Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žákava – TJ Žichovic 0:1 (0:1)

18. Duben 2009 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branka: Šiška
Sestava: Sládek, Malík, Šedivý, Frýzek, Brož, Šimáček, Malý, Šiška, Hájek, Beneš, Chod (Grainer, Bala, Švehla)
K dalšímu zápasu nastoupil tým Žichovic v Žákavé. Chtěli jsme potvrdit dobrou formu na hřištích soupeřů a dát trenérovi další dárek k mladistvým kulatinám. To, že se to nakonec všechno povedlo, je dílem týmového výkonu, odhodlání a sportovního štěstí. Ale štěstí přeje připraveným, a my po včerejší párty byly absolutně in ordnung a ready, takže výsledek nakonec jen potvrdil všeobecné očekávání.
Žákavá vstoupila do utkání aktivně, a přestože jsme věděli o stylu hry domácích, měli jsme v úvodu problémy adaptovat se na jejich agresivní kopanou. Každý míč do šestnáctky byl nebezpečný a na malém hřišti v Žákavé mohl do šestnáctky mířit míč prakticky odkudkoli. Avšak s postupem času jsme se dostali do hry a domácí obrana začala mít problémy. Oba naši útočníci Beneš i Chod byli technicky a hlavně rychlostně nad síly domácích beků, a byla otázka času, kdy se tato převaha projeví i gólově. Několik nadějných situací jsme nevyužili, ale zhruba ve třicáté minutě jsme se dostali do vedení. Standardní situaci na polovině hřiště jsme k překvapení domácích nerozehráli stylem bum bác hurá do vápna, ale Zbyněk Malík uvolnil Jirku Frýzka, který našel ve vápně domácích nepokrytého Radima Šišku a jeho nepříliš vydařená střela překvapila domácího gólmana a skončila k radosti hostujících hráčů i fanoušků v domácí síti. 0:1. Přestože jsme vedli, nechtěli jsme výsledek pouze bránit, ale domácí Žákavá nás prakticky až do konce poločasu zamkla v naší šestnáctce. Dílem to bylo samozřejmě aktivitou domácích, ale i my jsme byli často v obranné hře váhaví a dávali domácím zbytečně mnoho prostoru. Několikrát jsme domácím nabídli i gólovou přihrávku, ale oni jí bez poděkování pohrdli. Tyto věty bych nemohl psát, kdyby v naší brance nestál skvělý Karel Sládek, který bravurně nahradil absentujícího Rudu Němce, a mnoha brilantními zákroky podržel naděje Žichovic na bodový zisk. V zápase o šest bodů je třeba takový výkon ocenit dvojnásob!
Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že nesmíme dát domácím prostor k tomu, aby se dostali do tlaku a zasypávali naši šestnáctku nebezpečnými centrovanými míči. To se nám vesměs dařilo, ale několikrát rozhodčí domácím mírně pomohl a dostal je do tlaku, avšak celkově svou roli zvládl výborně a výsledek zápasu rozhodně nijak neovlivnil. My jsme se sice bránili, ale na rozdíl od první půle jsme domácí do naší šestnáctky pouštěli minimálně. Nevyvarovali jsme se sice několika faulů v nebezpečných pozicích, ale podařilo se nám domácí ubránit. Jak při obranných, tak při útočných standartách opět vynikal Jirka Šimáček, který nedal šanci o 20 cm většímu domácímu kanonýrovi Váňovi. Se zvýšenou snahou domácích o vyrovnání se nám otevírali prostory k rychlým protiútokům. Bohužel však šance Jirky Šimáčka, Víti Hájka nebo Oldy Choda gólem neskončily. To nás mohlo později mrzet, protože domácí po odraženém míči trefili břevno naší branky a několikrát se do šancí drali tak vehementně, že jim ve skórování zabránil útočný faul. Největší šanci potvrdit naši výhru měl Robert Beneš, ale tváří v tvář na brankáře domácích nevyzrál. A když poslední standardní situace domácích skončila těsně nad naší brankou, mohli jsme začít slavit další důležité vítězství. Chtěli bychom ho samozřejmě věnovat trenérovi Josefu Chalupnému. Děkujeme mu i tímto za jeho přínos k rozkvětu žichovické kopané a doufáme, že si v příští sezóně pod jeho vedením už konečně zakopeme o postup do krajského přeboru. Hrát o udržení sice po těch letech úspěchů má své kouzlo, ale my všichni víme, že tenhle tým má na mnohem víc…!
Slovo trenéra: Zápas z kategorie veledůležitých jsme zvládli a udělali tak další krok k záchraně. Po včasné vedoucí brance jsme tentokráte kvalitní obrannou hrou nedevolili soupeři ani jednou skorovat i když občas nám pomohla i štěstěna která nám chyběla v minulých domácích zápasech. Skvělý byl (nechyt)Sládek v brance, který si odbyl ostrou premiéru. Pochvalu, ale zaslouží úplně všichni za perfektně odvedenou práci, domácí jsme vůbec nepouštěli do kombinace, takže ti byli nuceni hrát jen nakopávané míče do naší šestnáctky a ty se nám povedlo ubránit. Kluci mi tak dali pěkný dárek k narozeninám.

Zápis je s 5 komentáři