Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice “A” – Nýrsko 3:3 (2:2)

12. Duben 2009 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: Malý, Šedivý, Šimanovský
Sestava: Němec, Šedivý, Frýzek, Malík, Brož, Hájek, Šiška, Malý (88. Švehla), Šimáček (70. Šimanovský), Beneš, Chod (85. Greiner)

Žichovice nastoupily k dalšímu zápasu v rámci klatovského okresu. V tomto zápase měli kluci hostům po podzimní prohře 1:5 co vracet a začátek zápasu tomuto scénáři nasvědčoval. Od začátku bylo patrné, kdo bude chtít v tomto zápase vzít tři body.
Již ve 3. minutě našel přihrávkou Olda Chod Jirku Šimáčka, ale jeho střelu golman hostí kryl. V 8. minutě Robert Beneš důrazem protlačil míč na Choda, který si ho příliš předkopl a golman stihl jeho pokus zneškodnit. 14. minuta střelec dvou gólů v Lubech Jarda Malý neprošel s odraženým míčem do ideální koncovky. V 17. minutě našel Michal Šedivý autem Jirku Šimáčka, který si skvěle zpracoval, okolo dvou protihráčů se prodral do vápna a zpětnou přihrávkou na hranici vápna našel Malého, který levou nohou vystřelil přímo k tyči a nedal golmanovi nejmenší šanci, 1:0. V 18. minutě se poprvé v tomto zápase dostali alespoň k náznaku zakončení hosté, ale střela z 30 metrů mířila hodně nad a spíš než Rudu v brance vyděsila rodinku ptáků, kteří si v koruně stromu za brankou právě budovali své hnízdo. V této době bylo na hřišti v podstatě jen jedno mužstvo a hosté se zmohli jen na odvracení náporu a odkopávání míčů.
Ve 22. minutě to již bylo 2:0, když po trestném kopu Hájka hlavou zakončil Šedivý a vše nasvědčovalo tomu, že domácí hosty převálcují. V tu chvíli, však začal úřadovat velice nepřesný rozhodčí, který i přes své mládí byl velice nepohyblivý a zápas řídil takřka “z půlky”. Právě z tohoto místa viděl ve 24. minutě “faul” Frýzka, který čistě skluzem vypíchl na hranici vápna hostujícímu hráči míč. Z nařízeného trestného kopu nedal Rubáš Rudovi Němcovi žádnou šanci a snížil tak na 2:1. Ve 26. minutě vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Šimáček, jenž jeho střelu s námahou vytáhl na roh. Ve 28. minutě opět, bohužel pro domácí, fatálně zachyboval rozhodčí, když nejprve avizoval výhodu po faulu na domácího Brože, který se již k míči nedostal včas a následně k velikému překvapení všech tuto “výhodu” neposoudil, jako faul, ba naopak nechal hostujícího hráče volně projít po nekrytém křídle, ten nebráněn nacentroval do vápna, kde zakončil trestuhodně nekrytý Loos hlavou, 2:2. Domácí však vyrovnání nepoložilo, opět se pustili do tlaku a hosty k ničemu nepouštěli. Ve 32. minutě hlavičkoval po trestném kopu Hájka, Šedivý těsně nad. Rozhodčí v této fázi zápasu hromadí jednu chybu za druhou na obě strany a zápas nezvládá. Opět z kruhu na půli odpískal a následně odměnil žlutou kartou Šimáčka za faul na brankáře, když golman hostí přišel do souboje pozdě a k míči se vůbec nedostal. Zápas, který měl od začátku tempo a náboj se tak nesmyslně kouskuje je nervóznější. Ve 42. minutě Michal Šedivý pálí k tyči, ale brankář hostí opět kryje.

