Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Horažďovice 2 : 3

11. Duben 2010 | Publikoval | V rubice Stará garda

Jaro pro naše gardisty začalo v So 10.4. V to chladné, ale příjemné odpoledne k nám dorazili tradiční rivalové z Horažďovic.

Všichni jsme se již těšili a nastoupili s cílem skoncovat se zimním lenošením, zahrát si fotbálek a popovídat s přáteli. To první jsme splnili v pohodě. Fotbálek – to již bylo horší. Ať jsme koukali a rozhlíželi se jak mohli, tak nás fakt bylo jen dest. Protějšek byl početnější – dvanáct. Jedenáctý Mariášník, ač marod se zády, se ujal píšťalky a šel rozhodovat. Od prvních chvil bylo jasné, že bude velmi těžké uhrát solidní výsledek. Na Kájou, sice posílenou, ale úplně nově složenou obranu, se valil jeden útok za druhým. Vlasta nás několikrát podržel. Na pěkný útok soupeře však byl krátký. Přes levý kraj obrany, jež hájil Radek v nových bílých kopačkách (zlí jazykové tvrdí, že kvůlivá jejich čistotě se vyhýbal míči i soupeřům) a doplňoval ho mladý záložník Miloš, se bez potíží dostal agilní “mladík” soupeře a s klidem profíka přehodil Vlastíka. 0 : 1 Zkušený střed zálohy dobře bránil, rozehrával a podporoval ” pana Křehkého” – jediného útočníka se zkušenostmi z “A”. Přesto vznikaly velké mezery mezi obranou a útokem. Toho využíval soupeř především při naší ztrátě míče. Klidnou kombinací přecházel střed hřiště a zdolával naši obranu řízenou Jardou presidentem. Vlasta 2x soupeře vychytal a svou poziční hrou 4x zajistil netrefení naší svatyně. Pak aktivní Bernard vedl míč z půlky. Dal ho Kájovi a ten mu míč vrátil zpět a ještě jednou. Přišla náhra na Roonyhu a i ten mu míč vracel, ale šlo to na brankáře. Ten tu perdu neudržel a Bernard pohodlně zasunul do sítě. 1 : 1 Tak skončil i poločas, i když Bernard poslal uličkou míč za obranu. Miloš a Roony, každý z jedné strany, startují. V cestě míče stojí Rychlonožka a chce hrát. Oba jsou v ofsidu. Přes územní převahu hostí nelze nepřipomenout super kopnutý přímý kop Jardy, který zázračně brankář kryl. Obdobně dopadla krásná hlavička Rychlonožky.

Druhou polovinu jsme zahájili aktivně, ale protivítr, kila navíc a nesehranost udělaly své. Byly chvíle, kdy jsme se nedostali přes půlící čáru. Přesto jsme drželi soupeře rychlými brejky v nejistotě. No a přišla záhada utkání. Perfektní práce Vlasty v brankovišti. Pohodově stahuje vejšák obouma rukama. Všichni se otočili, že budeme útočit. V tom někdo zařval: ” Góól”. Dle kusých zpráv se prý útočník Václav zeptal: “Kolik je hodin?”. Vlasta se podíval a on dal hlavou gól. 1 : 2  Rychlonožka na vápně. Dva obránci proti němu. Celá levá útočná půlka byla volná. Miloš na půlící čáře řve: “Láďo – dej” a pádí (holky za lajnou hodnotí: “Ty vole, ten jde rychle”). Láďa nahrává. Něžně pod sebe, aby míč nešel mimo hřiště. Jeden z těch dvou obránců byl u míče o krok dřív. Naše řady doplnil Venca Hozman a hned to bylo znát. Jeho důraz a vyrovnání počtů s hostujícími zacloumaly. Meresjev (Rychlonožka) to vzal zkratkou. Obránci mu nestíhali. Pak zvedl oči a poslal krásnou a kupodivu přesnou přihrávku Roonymu. Ten kolem brankáře rozvlnil síť. 2 : 2 Když už jsme mysleli na “bodík”, tak náš pěkně vedený útok překazila Bernardova klička navíc. Míč šel rychle prázdným prostorem k naší obraně. Horažďovičští útočníci to tentokrát zvládli a naše obrana stačila jen uznale pokývat hlavama. 2 : 3 V poslední minutě Roony zatáhl míč až do vápna a přihrával přes celé vápno. Nikdo se k míči nedostal, až za vzdálenou tyčí “Porcelánový slon” – klika brankáři a gól. To převzetí míče proved Rychlonožka prý za čárou. Tak jsme prohráli 2 : 3.

Přes prohru jsme si zahráli a v devíti vše po zápase rozebrali. Škoda, že Jendoslava manželka nepustila do hry a že i ostatní chybějící nemohli zkvalitnit náš výkon. Proto se budeme scházet každý Pá v 17:30. Za účast slíbil Bernard 12 a 14-ti stupňový vzorek.

Sestava: EIGNER Vlastimil; KÁBA Petr, ŠUBA Jaroslav st., BROŽ Karel, ŠATRA Radek; VINICKÝ Martin, MÍKA Jan, KOLAŘÍK Petr, BRZÁK Miloš; ŠUMPÍK Ladislav a HOZMAN Václav

Zápis je s jedním komentářem