Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Sušice B – TJ Žichovice 1:4 (0:1)

15. Srpen 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 90. Sachr – 27., 54., 84. Šiška, 64. Švehla. ŽK: 2:3. ČK: 0:1 (Malý). Rozhodčí: Koura Radim. Diváků: 100.

V prvním podzimním utkání zajížděli žichovičtí fotbalisté na půdu kvalitního celku z popředí okresního přeboru. Po dvou sestupech v řadě a výsledkově nepovedené, ale přesto kvalitní letní přípravě už bylo potřeba konečně bodově zabrat a to se povedlo.Žichovičtí nastoupili ne zcela kompletní, chyběli hlavně zranění útočníci Brož a Hozman. Trpělivá hra od začátku do konce však nakonec body přinesla. Domácí měli od začátku více ze hry, ale do šancí se zpočátku moc nedostávali. Hosté pozorně bránili a číhali na svou šanci. Ta přišla ve 27. minutě, když se po trestném kopu Jardy Malého dostal k odraženému míči Šiška a prostřelil co mu stálo v cestě. V závěru prvního poločasu mohli domácí skóre otočit, ale Sládek byl dvakrát na místě a jednou mu pomohlo břevno.

I druhý poločas nabídl stejnou podívanou jako konec prvního. Domácí hráli a měli i  šance, ale žichovická defenziva pracovala bezchybně a to co prošlo pochytal Sládek. Navíc hosté z brejků sázeli domácím další branky.  Střídající Olda Chod rozhýbal žichovický útok a po jeho pěkné přihrávce zvýšil na 0:2 v 54. minutě opět Šiška. Vzápětí byl sice přísně vyloučen Jarda Malý, ale v 64. minutě to už bylo 0:3. To po Pařízkově centru, chybě domácího gólmana a dobré práci Choda před brankou vstřelil třetí branku Švehla. Šiška svůj hattrick zkompletoval v 84. minutě, když ho ke skórování pobídl opět Chod. Domácí se gólu dočkali v poslední minutě zápasu, když pěkně zahraný trestný kop tečoval za Sládkova záda Sachr.

Sestava: Sládek – Mourek – Jeřábek (80. Bala), Frýzek, Štěpán – Pařízek (70. Stulík), Šiška, Malý, Harenčák – Švehla, Piller (46. Chod).

Slovo trenéra: První mistrovské utkání dopadlo na výbornou. Beru to jako odměnu pro hráče, kteří se v letním období poctivě připravovali na novou sezonu a v hojném počtu navštěvovali treninky. V tomto utkání jsme hráli konečně opět jako tým, ve kterém skvěle fungovala spolupráce Chod – Šiška. Obranné skulinky vyřešil K. Sládek, který chytal neomylně a svůj tým v rozhodujících okamžicích podržel. Vítězství nepřeceňuji a bude velmi důležité ho potvrdit na domácím hřišti v derby s Velkým Borem.