Druhý poločas přinesl podobný obrázek hry, jako ten první. 47. minuta, Brožův dlouhý aut zakončil Chod hlavou, ale golmana nepřekvapil. Ve 49. minutě se osmělují hosté, ale hlavičkující hráč mířil přímo do náruče Rudy Němce. 50. minuta, Chod se dostal do zakončení, ale střela byla vytěsněna na roh. 52. minuta, Hajek z trestného kopu těsně nad. V 54. minutě pálí Beneš, ale brankář opět kryje. 55. minuta, Malý našel krásně ve vápně Šimáčka a jeho tvrdá střela jen těsně míjí branku. Domácí jsou v těchto chvílích v nepřetržitém tlaku, který je přerušován jen dalšími nepřesnostmi rozhodčího. V 57. minutě přišla krásná akce domácích, když Jirka Šimáček zatáhl do vápna, křížně přihrál, ale jeho přihrávku Robert Beneš přeběhl a Vítek Hájek na ní prozměnu nedosáhl, chyběly jen centimetry. 62. minuta Hájek z hranice vápna opět těsně nad. V 64. minutě se hosté dostali poprvé v tomto poločase do vápna, ale pokus o nafilmování penalty byl odměněn žlutou kartou. V 69. minutě se po dlouhém autu Brože akrobaticky neprosadil Radim Šiška. V 74. minutě Hájek z otočky trefuje jen dobře postaveného brankáře hostí. 76. minuta, snad největší šance domácích, když se Šiška skvěle uvolnil a řítil se sám na brankáře, ale v posledním okamžiku mu míč uskočil a vybíhající gólman se štěstím v pádu kryje.
V 82. minutě se prosadil po vleklém zranění střídající Šimanovský, když ho přihrávkou vybídl Olda Chod, ale jeho střela z voleje se nevešla mezi tři tyče. Další obrovskou šanci domácích promarnil opět Robík Šimanovský, když se nikým neatakován ve vápně unáhlil a zakončil hlavou přímo do náruče gólmana. V době, kdy domácí diváci a možná i hráči přemýšleli jen nad tím, jak vsítit vítězný gól, přišla ledová sprcha, když svoji druhou brejkovou návštěvu ve vápně Kamil Presl zakončil gólově a vypadalo to, že body pojedou do Nýrska, to běžela 87. minuta a na jumbotronu nad hřištěm svítilo skóre 2:3. Gól nýrští borci oslavili vulgárními výkřiky na adresu domácích hráčů, ale tentokráte i pomezní jen naslouchal oslavným chorálům “srač… bílý”, které se odehrávaly asi tři metry od něho. V době, kdy oblíbený a fanynkami zbožňovaný, DJ Lejsek hlásil návštěvu téměř 200 diváků, se podařil heroický kousek domácím.
To běžela již 94. minuta, když Šiška našel patičkou Hájka a ten byl dvojnásobně podražen hostujícími beky ve vápně a následovat nemohlo nic jiného, než penalta, ke které se postavil tradiční exekutor Robert Šimanovský. A poté, co se hosté debatovali s rozhodčím a oslovovali ho bezostyšně jmény různých domácích zvířat a názvy dámských i pánských přirození, které tento přešel (zřejmě ze zvyku) jen úsměvem, Robík bez problémů pokutový kop proměnil a zachránil tak alespoň bod pro domácí borce. Pro hosty to muselo být kruté, ale vzhledem k vývoji a předvedenému výkonu, to byl zisk jednoho bodu, který svojí cenou musí mnohonásobně převyšovat zlato.
Slovo trenéra: V utkání ve kterém jsme byli po celých devadesát minut lepší, jsme nakonec byli rádi za bod. Hosté hráli velmi dobře v obraně, navíc využili vše co využít mohli. My jsme naopak nevyužili dobrý začátek a sami jsme drobnými chybami nabídli soupeři, aby se vrátil do hry a on toho dokonale využil. Kluci si ale zaslouží pochvalu za bojovnost po celé utkání a vytrvalost s kterou šli za bodovým ziskem. Penalta byla z mého pohledu jasná a nebylo o ní pochyb, jen mě překvapilo jaké hlasité vulgarity si vyslechl hlavní arbitr aniž by použil jakokoliv kartu.
Fotky jako vždy v galerii.

Zápis je s 7 komentáři