Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Kasejovice – SG Žichovice 1 : 4

25. Září 2011 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 24.9. jsme zavítali na krásný pažit do Kasejovic. Zde se hrává pohodový fotbálek s velmi silným soupeřem.

      

Před zápasem

  My jsme přijeli ve 13-ti a domácí zahajovali v 9-ti. Velmi rychle však počty doplnili a nakonec i střídali. Ten začátek nás však poznamenal. Tak nějak jsme si mysleli, že to půjde samo, když jich je tak málo. Zahájili jsme. Domácím opět parádně hrála záloha. Opravdu hezky si to dávali. My, samá chyba, špatná náhra, nemohli jsme se najít a kecání. Hlavně Ládík byl rozladěn, bo před výkopem se řeklo, že rozhodčí je samá sádra a bude pískat z tribuny. No a tak prý nebudeme hrát na ofsidy !?! Náš první útok a Láďa střílí gól. Parádní střela z 20-ti metrů do šibenice, ale prý z ofsidu. A bylo to. Nervozita vzrůstala. Uklidnění přišlo až o poločase. Po našem rohu nahrává Mariášník zpět na střed hřiště. Na koho. No, na svého zeťáka Tomáše. Ten se rozhod a parádní pumelicí pod kladr stanovil stav na 0 : 1. Při vystřídání mariášníka zakončovali domácí jeden z mnoha útoků náporem v naší šestnáctce. Nám se ne a nedařilo odkopnout míč, ba ani ho sprostě urvat. O to se pokusil Jarda, ale soupeř tam dal nohu. Míč míří k naší bráně. Někdo ze stoperů opět netrefil odkop a protihráč z malého vápna nedal Martinovi šanci. 1 : 1 Nálada byla mizerná. Přesto jsme chtěli hrát a fotbalem se bavit. Kuman poslal uličku na Tomáše stojícího ve středovém kruhu. Ozvalo se: “Ku… na paty.“ Tom těžký míč, sám o tom nevěda, jako Messi. Patičkou se sám vyslal do brejku. S klidem profíka přízemní střelou k pravé tyči zv yšuje na 2 : 1 z našeho pohledu.

     O poločase jsme si řekli, že necháme kecání a kritizování. Chceme hrát fotbal, ne kopanou a nikdo nechce schválně udělat chybu. Budeme se povzbuzovat a ne si vyčítat chybičky. Těch se nevyvaruje ani repre. Stalo se. Druhá půle už byla z naší strany fotbalovější. Záloha eliminovala neustálé snahy domácí zálohy o kombinaci ve středu hřiště. Co neubránila záloha nebo obrana, to zachránil branař. Soupeři měli z Martinovy postavy respekt. Nestor Míra zatáhl míč po lajně až do vápna. Tam našel Bakyho. Ten vystřelil, ale brankář vyráží. U odraženého míče byl první Ládík. Nepřemýšlel, nezakop a trefil mičudu. Prostě má čuch na výběr místa. Se zarputilostí sobě vlastní propasíroval merunu za golmanova záda. Vedeme3 : 1. Domácí se stále snažili a jejich rychlá křídla nedala našim zadákům vydechnout. Miloš si trochu popoběh za půlku. Dostal náhru a okamžitě vyslal ulici na Bakyho. Ten, stojíc uprostřed čáry velkého vápna zcela sám, měl moře času na zpracování mičudy. Nekonečné vteřiny se otáčel. Otočil se. Vystřelil suprově. Vyhráváme  4 : 1.

       Baky nás pozval na prasátko a pivčo kvůliva ukončení šéfování hospůdky Na hřišti (škoda). Ochutnali jsme i Mariášníkův Tatranský čaj a Bernardovu 17-tku. Při rozebírání zápasu Ládík prohlásil: „ Příště celý zápas odehraju vzádu, kde mi Baky určí !“ Perličkou bylo vzpomínání Míry Čecha na první zápas klubu Žichovice, jehož byl aktérem. Ten se odehrál 22.9. 1961. Připíjíme na zakladatele fotbalu v Žichovicích, Mírovi přejeme dosažení 60-tky aktivního hraní. Nemůžeme pochopit, jak někdo může aktivně hrát fotbálek celých 50 let. Smekám.

Unavený Mariášník

      Přijďte se na nás podívat v sobotu 1.10. od 14:00 na domácím hřišti.

 Sestava :         Šus; Šuba,Mareš, Míka, Brzák; Frýda (Pešťák), Kolařík, Koláček, Podlipský (Čech); Bala  a Šumpík.