Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Horažďovice 3 : 1

28. Září 2010 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 25.9. jsme doma přivítali silného soupeře z Horažďovic. Bylo deštivé podzimní počasí a trávník byl promočen. A to jsme se chtěli, s baletem, předvést na vlastním hřišti. Bylo se nač dívat.Horažďovičtí přijeli jen v 11-ti a to ještě Franta byl zraněn. Hlavní rozhodčí se nedostavil. V první půli se k pískání obětoval Miloš a ve druhé Venca. Oběma tato funkce nesedí. Družstva byla obé dosti nespokojena s jejich počínáním. K tomu oba týmy neměly hráče na pomezního. Z tohoto hlediska se dá říci, že Gardy odehrály, i za těchto špatných podmínek, férový zápas. Zahájili jsme snahou hrát svoji hru. Terén a míč byly proti. Přesto jsme si vypracovali převahu. Jejich poslední dělá kliku a trefuje Novase do pozadí – “gól z půlky”. Ujímáme se vedení 1:0. Šumpajsovi očividně neseděl balón,  mokrý terén a kupodivu i hra na ofsidy. To k úžasu po zápase přiznal. Obrana hrála bez kiksů. Pěkně se nám sehrála stoperská dvojice. Jardové na sebe nemusí volat a přesto se doplňují. Mužstvo opět podržel a svým klidem deptal soupeře Vlasta. Záloha až na 10´ se stíhala vracet a zásobovala míči útočníky. No a když si Miloš uchoval svůj názor a neodpískal penaltu pro hosty, tak jsme mohli hrát v klidu. Kuman zahrával rohový kop. “Nacvičený” signál – balón letí až za opačné lajny velkého vápna. Tam ho u postranní čáry zpracovává Javor. Vrací jej před bránu. Šumpajs jej rekomandem posílá Runymu a ten hlavou nedal golmanovi šanci. 2:0

 Ve druhé půli jsme pravidelným střídáním dosáhli fyzické převahy. Narostla nervozita mezi týmy. Šumpajsovi a Runymu nebyl uznán gól. Vždy již překonali brankáře, ale vždy ještě nahrávali tomu druhému. Prý to vždy byl ofsid. Vlasta v bráně čaroval a mergle posílal i očima vedle brány. My trneme, kam míč zapadne. Vlasta s ledovým klidem sleduje míč. Ten končí na tyči. Odráží se Vlastovi do břicha, ale zpracuje jej a mezi třemi útočníky rozehrává náš protiútok. My měli plno šancí, bo jsme opět táhli útoky po stranách. Hostující obrana často využívala rukou a “ofside systému” k zastavení našich útočníků i záložníků. Šumpajs nastřelil břevno a pak byl sám před brankářem. Umístěnou ranou mu málem zlomil klíční kost. Nedáš – dostaneš. Přišla ulice mezi stopery kolem Miloše (kde se tam vzal?). Ten volá “brána”. 73 letý Václav jde zarputile za míčem, ale Vlasta stojí na čáře za louží. Proti osamocenému útočníkovi vystupuje pozdě. Václav mu dává housle a gól na 2:1. Náš Václav, co by rozhodč,í se již chystá ukončit zápas hraný jen na 2x 35´. Bernard posílá loptu ulicí na Kumana. Ten to potáhl po lajně. Zaseknutí a náhra na střed konce velkého vápna. Tam nabíhá Šumpajs a střelou k tyči, v poslední vteřině, ukončil zápas. Vyhráváme 3:1.   

 Sestava :    Eigner; Jána (Brzák), Šuba, Hozman, Javorský; Nový, Kolařík, Podlipský, Hami (Pešťák); Míka  a Šumpík.

 Další zápas odehrajeme jako doma, ale na hřišti v Rabí. V pátek 1.10. přivítáme již tradičního soupeře FC Sušice. Začínáme v 17:00.