Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Start Hory Matky Boží – TJ Žichovice 0:1 (0:0)

23. Říjen 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branka: 46. Hozman. ŽK: 3:3. ČK: 0:0. Rozhodčí: Habada Vladislav. Diváků: 50.

Zápas prvního s předposledním nabídl festival neproměněných šancí na straně hostů, díky kterému žichovičtí až do závěrečného hvizdu rozhodčího Habady neměli tři bodíky za výhru jisté. Hosté, jak se na lídra tabulky sluší, začali aktivně a po celý první poločas se hrálo převážně na polovině domácích, kteří ohrožovali Němce v žichovické brance jen ze standardních situací nebo střeleckými pokusy z uctivé vzdálenosti. Jako první zahrozil ve 2. minutě hlavou po přímém kopu Frýzka Hozman, ale mířil nepřesně. Hned o dvě minuty později mohlo být v táboře hostů veselo, neboť po faulu na Švehlu v domácí šestnáctce kopal Malý pokutový kop, jenže tentokrát měl Jarda slabší den, vystřelil vedle a branka z toho nebyla. Neproměněná penalta hosty nerozhodila a dál se hnali na zteč domácí branky. Ale po Chodově povedené ráně a zákroku domácího gólmana mířil nad Brož, který se zanedlouho neprosadil hlavou a poté ani zpoza šestnáctky. Ve 26. minutě předvedli hosté krásnou křídelní akci, když Hozman poslal do běhu Brože, ten naservíroval na malé vápno Malému, ale Jarda ve stoprocentní šanci střílel nad. O dvě minuty později kopal Frýzek rohový kop, Švehlovu hlavičku dorážel Hozman, jeho ránu však vykopl z brankové čáry jeden z domácích obránců. Před odchodem do kabin ještě mířil vedle v dobré pozici v šestnáctce Chod a ve 45. minutě Brožovu ránu z vápna vyrazil domácí gólman a Švehla se k dorážce nedostal.

Druhý poločas začal pro hosty jak nejlépe mohl. Výborně hrající Hozman si v 46. minutě na šestnáctce přistrčil míč na levou nohu a jeho prudká rána se zatřepala v síti – 0:1. Pak ještě mířil těsně nad branku ze šestnáctky Frýzek a poté se znovu dostal ke slovu výborný Hozman. Uvolnil se na vápně, jenže jeho bomba skončila na břevně a Kája Brož zavraždil svojí druhou velkou šanci v zápase, když hlavou mířil jen do míst, kde stál brankář. Brož si hlavičku zopakoval i v 65. minutě po rohu Frýzka a tentokrát mířil těsně vedle. Pojistkový gól nepřišel a na kopačky hostů se postupem času začala vkrádat nervozita. Domácí přidali  a hnali se za vyrovnáním. Posledních 10 minut se hrálo hlavně na polovině Žichovic. Domácí se sérií standardních situací dostali do tlaku, ale s centrovanými míči si obrana řízená hrajícím trenérem Mourkem a brankářem Němcem dokázala poradit, takže tři body za výhru putují do Žichovic. Děkujeme kotelníkům, kteří nás v pěkném, ale chladném podzimním odpoledni hnali svými hlasivkami za výhrou a těšíme se na vaše povzbuzování i příští neděli, kdy na našem hřišti přivítáme kvalitní celek z Mochtína!

Slovo trenéra: Opět jsme nevyužili mnoho brankových příležitostí, včetně neproměněné penalty. Výkon byl bojovný a snaživý, ale nebyli jsme efektivní. Co mě však mrzí, byla špatná disciplína v závěru utkání, to se nesmí prostě nesmí stávat. Hráčem zápasu byl Václav Hozman, který utkání rozhodl svým gólem, ale hlavně svým výkonem potěšil všechny žichovické fanoušky. Pochvala opět míří také do kotle ! V nadcházejícíh dvou zápasech musíme potvrdit domácí neporazitelnost, ale nečeká nás nic lehkého.

Sestava: Němec – Mourek – Jeřábek (87. Pařízek), Frýzek, Štěpán – Brož, Malý (46. Šimáček), Šiška, Chod (73. Stulík) – Švehla, Hozman.