Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – TJ Nezamyslice 2:2 (0:2)

8. Listopad 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 8. Burda Josef, 26. Ritter František – 52. Švehla František, 83. Brož Karel.

ŽK: 3:1. ČK: 0:0. Diváků: 120. Rozhodčí: Javorský – Koura, Habada.

Dlouho očekávané derby přineslo kvalitní fotbal dvou celků z čela tabulky. Škoda, že domácím utekl začátek a museli dotahovat dvoubrankový náskok nezamyslických fotbalistů. Případné vítězství by jim přineslo klidné přezimování se solidním náskokem na čele tabulky.Kdo čekal, že domácí na svého soupeře vletí, tak se hluboce mýlil, neboť od úvodních minut se lépe pohybovali hosté. Žichovickým vázl pohyb i kombinace, naopak hosté dobře bránili a jejich rychlý přechod do útoku dělal domácím zadákům veliké problémy. Jak už se stává na žichovickém stadiónku tradicí, do vedení šli opět jako první hráči hostujícího celku. Běžela sedmá minuta, když trestný kop ze vzdálenosti 40 m si postavil Burda a jeho dlouhý nákop skončil s přispěním teče obránce Brože v domácí brance. Borci v bílozelených dresech odpověděli nepřesnou střelou Šišky, s další ranou Beneše si poradil hostující gólman Ritter, který zanedlouho v dobré šanci vychytal i dalšího žichovického borce Šimáčka. Ve 26. minutě se hosté radovali podruhé. Jejich rohový kop nejprve odvrátil stoper Mourek, ale na další centr si naběhl Ritter. Jeho hlavičku stačil Němec vyrazit, jenže důrazný Ritter vrátil pohotově míč za jeho záda. Domácím nelze upřít snahu s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale Hozman po svém pěkném uvolnění pálil nad a když z úhlu postupoval na hostující branku Beneš, gólman Ritter jej včasným vyběhnutím vytěsnil z dobré střelecké pozice. Ve 38. minutě mohli hosté rozhodnout. Vinický našel pěknou přihrávkou na malém vápně domácích Aschenbrennera, který ve vyložené pozici pálil vysoko nad. Domácí odpověděli rohem Malého a střelou Šišky, která se do Ritterovy branky nevešla.

Hosté začali lépe i druhý poločas, když po samostatné akci střílel na Němce Aschenbrenner, ale Ruda byl na zemi včas. Pak už se hrálo hlavně na polovině hostů. V 52. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Na trestný kop Malého si naběhl Švehla a s důrazem sobě vlastním protlačil míč za záda hostujícího brankáře. Domácí se hnali za vyrovnáním, ale v přehuštěné hostující šestnáctce se dlouho nemohli prosadit. V 69. minutě se řítil po přihrávce Šimáčka na Ritterovu branku Beneš, ale jeho lob skončil na břevně. Vyrovnat mohl také Turek, jenže chyběl mu krůček. Radosti z vyrovnání se domácí dočkali v 83. minutě, když se po rohovém kopu Malého prosadil nechytatelným lobem hlavou Brož. Domácí chtěli soupeře dorazit třetím gólem, ale Nezamyslice utkání nevzdaly a těsně před koncem mohly strhnout vítězství na svou stranu. Velký závar před žichovickou brankou však domácí přestáli bez gólové úhony, takže zápas nakonec skončil zaslouženou remízou.

Děkujeme kotelníkům za skvělé povzbuzování, utkání mělo výbornou atmosféru jak na hřišti, tak i v hledišti. Těšíme se už teď na jaro a věříme, že nás Vaše přízeň bude provázet i ve druhé polovině sezóny, kterou se nám povedlo tak pěkně rozjet.

Slovo trenéra: Očekávané derby jsme začali klasicky… obdrženým laciným gólem. Nezamyslice byli v první půli lepší, nám se zase lépe vydařil poločas druhý. Na šance jsme s převahou vyhráli, ale remíza je spravedlivá. Kotelníci opět předvedli výborný emotivní výkon, který podpořili i bojanovičtí rowdies a nádherná atmosféra byla na světě. Ke kvalitnímu zážitku s utkání  přispěla svým spolehlivým výkonem i trojice rozhodčích. Závěrem chci všem poděkovat za úspěšnou spolupráci v tomto roce a budu se těšit na rok příští, který zakončíme společným úspěchem.

Sestava: Němec – Mourek – Brož, Frýzek, Jeřábek (80. Bala) – Chod (46. Stulík), Malý, Šiška, Šimáček – Beneš, Hozman (46. Švehla, 65. Turek).