Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Chanos Chanovice „B“ – TJ Žichovice 0:2 (0:2)

20. Září 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 14. Malý, 33. Švehla. ŽK: 5:4. ČK: 0:0. Rozhodčí: Petržílka Jiří. Diváků: 200.

Před super návštěvou a za krásného počasí sehráli o chanovické pouti žichovičtí fotbalisté další zápas letošního soutěžního ročníku a jako slušně vychovaní hosté, kteří odjedou domů s prázdnou, se v Chanovicích rozhodně nechovali. Domácí mohli favorita zaskočit hned v 1. minutě, když se po ztrátě míče ve středu hřiště řítil na Rudu domácí kapitán Vivatěnko, který však mířil přesně do náruče žichovického brankáře. To ovšem bylo ze strany domácích v prvním poločase všechno. Od té doby hráli už jen borci v bílých dresech. Pěknou kombinaci na domácí šestnáctce předvedla ve dvanácté minutě trojice Šiška, Chod, Beneš, posledně jmenovanému byla ale branka malá. Ve 14. minutě zahrávali hosté trestný kop, míč si ve vzdálenosti třicet metrů před Hermanchakovou brankou postavil Jarda Malý a s pomocí teče ve zdi překonal výborného domácího gólmana. Jarda mohl o osm minut později zvýšit, ale po akci Choda a přistrčení Švehly mířil z prostoru penalty vysoko nad. Po rohových kopech Malého mířili dále mimo tyče hlavou Brož a Šiška. Hosté přidali druhý gól ve 33. minutě. Beneš zatáhl míč do šestnáctky, jeho přízemní centr Olda nabil Švehlovi a ten střelou do prázdné branky rozjásal žichovické borce podruhé. V 45. minutě ještě po rohu Malého kryl Hermanchak v pohodě Chodovu hlavičku.

V úvodu druhého poločasu mohli hosté zápas definitivně rozhodnout, ale Beneše po samostatné akci vychytal brankář a dorážka Brože z bezprostřední blízkosti letěla nad branku. Domácí se nevzdávali, Klásek se dostal před Němce, ten jeho střelu vyrazil a Bártík z dálky přelomoval Němce i žichovickou branku. Pak na Rudu ještě nevyzrál Vivatěnko a znovu Klásek. Druhou půli už hosté nehráli v takovém tempu jako tu první, přesto mohli svůj náskok pohodlně zvýšit. Jenže Šiška po své kličkované mířil do náruče Hermanchaka, Brožově nádherné ráně z 25 metrů stála v cestě tyč (branka se třese ještě teď) a dorážka Turka šla nad. Když po rohu Malého a hlavičce Beneše byl domácí brankář překonán, zastoupil jej na brankové čáře jeden z chanovických obránců. Pět minut před koncem, se prokličkoval Beneš do domácí šestnáctky, ale Hermanchak byl opět na místě. V poslední minutě po přihrávce Pavlovského střílel na Němce domácí kapitán Vivatěnko, Ruda však vyrazil, nakopnutý míč se dostal k Benešovi, ten přihrál do vápna Hozmanovi, ale Hermanchak předvedl bravurní zákrok a jeho bombu vyrazil na roh. Dále se už nic zajímavého před oběma brankami nestalo a po závěrečném hvizdu rozhodčího Petržílky se žichovičtí radovali z dalšího zaslouženého vítězství. Děkujeme našim kotelníkům za podporu a těšíme se na jejich hlasité povzbuzování během zápasu podzimu, který se uskuteční příští neděli od 16:30 v Lubech!

Slovo trenéra: Chtěl bych opravdu poděkovat našim fanouškům, takovou atmosféru, kterou nám vytvořili si už ani nepamatuji, zda jsem někdy v životě zažil. Takový kotel nemá ani Dynamo ČB a další vrcholovové kluby. Kvůli tomu se hraje fotbal ! Díky a doufáme, že nám budete fandit i v následujících zápasech, hlavně v zápase podzimu v Lubech. Co se týče předvedené hry, tak musím konstatovat, že stále vytváříme zbytečné chyby v obraně  a dále nás bolí neproměňování brankových příležitostí. Hráčům se nedá upřít snaha a kolektivní výkon, ale tyto nedostatky je třeba vypilovat. Shrnuto: krásné počasí, krásná návštěva přes 200 lidí, dobrý výsledek , 3 body = krásně strávené fotbalové odpoledne . Jen ta fronta na pivo by pro naše fanoušky mohla být menší, inu plný dům…

Sestava: Němec – Mourek – Jeřábek (34. Turek), Frýzek, Štěpán – Brož, Malý, Šiška (73. Hozman), Beneš – Chod, Švehla (46. Šimáček).

Zápis je s jedním komentářem