve než ostatní. Naději na vyrovnání dal domácím v 81. minutě hlavou po pěkném centru Hájka Šimáček. Vyrovnat mohl Greiner, který se řítil na hostujícího gólmana, ale mířil vedle branky. Škoda, hosté si o vyrovnání koledovali celý druhý poločas. Konečnou podobu dal výsledku v devadesáté minutě neobsazený Vonášek, který po rohovém kopu uklidil do branky Sládkem vyboxovaný míč.

Sestava: Sládek – Harenčák, Frýzek, Švehla, Greiner – Piller (70. Pařízek), Šiška, Šimáček, Bala (46. Pecina) – Chod, Hájek.

Fotky naleznete v naší Galerii

Zápis je s 11 komentáři