Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Start VD Luby B – TJ Žichovice 0:1 (0:0)

27. Září 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branka: 59. Švehla. ŽK: 5:3. ČK: 1:0. Rozhodčí: Hájek. Diváků: 100.

Souboj o první místo nabídl vyrovnaný, rychlý fotbal se spoustou osobních soubojů. Hned v 1. minutě střetnutí se řítil na Sládka domácí útočník Sydorenko, ale Sládek jeho střelu vyrazil na roh.Pak se hra odehrávala hlavně ve středu hřiště, ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat chybu, takže gólových situací bylo poskrovnu a navíc nepřesně zakončených. Hosté předvedli ve 20. minutě pěknou křídelní akci po ose Brož – Chod – Hozman, ale posledně jmenovaný střílel po kličce gólmanovi vedle. Blízko gólu byl i Olda Chod, ale jeho krásnou ránu z trestného kopu vyrazil zázračně domácí brankář Kalaš. Na druhé straně mohl skórovat domácí Bešta, ale v dobré pozici prováhal vhodný okamžik ke střele a pak jeho pokus zblokoval obránce Brož.

Druhý poločas začal opět šancí domácích, ale Sládek znovu odolal. Opatrný fotbal rozhýbala branka hostů z 59. minuty. Malý poslal trestný kop do domácí šestnáctky, Chod vyhrál souboj s brankářem, míč se dostal ke Švehlovi a ten hlavou vysokánským obloučkem, který zapadl do domácí branky rozjásal žichovické fotbalisty i jejich příznivce. Domácí se hnali za vyrovnáním, ale jejich vysoké balóny hostující obrana dokázala odvracet. Naopak na druhé straně se otevírala okénka pro rychlé hostující protiútoky. Vnést klid mohl do žichovických řad Chod, který obral o míč domácího obránce, ale tváří v tvář Kalašovi svou šanci neproměnil. Olda se zanedlouho po přistrčení Hozmana řítil na Kalaše podruhé, ale s jeho střelou z úhlu si domácí brankář dokázal také poradit. Nervózní domácí dohrávali o deseti, přesto dokázali v poslední desetiminutovce žichovické zatlačit do šestnáctky. Hostující obrana v čele s brankářem si však s centrovanými míči dokázala poradit, takže po závěrečném hvizdu rozhodčího Hájka mohla naplno propuknout zelenobílá žichovická radost. Děkujeme našim kotelníkům a příznivcům, kteří nám na hřišti soupeře dokázali svým fanděním udělat takřka domácí prostředí a těšíme se na jejich podporu příští týden v zápase proti Bezděkovu!

Slovo trenéra: Opět velké poděkování našim fanouškům, kteří za námi vyjeli ke třetímu venkovnímu zápasu v řadě ! V příštím kole si konečně budeme moci vychutnat domácí prostředí, i když naši fanoušci nám ho vytvářejí i na venkovních zápasech. K zápasu jsme přistoupili zodpovědně, všichni bojovali, snažili se a čekalo se, kdo dá první gól. Ten jsme dali my a po zásluze si odvezli velmi důležité 3 body.

Sestava: Sládek – Mourek, Brož (80. Bala), Švehla, Štěpán – Frýzek, Šiška, Malý, Stulík (46. Šimáček) – Hozman, Chod (72. Turek).