Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG na turnaji a dokopné

26. Červen 2011 | Publikoval | V rubice Stará garda

Turnajem v malé kopané jsme zahájili jarní dokopnou. Škoda, že nepřišlo víc gardistů.
Vítězem celého turnaje bylo družstvo SG Žichovice Ž ve složení : Baky, Jarda, Hozmič, Kuba, mladý Václav a Vlasta. Těsně za nimi, ze slušnosti, se na pěkném 2. místě umístilo družstvo SG Žichovice S ve složení : Ládík, Miloš, oslavenec Bernard, Libor a Jeřáb. O všem rozhodl vzájemný zápas. Jasně lepší “S” vedli již 2:0. Ve druhé půli však Ládík pustil nechytatelnýho šouráka mezi nohama, ubývaly síly, přibýval ohled na domácí – až na Miloše, který Jardovi došlápl plnou vahou na palec ( prý nechtěl). Tož sa stalo, že Ž vyhráli 4:2.

Posíleni ziskem 2 pohárů jsme se dali do přípravy dokopné.

Všichni splnili své úkoly a někteří, jako manželky, překvapili donesenou krmí. Poděkování zvlášť patří Liborovi za sponzorského čuníka. Oslavenec daroval soudek nefiltrované dvanáctky. Dobrá, ale lezla do makovic. Tabule byla připravená jak na svatbu. Po oficiálním přání ke kulatému jubileu Péti Kolaříka kapitán Jarda vyhodnotil naše Jaro a Miloš pak přidal statistiku a podrobnosti. Nepřítomen byl nejlepší střelec Runy – reprezentoval SG na ženském fotbalovém turnaji v Českém Krumlově. Mezi “nej” patřili i Jarda s Milošem – střelci vlastních gólů. Hlavně ten Mildův byl parádní ( viz. Velhartice ). Jako poslední byl vyhlášen Palič šancí. Ládíkovi nová džíska od Bernarda opravdu sluší.

Bo se nedá stále sedět a poudat, tak jsme šli na tradiční kopání penalt. Chytal Vlasta. Exekutovali – Jarda, Miloš, Javor, Bernard, Kuba, Libor, Kuman, Václav, Káboš, Hozmič, Baky. Kopaly se čtyři kola. Vždy dva netrefové platili rundu. Nejvíce paněz vydal Václav. Nejlepší střelec byl Kuba, který dal všechny pokusy. Nevím, čím to bylo, ale asi počasím. Přeháňka se měnila ve vánici malých. Prostě poslední páté kolo šlo klasickým vyřazovákem. Největší klid a přehled prokázal Vlasta. V podstatě to vyhrál, protože postupně vychytal všechny borce.

Trochu jsme se vyblbli a šli se opět občerstvit. Všem tak chutnalo, že si ani nevšimli, jak se mění :

V době, kdy se vánice měnila ve smršť, tak volakdo dostal sílu. Zvětšily se mu ramena a sebevědomí. Vyzval místní volejbalové internacionály. Ti na nás koukali s cukajícími koutky, bo celodenní činnost na nás byla vidět. Přesto nám složili poklonu, bo jsme pukli jen 1:2 na sety.

V nejlepší pohodě jsme se rozcházeli k domovům plni všeho dobrého a různorodých zážitků. Prostě dokopná, jak má být.