Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

FC Sušice – SG Žichovice 5:6

14. Červen 2011 | Publikoval | V rubice Stará garda

 Netradiční pátek 10.6. 2011 – zápas na hřišti v Kolinci s FC Sušice se změnil v gólovou přestřelku.

Díky pohotovosti Bakyho, který sundal nestora Míru ze sekačky, nás bylo akurát. Tedy 11. Hosté měli alespoň 1 na střídání. Rozhodčí se nakonec našel. Hrálo se bez lajnových na čerstvě provětraném trávníku. To je asi tak vše, co mohu napsat a pod co se i podepsat. To ostatní je dílem staroby, dílem fofru, jak padaly góly a dílem neposezení po zápase, mlhavé. Zahájili jsme mač tradičně přízemními přihrávkami. Nikdo se nikam moc nehnal. Spíše se chtělo kombinovat. Prostě chyběl Ládík, jak tvrdí zlí jazykové. Ovšem z rozmaru nás vyvedl soupeř, který předváděl svoji kombinační hru s finálními přihrávkami mezi nebo za obránce. Taky jsem to zhodnotil tak, že si nic nepamatuju, bo mne honili jak nadmutú kozu! Po jedné z nich pravděpodobně Jirka vstřelil úvodní gól. Prohráváme 0:1. Jak jsme začali, tak jsme i pokračovali. Opravdu se hra dařila a šance přišly. Míra uniká po křídle. Bernard střílí do golmana. Po jeho chybě jásá Runy, bo vstřelil banán do prázdné brány. Někdo zkusil oponovat, že prý to byl ofside. Naši borci a pár soupeřů poudalo, že “ne”. Lajnový nic říci nemohl a hlavní pískal z lavičky. Tak vyrovnáváme na 1:1. Pak přišla křídelní akce soupeře. Tu zakončil asi opět Jirka. Prohráváme 1:2. Vlasta za branky nemohl. Moc toho na něho nešlo. No a když šlo, tak mu nedali šanci. Rošťáci. Pokračujeme dál. Baky vysílá Runyho. Střela. Brankář vyráží. Střílí Míra. Brankář opět vyráží. Tož tam bol Runy a vyrovnal na 2:2. Naši převahu korunoval Javor. Ten po Bakyho centru nekompromisně hlavou rozvlnil síť. Vedeme 3:2. Poločasový účet uzavřel Radek Dolejší – 3:3.

Druhý poločas jsme již tradičně začali aktivně a přitlačili soupeře na jeho polovinu. Zakrátko vedeme. To Libor po úniku výjmečně nepřihrával, ale parádně vystřelil. Brankář jen s vypjetím všech sil vyráží. Nekompromisní Baky upravuje na 4:3. Pak se dělo věcí ( mimo avizovaného honění našich beků ). Pepé držel levou stranu obrany bravůrně. Asi nám chtěl dokázat, že celé jaro trénoval. Najednou se vydal podél levé čáry. Postupně se na něm vystřídali čtyři soupeři. Pepé byl jak průbojný náboj. Svým důrazem všechny udivil. Soupeřovic obránci se bavili: ” Proč jsi ho nezastavil? ” Druhý: ” Tak si to zkus “. Prý mu vyhovuje, když se s nikým nemusí střídat (Ládík). Bernard začal podporovat obranu a tím se dostal do konfliktu se soupeřovic útočníkem. Libor se nebál kličkovat. Vyrůstá z něho hvězdný halv. No a ostatní se snažili hrát fotbal a ne kopat. Šlo nám to. Přišla kombinace, kterou zakončil Kuba. Zasekávačkou obelstil obránce a výstavní střelou se nemýlil. Vedeme 5:3. Pak se něco stalo. Asi zase náběh za obranu. Prostě dostali jsme ho. Sníženo na 5:4. Styl a obraz hry se nezměnil. Jen Kuba se již nechtěl dělit o balón. Vyráží na zteč. Po velkém sólu proměňuje svoji šanci. Utíkáme na 6:4. Když už jsme si mysleli, že je hotovo, tak se opět prosadil Radek Dolejší. Uzavřel účet celého utkání na 6:5 pro nás.

Pohledný, oboustranně kombinační a férový fotbal. Prostě s “Popelovci” je to paráda. Vždy si s nimi dobře zahrajeme a zaběháme. Příště se na “Jaře” představíme naposledy. Hrajeme doma 19.6. “Pouťák” – ve 14:00 se představí naše Poupata v duelu proti žanám z Blatné. Pak od 16:00 hraje Garda se SG Horažďovice.

Sestava: EIGNER Vlastimil; KRÁL Josef, KUBÍK Zdeněk, NOVÝ Petr, BRZÁK Miloš; JAVORSKÝ Luboš, ČECH Miroslav, KOLÁČEK Libor, KOLAŘÍK Petr; MÍKA Jan a BALA Petr.