Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Pouťák : SG Žichovice – SG Horažďovice 3:1

20. Červen 2011 | Publikoval | V rubice Stará garda

Počasí dne 19.6. narušilo pouťové odpolední klání, ale na pohodu Staré gardy bylo krátké. Ženy z Blatné kvůliva dešti nedorazily. Poupata povadla. Na příští pouť se však těší dál. Gardisté pak vyzvali na “pouťák” SG Horažďovice. Konečně jsme se sešli v hojném počtu. Kádr doplnili Guli a Luky.

Zápas řídil zkušený rozhodčí Veverka a týmy postavily lajnové (za nás mladý klučina). Sudí poudal, ať ho nahradíme dospělákem. Ignorovali jsme ho. Taky se nám to nevyplatilo.  Zápas jsme zahájili sebevědomě s cílem “baletit”. Docela nám to šlo. Horažďovice měly silnou zálohu, ale chyběl jim Franta. To se časem ukázalo jako téměř rozhodující. Naše hra – v pohybu je nejen míč – slavila úspěch. Šance musely přijít. Přišly. Naši borci však pokračovali v jejich zahazování jako v předešlých zápasech. Hned první centr ukázal, kdo dvě noci nespal. Míč mířil na malé vápno na Bakyho v pohybu. Oba pokračovali ve svém směru aniž by se střetli, bo Baky minul. Zdravě se naštval. Po chvíli Bernard hází aut Bakymu do běhu. Rána z chodu pod břevno. Vedeme 1 : 0. Soupeř dobře kombinoval a snažil se ohrozit naši bránu. Posílená obrana zdatně odolávala. Pak to přišlo. Náběh levého křídla z jasného a odmávaného ofsidu, bo Miloš stál před ním a ještě šel proti míči. Arbitr to nevzal v úvahu řka: ” Měli jste tam postavit chlapa. Já ho nevidím, natož jeho mávání ”. Došlo nám, že jsme ho měli poslechnout. Takhle je vyrovnáno na 1 : 1.  Hráli jsme opět svoji hru. Obě mužstva dobře kombinovala a fotbal se musel hrstce diváků líbit. Mrhání šancemi pokračovalo. Protivník jich také pár zahodil. Jednou perfektně zasáhl v situaci oči – oči pádem pod nohy Guli. Vzpoměli jsme na Vlastíka. Co by asi udělal on v brankovišti jako bahňák a s kaluží před brankovou čarou? Na druhé straně u malého vápna dal bek celou nohu do dráhy nohy Luboše. Penalta ani faul nebyl !? Libor zatáhl merunu po pravé straně až k brankové čáře. Centr. Runy se vecpal před obránce a hlavou rozvlnil síť. Vedeme 2 : 1.

Ve druhé polovině jsme pokračovali ve své hře. Celkový dojem jsme však měli rozpoluplný. Zdálo se nám, že se nám tolik nedařilo. Přesto jsme měli fůru loženek. Jen Bernard šel 3x sám na golmana. Jenže moc přemýšlel až domyslel. Kličkování i střela z otočky dopadly na velký H malý o ……. Obdobně si vedl Baky, kterého krásnými pasy uvolnili Luboš a Miloš. Do kanadského bodování se však nezapsali. Baky totiž volil střelu, která vždy málem zlomila rohový praporek. To vše v době, kdy kapitán Jarda nabádal: “ Dejte tam třetího, ať se to uklidní ”. Na druhou stranu je to výsledk baletu. Horší by bylo, kdybych nemohl psát, jak zkušení borci zahazují šance. Smutné by bylo, kdybych musel psát, že jsme se do šancí vůbec nedostali. Tak jen tak dál hoši! Přeci jen jsme to dokázali. Bernard vystihl úmysl stopera, že v tísni bude nahrávat přes vlastní vápno. Zpracoval kulaté čudo jak Messi a střílí. Míč brankář neudrží. Ten leží v louži. Přibíhá Runy a bodlem jej vykopává z vody do brány. Sláva bahňákům. Zvyšujeme na 3 : 1. Potom jsme již závěr zápasu zvládli. Hodně k tomu pomohl i Petr Kábů. Ujal se řízení střídání borců a fakt to bylo znát. Jen nestor Míra odcházel střídat se slovy: “ Nebaví mě to. Nenahrávaj! “ S příchodem deště končí mač a my po delší době “pouťák” vyhráváme.

Kvalitní zápas jistě potěšil pár přítomných diváků. Opravdu jsme si pěkně, s chutí a v pohodě zahráli. Příště pořádáme doma 2. ročník turnaje SG “ O pohár starosty Žichovic “. Přijďte se 13.8. podívat. Fakt to stojí za to.
Sestava: SLÁDEK Karel; ŠATRA Radek (Kubík Zdeněk),MOUREK Lukáš, Šuba Jaroslav, Brzák Miloš (Pešťák Václav); JAVORSKÝ Luboš (ČECH Miroslav), Kolařík Petr, HOZMAN Jaroslav, PODLIPSKÝ Josef; KOLÁČEK Libor (Míka Jan)  a Bala Petr.