Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Horažďovice 2:1

30. Květen 2011 | Publikoval | V rubice Stará garda

Netradičně v neděli 29.5. jsme po delší době doma přivítali SG Horažďovice. Konečně jsme se sešli v hojném počtu. Kádr doplnil Ondra Kožuch, alias Sergi. Na zkušenou, se souhlasem soupeře, si zahráli cizojazyční mladíci Flori a Sami.

Zápas řídil zkušený rozhodčí Vaverka a týmy postavily lajnové (za nás Mariášník). Výkop jsme měli my a rozehráli jsme ťukes krátkými přihrávkami. Do něho však zasáhl záložník soupeře. Obrana měla hned práci. Vše zvládala v pohodě. Trochu nám zatrnulo – soupeř vyslal vysoký centr do našeho vápna. Tam stál Jarda za Jardou Hozmičem a zvolal: “Mám !” Jenže míč byl vysoký a tak to vypustil. Vykulený Vlasta jen sledoval útočníka, jak se snadno dostal k míči. Naštěstí to soupeř nečekal a gól nedal. Po 20´ jsme si vzpoměli na Švihov. Na hru se dalo koukat. Šance byly. Útočníci se opět ne a ne trefit, bo si nahrávali i na malým vápnu. Snad každý mimo obránců mohl dát gól.Pěknou možnost měl Runy, když trefil míč pod padajícím golmanem. Ten však těsně minul tyčku. Do soupeřovic vápna směřoval vysoký centr. U pětky stál Libor a těsně za ním, víc jak o hlavu menší, Ládík. Ten zvolal: “Mám !” Tož se Libor sehnul. Ládík neměl. Po zápase to vytýkal Liborovi slovy: ”Vždyť jsi do mě strčil.” Kopeme trestňák. Konkrétně Bernard. Míč trefil parádně a ten mířil do vzdáleného vinglu. Jenže brankář vytasil super zásah a mičudu vyrazil na roh. Pro takové akce se chodí na fotbal. Když už obránci lámali hůl nad útočníky, tak Ládík přihrává zleva na střed vápna. Tam naběhl Sergi a nerozpakoval se. Natřel merunu tak, že ta rozvlnila síť a branař neměl šanci. Vedeme 1:0. Pak se vše vrátilo do známých kolejí. Obrana odrážela útoky soupeře. Záloha dobře kombinovala a podporovala snaživé útočníky. Šancí bylo plno, ale bez efektu. Velepříležitost měl Ládík. Dobíhal vysoký míč. V ústrety mu vyběhl golman. Svedli spolu ve výskoku nerovný souboj. Ládík myslel (my ostatní taky), že brankař balón chytí. Nechytil. Ten pokračoval směr brána. Ládík jej hledá. Přitom předvedl nepopsatelnou baleťáckou figuru. Našel, ale již nedohnal. Kopeme roh. Poločas vyhráváme 1:0.

Druhou půli jsme zahájili netradičně opatrně. Toho využil soupeř. Útok střídal útok. Ustáli jsme to. Citelně nám chyběl zraněný Bernard. Záloha s ním ztratila kreativitu. Jeden náš útok končil střetem Libora s obráncem Becherem. Výsledkem byla svíce těsně před vápnem. Ládík zachoval klid. V běhu míč zpracoval a pumelicí zvýšil na 2:0. Opět jsme přenechali iniciativu soupeři. Výsledkem byl nejprve přímý kop. Jeho realizace byla podobná té z první půle. Perfektně kopnutý míč míří do bližší šibenice. Do jeho dráhy se dostaly ruce. Vlastík předvedl ukázkovou robinsonádu. To byla oboustranná paráda. Pak přišel ukázkový centr za obranu. Než se Miloš otočil už byl u míče záložník Franta. Nacvičenou akci zakončil nechytatelnou střelou. Sníženo na 2:1. Hra byla vyrovnaná. Hecováním jsme se přeci jenom dostali do hry. Přišly opět šance. Sami uniká po levé straně přes 3 hráče – střela – míč se odráží od horní strany spojnice břevna a tyče. Ládík se dostal sám proti brankáři. Technicky jej obstřeluje. Dráhu míče sleduje jak hokejový brankář přes chumel před brankovištěm. Prakticky míč končí vedle. Šancí bylo opět opravdu moc. Vrcholem byl ťukes v soupeřově vápnu. Libor udělal dva obránce. Byl sám na malém vápnu před z větší části prázdnou bránou. Místo slávy nahrál vlevo stojícímu Ládíkovi. Ofside. Zase jedna spálená tutovka. Po mači to komentoval: “Když on tak smutně koukal.” I proto jsme se až do konce obávali o výsledek. Stačila jediná chyba a přišli bysme o výhru. Tu jsme neudělali. Vyhráváme 2:1.

Kvalitní zápas jistě potěšil hrstku přítomných diváků. Příště hrajeme opět doma. 4.6. od 13:30 přivítáme SG Kasejovice.

 

Sestava :    Eigner; Kubík, Šuba, Hozman, Brzák; Flori (Sami), Kolařík (Čech), Koláček (Pešťák), Kuman (Kožuch); Míka  a Šumpík.