Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Žihobce 4:0 (2:0)

6. Září 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 12: Švehla, 18. Šiška, 62. Brož, 80. Chod. ŽK: 3:3. ČK :0:0. Rozhodčí: Javorský Josef. Diváků: 120.

Za krásného počasí a před pěknou návštěvou vstoupili žichovičtí do utkání aktivně, kombinační hrou drželi míč na svých kopačkách a vytvářeli si šance. V prvních dvou se jen zastřelovali, když Beneš obešel hostujícího gólmana a mířil vedle a zanedlouho netrefil tváří v tvář brankáři branku i Šiška. Ve 12. minutě už však gólově udeřilo. Harenčákův střílený rohový kop proletěl na zadní tyč a Švehla jej nekompromisně poslal do sítě. Za dalších šest minut jásali domácí diváci podruhé. Trestný kop zahrával znovu lišák Harry, Šiška jej na hranici šestnáctky špičkou tečoval a míč zapadl obloučkem do horního růžku žihobecké branky. Už to vypadalo, že se brankostroj domácích rozjede, ale místo toho přišlo uspokojení a ke slovu se začali dostávat i hosté. Domácí však měli štěstí, neboť jim zazvonilo břevno a a tyč Sládkovy branky, poté ještě Nemrava svou šanci neproměnil a Šiklův pěkně kopnutý trestný kop přes zeď si Sládek jaksepatří vychutnal. Tak skončil první poločas.

Druhá půle už nedosahovala kvality té první, přesto se diváci nenudili. Hosté nesložili zbraně, ale domácí defenziva je k ničemu nepustila a když na Sládka nevyzrál z trestného kopu ani Drobný, skóre se znovu měnilo na druhé straně. V 62. minutě založil Šiška rychlý brejk přihrávkou na Beneše, ten parádně vyzval ke skórování Brože a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Čtvrtou branku mohl přidat hlavou Chod, ale mířil těsně vedle. Olda si spravil chuť v 80. minutě nechytatelně zahraným trestným kopem do šibenice – 4:0. Pátou branku měl na hlavě ještě Pařízek, ale nadvakrát brankáře nepřekonal.

Sestava: Sládek – Harenčák (75. Stulík) – Jeřábek, Frýzek, Štěpán – Brož, Chod, Šimáček (70. Piller), Beneš (65. Pařízek) – Šiška, Švehla (60. Hozman).

Slovo trenéra: S vývojem zápasu jsem byl spokojený a vyjma 25-45 minuty  1. poločasu jsme byli lepším týmem. V této hluché 20-ti minutovce  jsme opět vyrobili zbytečné hrubé chyby v obraně, které soupeř málem potrestal gólem.  Opět se nám vyplatilo osvědčené zahrávání trestných kopů a dále kolektivní výkon celého mužstva.  Je potěšující 1. vychytaná nula v sezoně od brankáře Sládka, pokladník Hagi má již pro tento čin vyhrazené místo v pokladně.