Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Vrhaveč 5:3 (2:2)

17. Říjen 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 25. Švehla, 34. Malý, 60. Malý (PK), 75. Malý (PK), 77. Frýzek – 4. Mlnařík, 12. Majer, 62. Jandečka. ŽK: 3:3. ČK: 0:0. Rozhodčí: Hájek – Pressl, Hovorka. Diváků: 100.

Souboj prvního se třetím, drama, osm branek, co víc si mohli diváci o mrazivém nedělním odpoledni v Žichovicích přát? Domácí vstoupili do zápasu laxně, bez pohybu a chuti. Přestože se do šance jako první tlačil po přihrávce Stulíka domácí Švehla, hostující obrana vše zažehnala a uhodilo na druhé straně. Domácí chybovali na vlastní polovině v rozehrávce, k míči se dostal Tajtl, nacentroval před branku a Mlnařík nadvakrát překonal Němce v domácí bráně. To běžela čtvrtá minuta. Odpovědět mohl Chod, který se opřel do míče ve vrhavečské šestnáctce, ale hostující brankář jeho ránu k tyči lapil. Po čtvrthodině už museli domácí dotahovat dvougólové manko, neboť z hranice šestnáctky se trefil povedeným obloučkem Majer. Pak už se však začali domácí probouzet. Nejprve se zastřelovali, když po přihrávce Choda špatně trefil míč před hostujícím gólmanem Šiška a po trestném kopu Malého pálil hlavou do tyče Frýzek. Ve 25. minutě však už Žichovice jásaly. Trestný kop Malého hosté sice odvrátili, ale Šiška vrátil míč do vápna a důrazný Švehla snížil na 1:2. Už za dvě minuty mohlo být vyrovnáno, když krásnou akci založil brankář Němec a míč se přes Malého a Choda dostal k Šiškovi, kterého však vychytal brankář Vrhavče. Ve 34. minutě si po faulu na Brože na šestnáctce hostů postavil tradiční exekutor Malý míč a s přispěním zdi vyrovnal. Domácí mohli do poločasu vést, ale po dalším trestném kopu Malého střílel nedůrazně Brož.

Žichovičtí chtěli vyhrát a hnali se dopředu i ve druhém poločase. Chod a po něm i Šiška však mířili hlavami nepřesně. Až v 60. minutě kopal Malý trestný kop, ruka hostů ve vápně, penalta, Jarda Malý, 3:2. Domácí asi ještě slavili, když za dvě minuty kopali hosté přímý kop, Němec míč vyboxoval, ale zcela volný Janečka mu hlavou vrátil míč do branky. Stoprocentní produktivita hostů, jenže další studená sprcha pro domácí. Naštěstí pomohla nedisciplinovanost vrhavečských hráčů, neboť kličkovanou Brože v jejich šestnáctce utnul jeden z jejich obránců faulem a muž zápasu Malý se v 75. minutě z penalty opět nemýlil. Domácí se definitivně uklidnili o dvě minuty později, když rohový kop Malého uklidil do vrhavečské branky Frýzek. Po akci Brože mohl zvýšit ještě střídající rychlík Hozman, ale jeho ránu chytil hostující brankář. Těžké, ale zasloužené vítězství. Kotelníci děkujem za atmosféru, těšíme se na Vás příští sobotu na Horách Matky Boží!

Slovo trenéra: V tomto zápase se projevila síla týmu, když po katastrofálním začátku utkání se podařilo výsledek 0:2 otočit a po zásluze vyhrát. Není mým zvykem chválit a pochvalu si zaslouží autor hattricku Jarda Malý, který hrál se chřipkou a velkou měrou přispěl k vítězství. Dále byl velmi cítit bojanovický útok a hodně byli slyšet naši věrní fanoušci.

Sestava: Němec – Mourek – Jeřábek (80. Pařízek), Frýzek, Štěpán (71. Piller) – Brož, Chod (71. Hozman), Malý, Stulík (46. Šimáček) – Šiška, Švehla.

Zápis je s 3 komentáři