Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Horažďovice 6:2

2. Říjen 2011 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 1.10. jsme za babíletního počasí přivítali tradičního soupeře z Horažďovic. Rozhodčí Bala (1. poločas) a Standa Nový řídili utkání sami bez pomezních.

         Soupeř nepřijel v nejsilnější sestavě, ale i tak jsme měli obavy, jak se bude zápas vyvíjet. Zvláště, když půl hoďky před hvizdem jsme byli ještě bez brankáře. Ještě, že ” velitel posádky” dal Gulimu svolení k opuštění rodiny. Začátek byl náš. Snažili jsme se kombinovat a zbytečně se nehonit. Ne vždy to vyšlo, bo krásný trávník byl suchem ztvrdlý jak beton a někteří nebyli v nejlepší fyzické kondici, viď Miloši. Tomáš zahrával rohový kop. Jím vyslaná přízemní čudla byla tečována obráncem a všichni koukali, jak se balón houpe v síti. Vedeme po sedmi minutách 1:0. Pak přišla chyba. Po našem rohu došlo k přečíslení. Hosté si to pěkně strkali až před Guliho. Toho prostřelili “houslema“. Vyrovnáno 1:1. Téměř okamžitě po obdrženém gólu Miloš přečet hru. Zachytil křižnou přihrávku. Dle učebnice moderního fotbalu vyslal uličkou ve středovém kruhu nabíhajícího Bernarda do brejku. Ten z vápna obstřelil brankáře. Ujímáme se vedení 2:1. Hosté nás často přečíslovali mezi kruhem a vápnem, ale vyložené šance se nedočkali. Zato naše útočné hroty a aktivní záložníci pálili jak u Verdunu. Skvělými zákroky nám kazil radost brankář Ivan. Zneškodnil pokusy Tomáše, Kumana, Bernarda a 4x Runyho. Např.: Runy dobíhal “zkur….” přihrávku. Brankář byl pomalejší. Runy nahrává zpět Bernardovi s hlasitým “Prázdná brána!” Ten místo střelby z rohu vápna vyšperkovává akci náhrou Tomášovi na střed vápna. Ten vida zející prázdnotu používá technickou střelu pod víko. Jenže Ivan se zatím stačil vrátit. Míč chytá pohodlně do zvednutých rukou.

            Druhý poločas jsme zahájili náporem. Bernard dával z vápna na Kumana a nabíhal si tak usilovně, až skončil v brance za lajnou. Kuman střílí. Brankář míč neudrží. Důrazný Runy jej dokopává do sítě. Horažďovičští reklamovali ofside Bernarda, což jim bylo hlasitě a vícehlasně vysvětleno, že nemají nárok. To je poslalo do kolen. Od té doby jsme měli navrch a hru si užívali. Bernard před vápnem nepřihrával. Zato udělal stopera a pak klikou i golmana. Pohodlně zavěsil a zvýšil naše vedení na 4:1. Soupeřovic obrana byla pod neustálým tlakem. To nemohli vydržet. Nevydrželi, bo především Tomáš, Kuman, Runy a Bernard byli lační po gólu. Kuman nahrál Runymu. Ten to zatáh po straně k vápnu a nahrál Tomášovi. Ten z první parádně zavěsil. 5:1 Miloš jako Pamič dobíhal na vápně volného útočníka. Ten vystřelil a náš snaživec míč jen tečnul. Ale parádně. Přesně k pravé tyči. Guli jen koukal. Sníženo na 5:2. To byl letos Mildův druhý vlastňák. Jeden hezčí než druhý. Horažďovice vedli většinu svých útoků středem a pak chtěli nahrávat do stran. Miloš jednu z přihrávek vypích. Jeho klasická vysoká náhra našla uprostřed hřiště Runyho. Stoper ho chytil rukama, bo byl již dost utahán. Pak ho ale pustil po slušném upozornění “ Pusť, vole!” Runy tak mohl špičkou čutnout míč směr Tomáš. Ten s ním pádil ku bráně. Brankář mu šel pod nohy, ale na bodlo neměl nárok. Vyhráváme 6:2, protože  po chvíli sudí dostal z tribuny povel a řka: “Konec” ukončil hru.

            Zápas byl pohodový – bez lajnových rozhodčích, ale skoro bez hádání a faulů. I na Ládíka, jenž odjel slavit ženino jubileum do Turecka, jsme si vzpoměli. Velmi nám pomohl Guli, když Vlasta nemohl.. To se to hraje, když máte za zády brankáře. On tvrdí, že tam stál jako když se s ním nikdo nebaví. Na závěr dostal firemní tričko od Bernarda jako projev díku teamu. Stejné tričko dostal i Tomáš. Za nejlepšího střelce.

            Příště bohužel rušíme zápas s FC Sušice, bo se nesejdeme !? Takže se budeme snažit baletit až 15.10. doma proti Švihovu od 16:00.

 Sestava:          Sládek; Kába, Šuba, Hozman, Brzák; Podlipský,Čech , Kolařík, Frýda; Míka a Pešťák (Mareš).