Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Pohár je náš

15. Srpen 2013 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 10.8. 2011 se díky sponzorům – Eva Růtová, pivovar Bernard (Petr Kolařík) a OÚ Žichovice – ve stánku fotbalu v Žichovicích uskutečnil 4. ročník turnaje starých gard O pohár starosty Žichovic. Do fotbalového klání se zapojila mužstva SG Švihov, FC Sušice a domácí SG. Tentokrát se nezúčastnilo družstvo z Horažďovic, Nezamyslic a nedorazil přihlášený tým Střelských Hoštic. Domácí SG nezaváhala a turnaj vyhrála.

Celý turnaj odřídil mezinárodní rozhodčí Veverka. Na střídání byl připraven Franta Petrželka. Na čarách dobrovolně turnaj strávili a o objektivnost se starali Vlastík Eignerů a Jirka Makrlík. Trávník byl super. Po závlahách a dešti měkký. Ne jako dřív, kdy nás od tvrdého povrchu bolely nohy.

Přišlo nás plno, viz sestava, což je potěšující. Zato FC přišlo reprezentovat jen 8 borců. Tak je doplnil nejméně potřebný a nejstarší Miloš. Do brány získali Honzu Pendla. Na poslední zápas i Kumana a Petrželku. Švihovští přijeli ve velkém počtu, ale čekal je doma ještě odpoledne mezinárodní mač.

První zápas ukázal, jak bude vypadat celý turnaj. Hosté hrají kombinační fotbal a nedávají nám klid. Pár našich spálených šancí a opět přichází vyčítání a nervozita. Svou zarputilostí a mladší silou překonáváme houževnatého soupeře. Po prvních gólech víme, že zápas vyhrajeme. Dochází k uklidnění. Daří se nám hra po zemi.

První Láďův gól, kdy běžel z velkého vápna sám na bránu, zakopl a v běžmopádu na malým vápnu volaako trefil mičudu a jásal, nenasvědčoval, že přidá ještě 4. Nejvíc finálek měl Tomáš Frýda.

Po posledním zápasu probíhá vyhodnocení. Ceny předávájí sponzoři v čele s paní Růtovou a hlavním organizátorem – Jardou Šubou.

Putovní pohár přebírá domácí SG Žichovice. 2. místo obsadilo družstvo FC Sušice a pohár za 3. místo získává SG Švihov.

Ládík Šumpík vyhrává pohár pro nejlepšího střelce.

Nejlepší brankář je Jan Pendl hrající dnes za FC Sušice.

Nejslušnější hráč je Pavel Baxa ze Švihova.

Nejstarším hráčem je “Messiho děda” – Jří Strejc z FC Sušice.

Životní jubileum slaví a dárek dostává náš Dino – Libor Koláček.

Tím končí sportovní část turnaje. Všichni jsou spokojeni, že si zahráli, že přežili nasazení a důraz protihráčů. Vše se hodnotí a rozebírá u grilovaného masíčka od oslavence Libora, či gulášku od Radka  a pivča od Bernarda. Hodnocení Jardy Šuby: “ Slušný turnaj. Hoštice to po… “ Prostě pohoda, kterou si příští rok zase zopakujeme.

 

S G

Žichovice

FC Sušice

Švihov

Skóre

Body

Pořadí

Žichovice

0

3 : 0

7 : 3

10 : 3

6

     1

FC Sušice

0 : 3

1

6 : 2

6 : 5

3

2

Švihov

3 : 7

2 : 6

3

5 : 13

0

3

 

 

Sestava domácích:        Doubek (Jan Pendl); Kába (Sedláček), Hozman (Koryťák), Šuba, Míka; Pešťák (Brzák), Koláček, Kolařík, Frýda (Podlipský), Kubík; Bala a Šumpík