Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Zbiroh – TJ Žichovice 1:2 (1:1)

2. Květen 2009 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: Robert Beneš 2
Sestava: Němec – Šedivý, Malý, Malík, Brož – Šimáček (82.Pecina), Šiška, Greiner, Hájek – Chod (60.Šimanovský),  Beneš

Po propadáku v domácím utkání s Bezdružicemi jsme odjížděli na horkou půdu do Zbiroha bez velkých vyhlídek na bodový zisk. Domácí totiž nejsou zvyklí doma body rozdávat a to jsme si ověřili v minulé sezoně když jsme si odtud odvezli docela pěknou nadílku v podobě pěti branek v naší síti. Navíc nemohli nastoupit zraněný Frýzek a Švehla, který pro změnu pomáhal vlastnímu otci likvidovat zásoby jídla a alkoholu při oslavě jeho kulatin. Se zraněním nastupovali Šedivý, Chod, Šimanovský. Na náladě nepřidalo ani zjištění, že domácí ještě v této sezoně neinkasovali ze hry, ale na straně druhé my jsme po jaru neztratili venku ještě ani bod a to nás drželo v naději na slušný výsledek.
Úvodní nápor domácích jsme evidentně zvládli lépe než před rokem a drželi jsme v pohodě čisté konto, ale když jsme začínali hru vyrovnávat, přišla zbytečná ztráta míče ve středu hřiště a trest v podobě vedoucí branky domácích po pěkné křížné střele do šibenice Němcovy branky. To běžěla 25. minuta. Naštěstí po dvou minutách bylo srovnáno a to gólem ze hry. Víťa Hájek se nádherně probil při lajně a střílenou přízemní přihrávkou našel volného Robíka Beneše, který k naší velké radosti ukončil svoje střelecké trápení střelou k tyči. Až ke vzdáleným střídačkám bylo slyšet, jak si od plic ulevil. Po vstřelené brance jsme se uklidnili a postupně jsme začali získávat převahu a domácí jsme začínali přehrávat. Ti se navíc místo hře čím dál častěji začínali hádat a evidentně byli naši hrou zaskočeni.
Do poločasu druhého jsme vstoupili hodně sebevědomě a hned po několika minutách jsme šli do vedení. To David Greiner ideálně uvolnil v té době už hodně kulhajícího Oldu Choda, ten se uvolnil v šesnáctce domácích a na zlatém podnosu předložil Benešovi, který nezaváhal a bylo rázem 1 : 2. Další branka ze hry domácí na dlouho rozložila a my jsme mohli přidat pojistku, ale bohužel Robert Beneš samostatný únik po příhře Greinera zakončil do brankáře. Domácí byli stále nervóznější a to odnesl vyloučením jeden jejich plejer když nervově neunesl nedovolený atak Greinera a po úderu do Davidova obličeje viděl od výborně pískajícího hlavního arbitra kartu barvy červené. Když už se zdálo, že vítězství uhájíme, přišla hrubka v podání Rudy Němce a následná tyč domácích. A aby štěstěna ukázala jak je přelétavá pomohla nám ještě jednou v nastaveném čase, když útočník domácích obelstil postupně čtyři naše beky a jeho střela těsně minula naši branku. Pak už následoval závěrečný hvizd, který zpečetil naše zasloužené vítězství, už čtvrté v řadě venku.

Slovo trenéra: Kluci podali ve všech řadách perfektní výkon a vítězství si zasloužili. Dnešní výkon se diametrálně lišil od toho minulého, ale také to bylo kvalitou soupeře, který tentokráte chtěl hrát fotbal a to, že ho umí, nám i předvedl. Velice pohledné utkání z obou stran bylo navíc umocněno stoprocentním výkonem rozhodčích.

Fotky ze zápasu jako vždy naleznete v naší Fotogalerii.

Zápis je s 3 komentáři