Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Velké Hydčice – TJ Žichovice 1:2 (1:0)

13. Září 2010 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 20. Hejpetr Z. – 52. Šiška, 87. Hozman. ŽK: 2:3. ČK: 1:1. Diváků: 100. Rozhodčí: Petržílka František.

Favorizovaní hosté začali jak se sluší, tedy náporem, ale tentokrát jejich přihrávky nebyly tolik přesné jako obvykle. I přesto si však vytvářeli šance, jenže jejich koncovka byla velmi nepřesná. Domácí trpělivě čekali na svou šanci a ve 20. minutě z ničeho nic uhodilo do branky Žichovic, když se trefil Hejpetr. Žichovičtí fotbalisté se i nadále tlačili před domácí branku, ale brankář Šípek byl na místě jako třeba při šanci Choda, nebo hosté měli vychýlenou mušku jako při možnosti Švehly. Koncem první půle byl při přebírání míče sražen žichovický Brož a protože by postupoval sám na domácího gólmana následovala červená karta pro jednoho z domácích obránců.

Druhý poločas mohl začít pořádně studenou sprchou pro hostující celek, když se na Rudu Němce řítil sám střelec domácího gólu Hejpetr, jenže v tomto souboji měl navrch žichovický brankář. Proto se v 52. minutě mohli hosté radovat z vyrovnání, když precizně zahraný trestný kop Jardy Malého poslal hlavou do sítě střelec podzimu Šiška. Hosté se hnali do útoku ve snaze vstřelit druhou branku, naopak oslabení domácí se snažili využít každou příležitost k rychlému brejku, takže stovka nahlas povzbuzujících diváků si určitě přišla na své. Když už to vypadalo, že se soupeři rozejdou remízou, dostal se po trestném kopu Malého k odraženému míči aktivní Hozman a přesnou střelou k tyči strhl vítězství na stranu Žichovic. Namlsaný Hozman se tlačil do konce zápasu ještě do dvou šancí, ale už se prosadit nedokázal. Vzruch přinesla ještě červená karta hostujícího Švehly a pak už se po závěrečném hvizdu rozhodčího Petržílky mohli žichovičtí radovat ze zaslouženého vítězství.

Sestava: Němec – Mourek – Jeřábek (70. Piller), Frýzek, Štěpán – Brož (80. Stulík), Šiška, Malý, Beneš (46. Šimáček), Chod (46. Hozman), Švehla.

Slovo trenéra: V Hydčicích nás nečekal vůbec lehký soupeř, hru jsme si však zkomlikovali sami neproměňováním vyložených brankových příležitostí. Celý zápas jsme měli územní převahu, kterou jsme trpělivou hrou a bojovností přetavili ve vítězství.

Zápis je s 5 komentáři