Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG “O pohár starosty Žichovic”

21. Srpen 2011 | Publikoval | V rubice Stará garda

Dne 13.8. 2011 se ve stánku fotbalu v Žichovicích uskutečnil 2. ročník turnaje starých gard O pohár starosty Žichovic. Lonští vítězové – SG Žichovice se tentokrát museli smířit s 2. místem. Starostův pohár si odvezlo mužstvo FC Sušice. 3. místo obsadilo družstvo SG Švihova. Na krásném 4. místě se umístilo nově zrozené družstvo SG Nezamyslic. Jak to vše probíhalo ?

Organizační stránku turnaje zajistil Jarda Šuba a Baky. Posekání a nalajnování hřiště zvládl Láďa Šumpík s p. Tatouškem. Úvodní zápas obstarala družstva SG Švihova a SG Nezamyslic. Druzí jmenovaní doplatili na nedochvilnost svých hráčů. Byla to odvaha nastoupit s 8-mi hráči v poli. Také prohráli 0 :1.

Pak to přišlo. Ač turnaji předcházela velká mediální kampaň zaměřená na větší účast domácích borců, tak výsledkem bylo, že na úvodní hvizd bylo připraveno jen 10 baleťáků. Ještě, že Pepíno      vynechal dopolední masáž a pár minut po hvizdu se zapojil do hry. S novým brankářem – Pavel Janda alias Bazar, s pozměněnou obranou – Kába, Bala, Hozman, Brzák , s úplně novou zálohou – Pešťák, Nový ( Podlipský ), Javorský ( Jeřábek ), Král a s tradiční údernou dvojicí – Míka, Šumpík jsme neměli na početné a silně doplněné ( Kotrba a Urban ) mužstvo “ Popelovců”. Ne, že by jsme nehráli dobře a s chutí. Zaplatili jsme však daň za nesehranost a “mlčenlivost”. Nemluvení na sebe bylo příčinou 1. gólu v naší síti. Petr Urban ( ne kreslíř ) byl při rohovém kopu úplně sám ve vápnu. Jasně, že příležitost hlavou využil. Druhý gól přidal, opět po chybě v komunikaci, Jirka Novák. Bazar poudal: “ Ještě jsem si nesáh na míč a už prohráváme 0 : 2. To je v ……. “  Ve 2. půli jsme se  zlepšili. Dalo se na nás dívat. Z pěkných kombinací byly i šance. Leč opět to naše proměňování. Pak dostal víc prostoru těsně za vápnem Venca Kotrbů. Šajtlí trefil šibenici. Prostě nám to vrátili z loňska ve stejném poměru – 0 : 3.

Jako druzí nás čekali borci ze Švihova. Ti nám to také chtěli vrátit za loňských 0 : 3. Avšak první gól jsme dali my. Baky, po nahrávce Pepína, šel sám na brankáře a nedal mu šanci. Druhý gól zařídil opět Baky. Přehazoval golmana, ale jeho lob byl krátký. Míč dopadl na malé vápno a odrazil se vpravo. No a tam číhal a včas po něm šel Ládík. Placírkou trefil prázdnou bránu. Vedeme 2 : 0. Hráli jsme dobře a bavilo nás to. Když už jsme si mysleli, že to je v suchu, tak po soupeřovic rohu skákal Hozmič na vyskoký, rádoby odkop. Vinou špatné koordinace pohybu nezasáhl míč hlavou, ale rukou. Penalta. Sníženo Baxou na 2 : 1. Jarda, prolezlý “rýmičkou”,  nás dirigoval z poza lajny – držet zadek a hrát na brejky. Ve druhé půli jsme to do puntíku dodrželi a Ládík předvedl hvězdný čich na gól. Baky vrací míč zpět na obranu stojící na středové čáře. Miloš plackou nahrává svým klasickým způsobem –  ani centr ani lob – před bránu. Míč dopadá do velkého vápna a skáče nad dvojici Baky a Ládík. Ládík hnán Mildovým voláním “Hraj !” se otočil jako první. Včas. Před brankářem trefuje mičudu. Ta zapadá pod břevno. Vedeme 3 : 1. Závěr zápasu zařídil opět Ládík. Novas hlavou sráží výkop na Miloše. Ten mu to vrací do běhu. Zasekávačka. Náhra na nabíhající 12-tku. Průnik do šestnáctky. Je sám před brankářem. Už se mu honí hlavou jak ho dá a jak svůj první gól oslaví. Vtom zprava slyší: “Miloškůůůů”. Po kontrole Ládíkova postavení mu přihrává. Ládík opět do prázdné brány uzavírá svůj hatrik. Vyhráváme 4 : 1.

Turnaj zdramatizovala hra Nezamyslic proti FC Sušice. Chybělo málo a mohli jsme ještě doufat v celkové prvenství. Uhraná remíza nás však vrátila zpět na zem. Do posledního utkání jsme šli s tím, že nám na 2. místo stačí remíza.

Nově poskládaná SG Nezamyslic byla již notně vyčerpána. Naše taktika “Na zaďoura” slavila úspěch. Odejít musel Novas, ale přišel Kuman. Ač zjevně nevyspalý, tak na hřišti opět proháněl soupeřovic obránce a stíhal pomáhat svým. Kvůliva kolenu odstoupil i Javor. Po souhlasu soupeřů jej nahradil Jařáb. Nezamyslice hrály, kombinovaly, ale jen po naší obranu. Všechny jejich akce byly zastaveny. Když ne obranou, tak perfektními zákroky branaře Bazara. Po obléhání soupeřovic vápna se k míči dostal Ládík. Nezaváhal. Zavřel oči a vypálil. Tečovaný míč zapadl do šibenice.     1 : 0. Klasika – soupeř se snaží útočit. Míč mu odebírá Hozmič a po zemi vysílá do brejku Bakyho. Ten jde ze středového kruhu sám na brankáře. Akci zakončuje umístěnou placírkou. Brankář vyráží. Baky doráží do prázdné brány. Vedeme 2 : 0. Tým se uklidnil. Výraz hry jsme nezměnili. Dohráli jsme to tak až do konce. Účet utkání  uzavřel Baky. Zatáhl míč vpravo až na brankovou lajnu.  Velice točená “pumelice” končí v rukách brankáře. Ten však tak rotující kulaté čudo podcenil. Míč zahlédl v síti, když předtím prošel jeho rukama i nohama. Vyhráváme 3 : 0.

Ládík vyhrává pohár pro nejlepšího střelce. Nejlepší brankář je Jiří Valeš ze Švihova a nejlepší hráč je Josef Burda z Nezamyslic. Putovní pohár i všechny ostatní předává osoně starosta Žichovic. Tím končí sportovní část turnaje. Všichni jsou spokojeni, že si zahráli, že přežili nasazení a důraz protihráčů. Poděkování patří i rozhodčímu z Horažďovic. Vše se hodnotí a rozebírá u grilovaného masíčka či klobásky a pivča. Prostě pohoda, kterou si příští rok zase zopakujeme.

 

 

S G Žichovice FC Sušice Nezamyslice Švihov Skóre Body Pořadí
Žichovice 2 0 : 3 3 : 0 4 : 1 7 : 4 6      2
FC Sušice 3 : 0 0 1 : 1 3 : 0 7 : 1 7 1
Nezamyslice 0 : 3 1 : 1 1 0 : 1 1 : 5 1 4
Švihov 1 : 4 0 : 3 1 : 0 1 2 : 7 3 3