Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

FK Dukla Janovice – TJ Žichovice 2:1 (1:1)

10. Říjen 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 37. Mareš, 88. Slivoň – 26. Šimáček. ŽK: 1:3. ČK: 0:0. Rozhodčí: Javorský Josef. Diváků: 70.

O krásném sobotním odpoledni zajížděli žichovičtí fotbalisté do Janovic. Domů se však tentokrát vraceli bez bodů, když jim první porážku v nadmíru dobře rozjeté sezóně uštědřila domácí Dukla.Zápas hodně poznamenal problém hostů s nedovezenými registracemi. Proto museli nastoupit v improvizované sestavě a na souhře to bylo hodně znát. Domácí do duelu vlétli a žichovičtí se museli bránit. S centrovanými míči janovických fotbalistů si obrana řízená hrajícím trenérem Mourkem dokázala poradit a hra se postupem času začala vyrovnávat. Přestože se žichovičtí potýkali s nepřesnostmi ve své hře, radovali se z gólu jako první. V 26. minutě rozehrál Jarda Malý rohový kop, na míč si naskočil Jirka Šimáček a hlavou poslal hosty do vedení. Domácí dokázali odpovědět ve 42. minutě. Po faulu střelce branky Šimáčka zahrával trestný kop domácí Mareš, jeho centr nedokázal nikdo trefit a míč zapadl k zadní tyči Sládkovy branky. Strhnout vedení na stranu hostů mohl Kája Brož, ale po samostatné akci střílel vysoko nad domácí branku.

Do druhé půle už na domácí vlétla optimální sestava a na hřišti to bylo znát. Hned v 47. minutě se po křídelní akci vřítil do domácí šestnáctky Švehla, napálil míč do břevna a dorážku Malého vytěsnili obránci na roh. Hosté se usídlili na polovině domácích a přicházely další šance. Fotbal se musel divákům líbit, ikdyž v něm bylo více bojovnosti nežli fotbalové krásy a přestože domácím docházely síly, tak se snažili chodit do brejků, které však nedokázali dotáhnout do konce. Naopak žichovičtí pokračovali ve spalování šancí. Šimáček mířil po rohu hlavou vedle a vedle střílel po rohovém kopu i Brož. Nepřesnou mušku měl tentokrát i kanonýr Šiška. Gól, který visel ve vzduchu také padl, ale do špatné branky. Scházely dvě minuty do konce, když hosté propadli při zdvojování centrujícího hráče, jehož prudký míč trefil do ramene domácího útočníka Slivoně a ten se štěstím rozjásal janovický stadion podruhé. Do konce už zbývalo málo času, přesto mohli hosté vyrovnat. Chodově ráně ze šestnáctky však chyběl kousíček. Děkujeme kotelníkům za výbornou atmosféru, kterou nám v Janovicích vytvořili. Těšíme se na Vaše hlasivky v nedělním utkání na domácím hřišti, kdy skládáme reparát v zápase s nevyzpytatelným týmem z Vrhavče!

Slovo trenéra: Utkání v Janovicích velmi poznamenala organizační chyba v podobě zapomenutých registrací, odpovědní nechť si sáhnou do svého svědomí… Pokud chceme postoupit do vyšší soutěže, musí vše fungovat nejen na hřišti , ale i mimo něj, včetně realizačního týmu. Padla tak naše taktika a měla za následek zmatky v prvních 30 miutách zápasu. Nicméně sehráli jsme smolný zápas, kdy ze dvou náhodných a jediných polostřel na branku jsme dostali obě branky. Neproměňování vyložených brankových příležitostí bylo opět naší slabinou, tentokráte nás za to soupeř potrestal. Doufám, že jsme si tímto zápasem vybrali smůlu se vším všudy a že v domácím zápase se všichni budou snažit tento zkrat v utkání s Vrhavčí napravit. Děkuji opět fanouškům, kteří nás hlavně za nepříznivého stavu hlasitě podporovali.

Sestava: Sládek – Mourek – Jeřábek (35. Štěpán), Frýzek, Turek – Brož, Malý, Šimáček (75. Stulík), Piller (30. Chod) – Hozman (46. Švehla), Šiška.

Zápis je s jedním komentářem