Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – TJ Bezděkov 3:1 (1:1)

4. Říjen 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 37. a 58. Malý, 60. Turek – 31. Valečka. ŽK: 2:1. ČK: 0:0. Diváků: 76. Rozhodčí: Petržilka Jiří.

Po třech zápasech venku a výhře v Lubech nad rezervou místního Startu, kde si upevnili první místo v tabulce okresního přeboru, přivítali tentokrát zelenobílí celek ze spodních pater tabulky, mužstvo Bezděkova. Kdo čekal kanonádu do hostující branky tak čekal marně, neboť po prvním poločase nebylo vůbec jisté, zda si domácí připíšou další tři body za výhru.První půle se odehrála mezi šestnáctkami a oba celky ohrožovaly brankáře převážně nepřesnými dalekonosnými pokusy. Domácím chyběl hlavně v první pětačtyřicetiminutovce pohyb a jejich kombinace končily na velkém vápně soupeře, který nepřijel jen betonovat a se zachytáváním jeho brejků měli domácí zadáci problémy. Přestože Žichovice nastoupily se třemi útočníky, šance nepřicházely a za zmínku stojí snad jen situace z úvodu zápasu, kdy rohový kop Malého proletěl malým vápnem k Frýzkovi, který však míč promáchl. Bezděkovští ztrestali bohorovně hrající domácí v 31. minutě, když Jirka Turek váhal ve vápně s odkopem, o míč ho obral hostující Teska, obehrál Jeřábka a naservíroval balón na penaltu Valečkovi, který propálil domácího brankáře. Domácí však dokázali rychle odpovědět. Po faulu na Oldu Choda na šestnáctce Bezděkova si míč postavil tradiční exekutor Jarda Malý a precizní střelou přes zeď do šibenice nedal hostujícímu brankáři šanci.

Ve druhém poločase se hra domácích zlepšila, střídající Jirka Šimáček rozhýbal útok a začaly přicházet i šance. Hosty zlomily dva slepené góly z 58. a 60. minuty. Nejprve po přihrávce podzimního kanonýra Šišky vystřelil z rohu šestnáctky Malý a jeho oblouček zapadl k zadní tyči hostující branky. O dvě minuty později po rohu muže zápasu Malého vyhrál Olda Chod vzdušný souboj s brankářem a vsítit gól do prázdné branky byla pro Jirku Turka snadná záležitost. Hosté mohli utkání zdramatizovat, ale své brejky nedokázali dotáhnout do konce. Když po pěkném centru Hořejšího vyslal z malého vápna do Sládkovy náruče velmi slabou střelu Zhwakin, bylo to z hostující strany vše. Na druhé straně mohl zvýšit ve vyložené šanci domácí Brož, ale situaci tři na brankáře vyřešil zbrklou střelou a nakonec z toho nebyl ani rohový kop. Zbytek utkání se odehrál v režii domácího celku, který si v klidu pohlídal i přes ne zcela přesvědčivý výkon další zasloužené vítězství. Děkujeme kotelníkům za perfektní atmosféru a už teď se na Vaše povzbuzování těšíme za týden v Janovicích!

Slovo trenéra: Ofenzivní taktika, která nám měla pomoci k výhře nad soupeřem ze dna tabulky, nám paradoxně uškodila a půl hodiny nám trvalo než jsme se konečně sehráli. Byl to nejslabší poločas v sezóně. V druhém poločase se hra rozhýbala a  hrálo se přes krajní prostory ideálně připraveného hřiště. Utvořili jsme si šance a některé dokonce  skončili i gólem. Zápas vyšel dnes výbornému Jardovi Malému, který měl svůj den nejen na hřišti, ale i při obnově kabiny. Za to chci celému týmu Pat Malý Mat poděkovat, že všem žichovickým fotbalistům udělal, bez přehánění, ligovou kabinu !  Je to opravdu nádhera a všem, kdo se na tom podíleli patří opravdu velké poděkování. Již automatické poděkování patří kotli našich fanoušků.

     

Sestava: Sládek – Frýzek – Jeřábek (82. Piller), Turek – Brož, Malý, Šiška, Stulík (73. Pařízek) – Hozman (46. Šimáček), Švehla, Chod (76. Bala).