Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

turnaj starých gard – Svéradice

11. Červenec 2010 | Publikoval | V rubice Stará garda

5.7.  2010 jsme se poprvé zúčastnili tradičního turnaje Starých gard ve Svéradicích. Na turnaji se mimo domácích a nás představili staré gardy Horažďovic a Hrádku. Presidento (již tuto funkci vzdal) Jarda byl po jarních zkušenostech se scházením velmi nervózní. Účast mu přislíbilo 13 borců. Všichni svého slibu dostáli a tak jim Jarda veřejně děkuje. No a to nejen za účast, ale i za předvedený výkon. Jen jeden tým byl totiž lepší než náš balet – obsadili jsme 2. místo. Na nečekaném úspěchu se podílela posílená sestava vedená managerem Vinickým ve složení : Eigner; Šedivý, Šuba, Kubík, Kába, (Pešťák); Kolařík, Šiška, Podlipský, Šumpík, (Stulík); Mareš a Bala.

Žichovice – Horažďovice      2 : 1

Skóre otevřela posila – Šiška. Při rozehrávání trestného kopu prokázal svou brilantní kopací techniku. Vedli jsme 1:0. Tak skončil i poločas. Ve druhém poločase se pohotově a pohodlně trefil Mariášník, bo brankář neudržel míč centrovaný Rychlonožkou. Vedli jsme 2:0. Hosté v závěru ještě snížili bombou z úhlu do šibenice. Více již nestihli. Tentokráte byli jednoznačně slabším týmem. Naše posily byly opravdu znát. Byl to pěkný zápas. Dokonce jsme si zabaletili. Vítězství bylo zasloužené a vzhledem na další zápasy se nezapíjelo.

 Žichovice – Hrádek               0 : 2

Hrádečtí posíleni aktivními hráči a “naším” Javorem byli dle očekávání nad naše síly. Výsledek však neodpovídá přesně dění na hřišti. Bylo to vyrovnané utkání. Šťastnější byl Hrádek – pozdější vítěz turnaje. V 19´ byl náš Vlastík dříve u míče než plejer Kutil. Mohl s míčem udělat co chtěl. Rozhodl se pro přihrávku na ”Nahréééj” křičícího Stulíka, kterou však zkušený Kutil vystihl a nebylo co řešit. Prohráváme 1:0. Ve druhém poločase byla hra vyrovnaná celých prvních 10 minut. Pak šel Šéďa na hrot a posledního hrál Jarda. To přineslo větší aktivitu našich borců. Přišly i šance. Víňa si začal nechat říkat “Sire”. Hagi nastřelil tyč. Ruce již zvedající Baky nevěřícně kouká na rozkmitané břevno. Pak přišel faul na Šéďu. Do konce zápasu scházely 3 minuty. Kopeme penaltu. Jasně, k míči se staví zkušený Jarda. Pověstnou, jindy (vlastně i teď) nechytatelnou placírkou netrefuje bránu. Tím na následné dokopné vyvolal panákovou smršť. To nás také položilo a Hrádek přidal v poslední minutě druhý gól.

 Svéradice – Žichovice                       0 : 1

Před začátkem tohoto mače jsme měli již jisté 3.místo. Chtěli jsme však “silver” placky. Podařilo se nám uhrát velmi pěkné utkání. Nohy našich baleťáků již těžkly a každý pohyb potřeboval hodně volních sil. K vidění tak nebyly žádné vyložené šance na obou stranách. V 17´prvního poločasu rozhodl Šiška po faulu na Šéďu a následném trestném kopu. Jak to ten kluk dělá? V závěru domácí tlačili ale celá obrana řízená Šéďou vítězství pohlídala. Vítězíme a odvážíme si pěkný pohár, krásné vzpomínky a nové zkušenosti. Nejtvrdším a nejvíce faulujícím hráčem turnaje byl neoficiálně, ale jednohlasně, vyhlášen náš pilíř – Jarda.

 Dokopná

Po návratu domů, na hřiště v Žichovicích, následovalo vyhodnocení Jara 2010 – dokopná. Byla velkolepá. S guláškem od Mariášníka; s věnečky od Marcelky a pivča (dle Šumpíka zkyslého) od oslavence Bernarda. Došlo i na intenzivní trénink penalt. To aby se již ta Jardova nikdy neopakovala. Vítězem je Rychlonožka. Střílelo se od odpoledne až do 22 hodin. Vítěz na dalším zápase, kde budeme kopat penaltu, bude autorem tohoto pokutového kopu! Má to však podmínku. Když dá – všichni mu koupíme velkého panáka toho, co kdo pije a on to vše vypije (šejkr je zakázán). Když nedá – dá všem velkého panáka toho, kdo co pije a on sám nepije. Pro některé borce si navečer přišli děti; někteří si natáhli (prý při penaltách) sedací sval, aby nemuseli platit rundu; pro některé přijela i manželka, že prý má jít domu slavit narozeniny s rodinou a největší hvězda byla v úterý na odpis. No, jak k dílu, tak i k jídlu.

Zveme všechny gardisty a příznivce našeho baletu na turnaj Starých gard O pohár starosty Žichovic. Koná se 14.8. od 08:00 cca do 15:00 hod. Čeká Vás pěkný fotbalový zážitek.