Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

FK Svéradice – TJ Žichovice 4:5 (1:4)

25. Září 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 10. 51. 63. Makovec, 59. Jiřinec – 5. Beneš Jan, 8. Beneš Robert, 26. Švehla, 45. Jiřík , 49. Šiška. ŽK: 2:5. ČK: 0:0. Rozhodčí: Havel Ondřej. Diváků: 200.

Pěkné akce, hodně šancí, spousta branek. Tohle všechno viděla dvoustovka diváků o krásném nedělním odpoledni ve Svéradicích. Kdo neviděl neuvěří. Žichovičtí předvedli první poločas z říše snů, nejlepší první půli za poslední léta. Ovšem domácí nesložili zbraně a zlepšeným výkonem ve druhém poločase málem smazali svojem manko z půle první.Hosté do zápasu s lídrem tabulky vletěli a hned v 5. minutě se radovali z vedoucího gólu. Honza Beneš si naběhl na přihrávku Oldy Choda, obešel obránce a ranou levačkou k tyči nedal Soukupovi v domácí brance šanci. O tři minuty později jásala žichovická výprava podruhé, když po samostatné akci překvapil Soukupa skákavou ranou z hranice šestnáctky Robert Beneš. Domácí se zpět do zápasu dostali na konci první desetiminutovky. DůraznýMakovec vlétl na penaltě do souboje se Švehlou a obloučkem přehodil Sládka v hostující brance – 1:2. Svéradičtí mohli vyrovnat, když po centru Herouta z trestného kopu střílel z malého vápna Picka, ale Sládek se štěstím jeho střelu kryl. To byla poslední šance, kterou žichovičtí během první půle domácím dovolili. Pak už se rodili zajímavé situace jen před brankou domácích. Svéradičtí se sice tlačili do útoku, jenže pozorná defenziva hostů je do ničeho nepustila a na druhé straně pohyblivější žichovičtí školili domácí z rychlých protiútoků. Navíc ve 26. minutě utekl domácím Jiřík, naservíroval míč před branku a pro zraněného Švehlu bylo příjemnou povinností zvýšit už na 3:1. Hosté si dál vytvářeli dobré příležitosti ke skórování, ale Šiškovu hlavičku po parádní spolupráci s Honzou Benešem chytil domácí gólman a Jiříkovu stoprocentní šanci zblokovala obrana. Hostující celek to tentokrát mrzet nemuselo, neboť těsně před odchodem do kabin kopal trestný kop Robert Beneš a jeho prudký centr usměrnil za záda domácího gólmana s přispěním obrany Honza Jiřík.

I vstup do druhého poločasu měli hosté přímo raketový. Jarda Malý v 59. minutě krásným pasem vybídl ke skórování Šišku a ten jeho nabídkou nepohrdl – 1:5. Hostům však ve velkém vedru došel dech, na kopačky se začala vkrádat nepřesnost a domácí, o poločase řádně vyhecovaní trenérem Rambouskem, začali přebírat taktovku. Když v 51. minutě po krásné Heroutově akci doklepl Sládkem vyraženou střelu důrazný Makovec, byl náskok hostů stále ještě tříbrankový. Jenže v 59. minutě Jiřincova přízemní střela z trestného kopu proletěla hostující zdí, bylo to už jen 3:5. Na branku Žichovic se teď valil jeden útok za druhým a hostům bylo zle nedobře. Ještě hůř bylo v 63. minutě, když hostující defenziva odvrátila trestný kop Herouta, ale domácí vrátili míč do šestnáctky a Makovec z postavení, které zavánělo ofsajdem zkompletoval svůj hat-trick. Domácí vrhli všechny síly do útoku, ale hosté dokázali nakopávané míče odvracet, ikdyž závary, které svéradičtí dokázali před Sládkem vytvořit, byly velmi nebezpečné. Když už se dokázal prosadit hlavou domácí Picka, střela z jeho hlavy se mezi tři tyče nevešla a rány z dálky kryl hostující brankář. V posledních deseti minutách, když už domácí hráli na maximální riziko, mohli hosté své vedení zvýšit, ale Roberta Beneše ve dvou tutovkách vychytal brankář Soukup, Šiška při samostatném nájezdu mířil těsně vedle a rána Jiříka se do branky také nevešla. Přestože rozhodčí Havel nastavoval kvůli zraněním a střídání navíc pět minut, hosté svůj jednobrankový náskok ubránili. Děkujeme kotelníkům a fanouškům za hlasité povzbuzování během celého střetnutí, ikdyž jsme jim tentokrát hodně zabrnkali na nervovou soustavu. Těšíme se na vaše povzbuzování příští týden, když doma přivítáme ex-účastníka I. A třídy, celek Strážova.

Slovo trenéra: Přestože jsme vyhráli a padesát minut na hřišti dominovali, lze na našem výkonu najít mnoho negativ týkajících se částečně individuálních výkonů, ale hlavně taktického zvládnutí zápasu. Musíme se poučit a snažit se udržet nastavené tempo po celý zápas. V dalších zápasech dostanou více příležitostí i hráči z velmi silné lavičky. Jinak souhlasím s panem Duškem, že zápas se musel divákům líbit, kvůli takovýmto ofenzivním představením, klobásám, pivu a roztleskávačkám se na stadiony chodí.

Sestava: Sládek – Mourek – Brož, Švehla (27. Štěpán), Frýzek- Beneš J. (80. Hlaváč), Malý, Beneš R., Chod (70. Šimáček, 88. Špírek), Šiška – Jiřík.