Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – FC Sušice 2 : 2

3. Říjen 2010 | Publikoval | V rubice Stará garda

V pátek 1.10. jsme “doma”, na hřišti v Rabí, přivítali silný tým FC Sušice. Ještě 10´před začátkem nás stálo v hloučku na trávě jen 7. Pak jsme se uklidnili, bo přišli pomoc – z “A” brankář Ruda Němec a záložníci Bronislav Dupal z Horažďovic i rekonvalescent Míra Čech.

Celý zápas jsme odehráli bez lajnových, ale s hlavním. První půli rozhodoval zraněný Mariášník. Úvod byl neskutečný. Dobře jsme kombinovali a 15´jsme hosty udrželi na jejich půlce. Žádnou šanci jsme však nevyužili. Asi jsme urazili fotbalového pánbíčka, bo přišel rychlý protiútok. Míč u naší penalty. Nastavená noha a to kulaté čudo v síti. Ruda si ještě našáhl na balón a už to bylo 0:1. Nadále jsme hráli svou hru a tlačili. Téměř z protiútoku kopeme roh. Trma – vrma v malém i velkém vápnu. Odraz či odkop za vápno. Tam pózuje náš kapitán Jarda. Placírkou propálil vše. Vyrovnáno 1:1. Ze soupeřů nejvíce tradičně zlobil Jirka a nově běhavá 18-tka. My pokračovali v náporu a neproměňování šancí. Novas hlavou trefuje břevno. 2x jsme předvedli “tučňáka”. To šel vždy zprava centr po zemi na zadní tyč. Tam nabíhal Šumpajs a pak Bernard. Oba tam byli pozdě a skončili otočeni okolo tyčky. Přežili to. Zleva vlítl do vápna Kuba. Jedna klika, druhá klika. Brankář leží. Míč se koulí podél brány. Kuba křičí: “Mám ho !” V tom se tam přiřítil, jak Pendolíno, Šumpajs. Samo, že z ofsidu. Přesto nezadržitelně vsítil. Kuba na kolenou a hosté se radují. Jedno rychlé vrácení hry i míče (po zbytečné ztrátě) jsme neubránili. Přesná ulička mezi stopery a Ruda opět neměl šanci. Prohráváme 1:2. 

Druhou půli jsme zahájili opět náporem. Co nám byla platná snaha, když jsme zbytečně ztráceli míče ve středu hřiště při rozehrávce. Hostů byla plná střídačka a pravidelně to točili. My střídali jen jednoho, bo Míra šel pískat. Ještě že přijel Baky. Opět jsme hráli a tlačili (ještě, že jsme se nepo). Kuba zatáhl merunu k levému rohu. Vrací zpět na Miloše. Ten levačkou dává padáček k zadní tyči (už si myslel, že bude mít bod za nahrávku). Tam nabíhá Šumpajs. Je však zezadu postrčen rukama. Ztrácí stabilitu, míjí míč a řve: “Penalta”. Hra však běží dál. Míč se opět odráží tam a zpět. Baky střílí a již zvedá ruce. V cestě mičudě však stojí Šumpajs. 2x ji naštvaně vykopává z brány. Nakonec jsme se přece dočkali. Kuba kope zleva roh. Na střed brány nabíhá Novas a kotníkem překonává golmana. Vyrovnáno 2:2. Baky střílí z cca 20-ti metrů. Míč se stáčí k tyči. Ale málo. Do té doby silně kulhající brankář se vymrštil a jasnou gólovku vyrazil. Bernard přebírá míč v rohu velkého vápna. Obránce mu jde pod nohy. Sudí píská a ukazuje na penaltu. Hosté se čílí, že to faul nebyl. Bernard hlásí: “Je to 2:2”. Míra poudá: “Jo ? Já myslel že prohráváte”. Není nad lásku ke klubu. Penalta se nekopala ! Hra se moc nezměnila. Hráli jsme, ale hodně přihrávek kazili. Když hosté zakončili útok střelou “přes krtka”, tak  zápas skončil smírně.

Sestava :    Němec; Javorský, Šuba, Hozman, Brzák, Nový, Kolařík, Dupal, Kubík (Čech); Koláček (Bala)  a Šumpík.

 Při sledování výhry našich basketbalistek nad Austrálií, jsme vyhodnotili, že jsme odehráli kvalitní zápas. Soupeř byl silný a férový. Šlo to i bez lajnových ! To, že se sborově ozvalo “Láďo, že jsi nejel na Plzeň” (hrála na Slávii), bylo jen vyústěním pohody a radosti ze hry. Další zápas odehrajeme doma s novým soupeřem z Velhartic. Tuto sobotu 9.10. Začínáme ve 14:00.