Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Kasejovice 1 : 3

16. Květen 2010 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu, na Žofii, jsme opět v pozměněné sestavě přivítali silného soupeře z Kasejovic. Letošní jaro máme ve znamení nesehranosti. Každý zápas hrajeme v jiné sestavě a jsme rádi, že se sejdeme. Tentokrát nás naštěstí doplnili – Šatra Michal a Kája Piller.

  Před Vlastou dirigoval celý soubor Růny. Prvních až 15 minut bylo z naší strany dobrých. Protiútoky jsme zastavovali důrazně (Růny dal koňara Milošovi) a sami se dostávali do šancí. Nohy nám podlomil náhodný gól. To hostující útočník využil neodkopu Vény, který při souboji sledoval šněrování soupeřovic kopaček místo míče. Sám před bránou nedal Vlastovi šanci. 0:1 Hra se vyrovnala a Kasejovičtí ovládli střed hřiště, bo záloha se při ztrátě míče nestačila vracet. Přesto Bernard nádherně vysunul Káju a ten nechytatelnou bombou pod břevno vyrovnal. 1:1 Přes vyditelnou nesehranost jsme si vytvořili plno šancí a byli soupeři rovnocení. Dva Kájovy úniky vyrazil brankář levačkou na roh. Slávista s hrůzou zjistil, že slabé už obě nohy a tak nemůže střílet. To však poznal až v akci na soupeřově vápně. Vlasta opět udivoval protihráče svým jedinečným stylem likvidování jejich střel a šancí. Dostál hesla ” Před soupeřem nikdy klečet nebudu”. Útočník, nevěda co dělat, vyslal čudlu na naší bránu. Vlasta sklání trup a svými dlouhými pažemi sráží míč před nohy. Otáčíme se, že se bude rozehrávat. Pche. Od Vlastových neznačkových rukavic míč chytá rotaci a stáčí se podél nohou do brány. 1:2

Druhý poločas jsme začali tlakem a chtěli vyrovnat. Do šance se dostal i Venca. Víňa běhal jak vzteklý, ale zbytková promile mu viditelně ubližovala. Chyběl nám klid a rozvaha finální přihrávce a při zakončování. Bernard a Slávista se vyžívali v kličkované, ale bez efektu. Na druhé straně Vlasta porušil své krédo a perfektním pádem pod nohy zabránil tutové brance. Pak spadl ještě jednou, ale to jen díky bahýnku v 16-ce. Prý se na hru obou mužstev dalo koukat. Na poslední 1/4 hodinku šel na “posledního” Rychlonožka (mající v nohách turnaj v Hrádku) a Růny útočil. Útok se oživil a obrana se držela. V tom však Kasejovice ukázaly “svůj” styl. Víme, že jsou fotbaloví a chytří. Víme, co nám u nich 2x provedli. No a je to tu zas. Míč u půlící čáry. Vlasta na vápně. Útočník vede míč. Zvedá hlavu a míč míří na bránu. Perfektní lob. Prohráváme 1:3. Tak skončil celý zápas.

Jediným nedostatkem férově vedeného utkání bylo nezajištění rozhodčího! Nedobrovolně určená Kája Brožů pískal od pergoly, kde seděli hráčky naší TJ. Po zápase jsme oslavili 45. narozeniny našeho nejlepšího brankáře – Vlasty. Doma se Garda představí až 19.6. v 17:00 v duelu s Horažďovicemi. Na nejbližší zápas zajíždíme 29.5. na 16:00 do Švihova.

 Sestava : Eigner; Šatra, Míka, Scheinost, Brzák (Pešťák); Šatra Michal, Kolařík, Koláček, Vinický; Piller a Šumpík.