Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Sokol Velký Bor 3:1 (0:1)

23. Srpen 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 28. Vrána – 50. Šiška, 83. Šimáček, 85. Brož. ŽK: 1:0, ČK: 0:0. Rozhodčí: Cupl. Diváků: 150.

Po výhře v Sušici přivítali žichovičtí v prvním domácím zápase nového ročníku ambiciózní celek z Velkého Boru. Hosté, jejichž řady kosí zdravotní problémy, nastoupili mimo jiné bez lídra zálohy, nestárnoucího Václava Turka a kanonýra Šimanovského, hráčů, kteří před odchodem do Velkého Boru působili právě v barvách Žichovic. Domácí namlsaní vysokou výhrou v Sušici začali tentokrát vlažně. Hosté se ve velkém vedru také nikam nehnali, takže hra se odehrávala hlavně mezi šestnáctkami a před brankami se toho zas tolik zajímavého nedělo. Hra domácích byla plná nepřesností a bez pohybu, přesto se do dobré pozice řítil Chod, ale ztroskotal na dobře chytajícím brankáři hostů. O chvíli později nemířil přesně ani Švehla. Další pokusy domácích létali hlavně z uctivé vzdálenosti a byly velmi nepřesné. Uhodilo tedy z ničeho nic na druhé straně. Hostující Voráč se ve 28. minutě otočil okolo domácího obránce a  jeho střelu dorazil za Sládkova záda pohotový Vrána. Vyrovnat mohl před odchodem do kabin střelec Šiška, ale mířil v dobré pozici mimo.

Ve druhém poločase se hra domácích zlepšila, zpřesnili přihrávky, pohyb a začali hrát konečně po křídlech. Výsledkem byla hned v 50. minutě vyrovnávací branka Šišky, který po přihrávce Choda nikým neatakován ranou křížem přes celou branku rozradostnil do té doby smutné příznivce domácího celku. A přicházely i další šance Žichovic. Hosté se ve druhé půli před domácí brankou objevovali spíše sporadicky, ale vždy to zavánělo gólovou pohromou. Mourinho měl stejně jako v minulém zápase nos při střídání, neboť jak Brož tak Šimáček rozhýbali statickou hru domácí zálohy, navíc oba vstřelili po gólu. Jirku sice nejprve dvakrát vychytal gólman hostů, ale napotřetí už musel v 83. minutě kapitulovat. Když za dvě minuty přidal po závaru před velkoborskou brankou třetí branku Kája Brož,bylo už jasné, že tři body zůstanou v Žichovicích. Děkujeme 150 divákům, že si našli cestu do našich ochozů i v novém soutěžním ročníku.

Sestava: Sládek – Mourek – Jeřábek, Frýzek, Štěpán – Piller (46. Brož), Pařízek (52. Šimáček). Chod (75. Stulík), Harenčák – Šiška, Švehla (87. Turek).

Slovo trenéra: V derby se náš tým rozjížděl velmi pomalu, v 1. poločase jsme se přizpůsobili hře hostů a kupili zbytečné chyby ve všech řadách. Velká šance R. Šiška zůstala nevyužita a bohužel jediná šanců hostů byla proměněna v laciný gól. Ve druhém poločase se na hřiště dostala noví hráči, kteří hru rozhýbali a nakonec zápas i rozhodli. Hosté fyzicky odpadli a tak jsme si vytvořili  územní převahu, kterou jsme trpělivou hrou proměnili i v góly. Výsledek je dobrý, ale s předvedenou hrou, zejména v 1.půli nejsem vůbec spokojen, čeká nás ještě hodně práce. Poděkování patří fanouškům, ale bohužel mi stále v ochozech někteří skalní, hlavně vyhlášení Bojanovičtí rowdies !