Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Sokol Dobřív – TJ Žichovice 1:1 (1:1)

24. Červen 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 14. Hájek – 40. Hlavička. Rozhodčí: Urban – Mašek, Hodek (Hudeček). ŽK: 0:1, ČK: 0:0. Diváků: 320.

Los baráže o záchranu zavál ve středu odpoledne žichovické fotbalisty na hřiště druhého celku okresního přeboru rokycanska Sokola Dobřív. Vynikající návštěva viděla velmi zajímavý zápas, ve kterém s remízou byli hosté nadmíru spokojeni. Žichovičtí museli při skládání sestavy hlavně v záloze improvizovat, neboť pracovní povinnosti nedovolily nastoupit Jirkovi Šimáčkovi a Radimu Šiškovi, navíc zraněné koleno vyřadilo ze hry  Oldu Choda.

V úvodu zápasu byli žichovičtí aktivnější a měli míč častěji na svých kopačkách. A přicházely i šance. Nejprve se hnal na domácí branku rychlík Beneš, ale jeho rána se do domácí branky nevešla. Ve 14. minutě se spoza šestnáctky napřáhl kanonýr posledních zápasů Hájek a bylo to 1:0 pro hosty. Domácí po inkasované brance přidali, pomalu začali přebírat dirigentskou taktovku a zajímavé situace se začaly rodit i před žichovickou brankou. Šanci Šťastného stačil Sládek ještě zlikvidovat, ale ve 40. minutě už kapituloval. Po sérii nepovedených odkopů se k míči dostal kapitán Monhart, přešel přes tři žichovické, naservíroval do šestnáctky Šťastnému, jehož střelu dorazil za Sládkova záda Hlavička. Odpovědět gólem mohl těsně před odchodem do kabin Beneš, ale jeho střela z deseti metrů šla nad Dřímalovu branku.

Druhý poločas patřil domácímu celku. Zejména kapitán Monhart se Šťastným borcům v zelených dresech pěkně zatápěli a domácí záloha jasně přehrávala tu hostující. Žichovičtí se převážně bránili a snažili se o rychlé brejky. Ovšem šance přibývaly pouze před brankou zelených. Žichovická obrana však pracovala spolehlivě a co prošlo, pochytal Sládek. Když dobřívští střelci několikrát selhali, mohlo gólově udeřit na druhé straně. Chyběly tři minuty do konce, když střílený Hájkův našel ve vápně Švehlu, ale tomu zkazil gólovou radost domácí brankář Dřímal. Vzhledem k průběhu zápasu je remíza 1:1 výborným počinem do sobotní domácí odvety.

Sestava: Sládek – Mourek – Turek (75. Piller), Švehla, Štěpán – Beneš, Trubač (70. Stulík), Malý (16. Bala), Frýzek – Brož, Hájek.