Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – Ženy Blatná 5 : 5

25. Červen 2010 | Publikoval | V rubice Stará garda

Na pouťovou neděli k nám po delší době zavítaly ženy z Blatné. Mnohé se od té doby změnilo.

Jejich kádr omladil a dokonce i náš. Již jsme nebyli schopni proti nim postavit Poupata (nad 50 let nebo 100 kilo nebo pleš). Jednu z těchto podmínek splnili pouze 3 z přítomných borců. Nastoupil tedy základ baletu staré gardy. Jejich počet nedovoloval střídat a tak jsme se k parametrům Poupat všichni přiblížili. Na osluněný pažit přivedl oba týmy sudí, nestor domácího fotbalu Míra Čech. Po předání květin a společném focení to vypuklo.

Při pohledu na sličné soupeřky některým tuhly oudy a jejich pohyb byl zmatený. Jarda pouští míč na roh. Ten je soupeřkou vrácen před bránu. Zkušená Ploutef se před prázdnou bránou nemýlila. 0:1 To nás donutilo soustředit zrak na míč a spoluhráče. Začalo se kombinovat. Delikátní uličku s naprosto přesným tajminkem předvedl Mlhoš a Bernardovi nezbylo nic jiného než skórovat. To byla paráda (nejen proto, že to píše Mlhoš). Vyrovnáno 1:1

Ženy prokazovaly, že fotbal umí. Některé svým umem a důrazem  potěšily oko diváka. Vlasta čelil několika tvrdým ranám hráčky č. 77, která nám svým pohybem málem uštvala obránce Šáťu. V tom chtěl na sebe upoutat dívčí zraky Rychlonožka. K údivu všech rozkmital nožky a po 70-ti metrovém spurtu nahrál (přesně) Bakymu a bylo to. Vedeme 2:1 Záhy dívky předvedly utěšenou kombinační akci. Po vyšachování naší obrany nedaly střelou z penalty Vlastovi šanci. 2:2

Komentátor Fanda Lejsek pohotově glosoval dění na hřišti a průpovídkami hodnotil nefér zákroky gardistů. Ve druhé půli byla k vidění oboustranně kvalitní kombinační hra. Byly okamžiky, kdy jsme byli sami spokojeni, jak baletíme. Přesto jsme dostali gól opět „do prázdný“. Prohráváme 2:3 Soupeřky, především Ploutef, využívaly toho, že nám byly pískány i pohledy do očí, natož někam jinam. Při vhazování autu stála za Mlhošem. Něčím ho tlačila do zad, pravačkou ho držela a levačkou zpracovala míč. Jó, zkušenost je zkušenost. Útok střídal útok. O krásné zákroky a přihrávky nebyla nouze. Mariášník poslal z půlky pas Runymu do běhu. Ten se většinou nemýlí. Potvrdil to. Vyrovnáno 3:3 Tým něžného pohlaví zahrával roh. Naši baleťáci nechtěli před bránu do bahna. Tak stačilo soupeřkám nastavit nohu a bylo to. Opět prohráváme. 3:4 Naši útočníci rozpoutali peklo před brankou. Rozvířili takový pohyb, až Rychlonožka dostal „housle“. K míči se dostal Bernard a zavěsil. Vyrovnáno 4:4 Blížil se závěr utkání. Baletu a napětí však neměl být konec. Nebyl. Runy dal merunu před bránu osamocenému Rychlonožkovi. Ten opravdu neměl komu přihrát a tak to zkusil sám. Trefil se. Vedeme 5:4 Nelze podezřívat obranu, že závěr schválně vypustila. Faktem zůstává, že na vápně byla najednou volná ta divná holka ( chlap s pupíkem) a pumelenicí uzavřela skóre zápasu na 5:5.  Došlo tedy na pokutové kopy. Za gardu nastoupili nejstarší a brankář. Souboj taktiky a umění vyhrály ženy 3:4, přestože Vlasta předvedl perfektní zákroky (dokonce šel i na zem). Válku nervů nezvládli Mlhoš s Jardou (jó, zkušenost je zkušenost).

Po zápase byly vyhodnoceny: Nejsympatičtější hráčka – č. 77 Ploutef, Střelkyně utkání – č. 21 Kočička a Miss – č. 12 Mája. Brankářka vyhodnocena nebyla, bo nahoře jí něco chybělo a dole přebývalo. Přesto si Sam zaslouží uznání za sestavu v bahně. Ceny dodal Bernard a dort (ňadra) poupě Lejsek. Škoda, že jste neviděli s jakým stylem (Romeo) a chutí (Rychlonožka po týdnu na ostrově) se dámy pustily do dvorců a celé sladké hrudi. Rychlonožka navrhoval výměnu dresů, ale když mu brankář nabídl trenky, tak od tohoto úmyslu ustoupil. Jen smutně prohlásil: „Dneska jdu s mladým na pivo“.

Diváků byla plná maštal a na rozdíl od soboty spokojených. I Rychlonožka prohlásil:“Dneska to s vámi šlo“. Příště nás můžete vidět a povzbudit 14.8. (po celý den) při turnaji starých gard „O pohár starosty Žichovic“. Do té doby bude balet ladit formu např. na turnaji ve Svéradicích dne 5.7.

Sestavy:

Hosté Samec Láďa (Sam); Tvrdá Tereza (Terka), Vajsová Lenka (Vojska), Račáková Helena (Helča), Svatoňová Bára (Barča), Prokešová Jana (Teklbery), Velíšková Káťa (Kůlna), Tomanová Markéta (Mája), Chárová Nikola (Nikča), Klásek Jan (Honzík), Honnerová Martina (Kočička), Kozáková Vlaďka (Ploutef), Nagyová Ivana (Bobr), Velíšek Václav (Venca).

Domácí Eigner Vlastimil (Vlasta); Šatra Radek (Šáťa), Kubík Zdeněk (Kuba), Šuba Jaroslav st. (Jarda) , Kába Petr (Káboš); Brzák Miloš (Mlhoš), Míka Jan (Runy), Kolařík Petr (Bernard), Šumpík Ladislav(Rychlonožka); Mareš Jan (Mariášník) a Bala Petr (Baky).