Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Příkosice 3:1 (1:0)

20. Červen 2009 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: Šimáček, Šimanovský 2
K poslednímu utkání sezony jsme nastoupili proti soupeři, který jako nováček obstál na výbornou a do poslední chvíle míchal postupovými kartami. Nutno dodat, že přijel oslaben o několik hráčů základní sestavy. Ale ani my jsme zdaleka nebyli kompletní, neboť k nemocnému Grainerovi přibyl zraněný Hájek a studijně zaneprázdněný Šedivý. Navíc soupeř mohl hrát uvolněně neb nebyl jako jeden z mála zapleten do postupových či sestupových peripetií.
Úvod utkání patřil nám, ale bohužel jsme opět nevyužili nabídnuté šance a tak to mohl být paradoxně soupeř, kdo mohl jít do vedení, ale ani jeho útočníci neměli svůj den. Postupně se tváří v tvář golmanovi hostí ocitli oba naši útočníci, několikrát nás v samostatném úniku zastavil praporek pomezního (vždy právem) a tak to nakonec vzal do svých rukou Jirka Šimáček když nádherně s míčem na noze protancoval postupně přes tři obránce Příkosic a s přehledem zakončil do sítě. To běžela 32. minuta utkání. Do konce poločasu se již skóre neměnilo i když k tomu bylo několik slibných příležitostí na obou stranách.
Do poločasu druhého jsme nastoupili ustrašeně a tak hosté vycítili příležitost a začali nebezpečně ohrožovat dnes výborného Němce v naší bráně. Jelikož jsme v tu chvíli téměř nehráli, nebylo divu, že došlo k vyrovnání a to zcela zaslouženému. Naštěstí nás to nepoložilo a dost brzy jsme dokázali odpovědět navrátilcem Šimanovským, který
zakončil únik agilního Beneše. Tentokráte jsme si vedení pohlídali lépe a naopak po další brejkové akci jsme vítězství zaslouženě pojistili.
Sestava: Němec, Malík, Frýzek, Šimáček, Brož,Šiška, Malý, Švehla, Chod, Beneš, Šimanovský, (Bala, Pařízek)
Slovo trenéra:
Kluci sehráli velice dobré utkání a kromě úvodních patnácti minut druhé půle byli lepším mužstvem. Bohužel ani plný bodový zisk nestačil na záchranu a tak opouštíme soutěž se ziskem 34 bodů a průměrem více než 1,1 bodu na zápas což je opravdový paradox hodný k zamyšlení se pánů zodpovědných za západočeský fotbal. Se soutěží se loučíme se zdviženou hlavou a pocitem slušně odvedené práce. Mužstvům Nýrska a Křimic přeji úspěch v baráži o udržení se v soutěži, bylo by totiž nespravedlivé nechat za sebou pět resp. šest mužstev a spadnout, to jde jen v plzeňském kraji.

Zápis je s 5 komentáři