Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Sokol Mochtín B 4:1 (2:1)

1. Listopad 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 8. Kolařík Lukáš – 27. Chod, 44. Frýzek, 51. Šiška, 62. Malý. ŽK: 1:2. ČK: 0:0. Rozhodčí: Bína Roman. Diváků: 80.

V předposledním podzimním vystoupení přivítali žichovičtí fotbalisté na domácím hřišti rezervu Mochtína, soupeře, kterého důvěrně znají ze svého působení v 1. B třídě, tedy soutěže, kam by se rádi po roční odmlce zase rádi vrátili.Domácím opět, jako už letos poněkolikáté, utekl začátek a do vedení šli v 8. minutě hosté, když Zoubele po pěkné křídelní akci odcentroval přímo na hlavu Kolarika a Němec v domácí brance neměl nárok. Kolarik byl při chuti a o minutu později střílel po zemi zpoza šestnáctky, ale Ruda byl na zemi včas. Na druhé straně mohl vyrovnat po přihrávce Choda aktivní Hozman, jenže vybíhajícího brankáře Hromadu se mu přehodit nepodařilo. Domácí se dočkali vyrovnání ve 27. minutě. Malý kopal rohový kop a odražený míč napálil z první do hostující branky Olda Chod. Domácí mohli po dalším rohu Malého o čtyři minuty později jít do vedení, ale Šimáček mířil hlavou nad. Hosté do Žichovic nepřijeli jen bránit, což dokázal ve 37. minutě opět Kolarik, který unikal z poloviny hřiště směrem k domácí brance, naštěstí pro žichovické mířil z úhlu jen těsně vedle zadní tyče. Na druhé straně po dlouhém míči Frýzka a přiťuknutí hlavou od Hozmana mířil vedle halfvolejem Malý. V závěru poločasu si domácí vytvořili sérii šancí a zaslouženě se dostali do vedení. Nejprve postupoval po přihrávce Choda na Hromadu Šiška, ale brankář jeho střelu vyrazil. Následného odkopu hostů se zmocnil Piller, poslal do šance znovu Šišku, ale Hromada byl zase proti. Standardní situace Žichovice umí a z následného rohu to už přišlo. Běžela 44. minuta, Malý rozehrál míč na hlavu Frýzka a domácí šli do šaten s jednobrankovým náskokem.

Úvod druhé půle domácím vyšel o mnoho lépe než té první. V 51. minutě poslal Brož do křídla Choda a toho zastavila hostující obrana faulem v pokutovém území. Následný pokutový kop proměnil chladnokrevně Šiška. Zdramatizovat zápas mohl domácí kapitán Mourek, který při obranném zákroku vystrašil Němce v žichovické brance, ale naštěstí mířil hlavou jen do tyče. Proto mohl v 62. minutě po křídle uniknout Šimáček, naservírovat míč pod sebe přímo na nohu nabíhajícího Malého, který střelou do protipohybu brankáře Hromady rozjásal žichovický stadion počtvrté. Hosté se nepoložili, po přihrávce Nováčka mířil vedle Němcovy branky Zoubele. Na druhé straně poslal Stulík do brejku Hozmana, jenže Hromada jeho ránu zpoza vápna vyrazil na roh. Branka nepadla ani po trestném kopu Malého, který přihrál na nabíhajícího Šišku, ale jeho rána šla z prostoru penalty vysoko nad. Hosté kontrovali střelou Zoubeleho, jenže Němec opět ukázal, co umí a vyrazil na roh. Vzrušení už pak přinesla jen situace z 86. minuty, kdy po přihrávce Šišky střílel z halfvoleje Malý, ale Hromada nadvakrát dokázal nebezpečí odvrátit. Pak už rozhodčí Bína naposledy fouknul do píšťalky a domácí se mohli radovat ze zaslouženého vítězství. Děkujeme kotelníkům a všem fanouškům za hlasitou podporu a těšíme se na vaše povzbuzování i v posledním kole, kdy se na našem hřišti odehraje derby s velkým D v zápase s Nezamyslicemi.

Slovo trenéra: Opět jsme na začátku utkání dostali lacinou branku a pak teprve začali hrát svoji hru, která se výrazněji projevila hlavně ve druhém poločase. Hodně vidět byl Olda Chod a agilní Václav Hozman, který dělal svojí rychlostí protihráčům velké problémy. V sobotu hrajeme poslední utkání, které bude pro nás velmi důležité, v derby hostíme nebezpečné Nezamyslice a tak věřím, že všichni hráči dají do utkání maximum a zvítězíme.

Sestava: Němec – Mourek – Piller (69. Pařízek), Frýzek, Štěpán – Brož, Chod (61. Turek), Malý, Šimáček (68. Stulík) – Šiška, Hozman.