Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Sokol Měcholupy – TJ Žichovice 1:6 (1:3)

30. Srpen 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky hostů: 38. Brož, 42., 44. Chod, 57. Šiška, 64. Harenčák, 66. Piller. ŽK: 0:1. ČK: 0:0. Rozhodčí: M. Bureš. Diváků: 50.

Potvrdit dobrý vstup do soutěže a přidat další bodíky do tabulky zajížděli žichovičtí fotbalisté na hřiště nováčka z Měcholup.Hosté na pěkně připraveném trávníku od  začátku diktovali tempo hry a kombinační hrou si vytvářeli jednu šanci za druhou. Během úvodní čtvrthodinky se dvakrát ocitl v dobré příležitosti nejlepší střelec týmu Šiška, branku však minul a stejně se vedlo i Švehlovi a Brožovi. Po drtivé úvodní čtvrthodince hosté trochu polevili, ale své šance zahazovali vesele dál. Gólově zahřmělo až ve 38. minutě, když trestný kop rozehrál muž zápasu Harenčák na Švehlu, který prodloužil míč na Choda, Chod posunul na Brože a ten se štěstím dostal balon za záda domácího brankáře. Za čtyři minuty se střelecky prosadil Olda Chod, který si zpracoval Harryho nahrávku, otočil se okolo domácího obránce a nechytatelně skóroval. Hosté se ještě radovali z druhé vstřelené branky, když nečekaně uhodilo i na druhé straně. Domácí během první půle vymysleli pouze dva rohové kopy a ten druhý znamenal snížení, když Sládka předskočil jeden z domácích hráčů a bylo to 1:2. Drama však odmítl Olda Chod, který se po trestném kopu Harenčáka pověsil do vzduchu a nezadržitelně hlavou vrátil žichovickým dvoubrankový náskok.

Druhý poločas připomínal ten první jako vejce vejci a hosté dorazili domácí celek ještě dalšími třemi góly ze vzduchu. Nejprve v 57. minutě přidal svou letošní pátou branku po centru Harenčáka Šiška a v 64. minutě se z gólu radoval i lišák Harry, který si hlavou naběhl na Benešův roh. Poslední ránu zasadil opět hlavou po rohu Frýzka střídající Piller. Pak už se žichovičtí až do konce opět předháněli v neproměňování šancí.

Sestava Žichovic: Sládek – Harenčák – Jeřábek, Frýzek, Štěpán – Brož, Šimáček (65. Stulík), Šiška, Pařízek (46.Beneš) – Chod (60. Piller), Švehla (68. Turek).

Slovo trenéra: Od úvodního hvizdu bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a to hostující. V úvodních 20 min. jsme si utvořili snad 10 šancí, bohužel bez gólového zakončení,efektivitu v koncovce je třeba zlepšit. Po té se brankostroj rozjel naplno. Ve hře jsou stále mezery, ale už se pomalu začíná vytvářet ofenzivní styl mužstva a buduje se také nová herní tvář. Těší mě, že si hráči plní pokyny, které si před zápasem řekneme. Nyní nás čeká derby s Žihobcema a bude třeba výhru z venku potvrdit.