Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Kasejovice 3:3

5. Červen 2011 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 4.6. jsme sebevědomě přivítali mužstvo Kasejovic. To, co se dělo na trávníku nikdo nečekal. Dva poločasy a každý jiný. Nebe a dudy?

Soupeřů přijelo málo, ale naštěstí byli doplněni Broňou z Horažďovic. My měli jednoho na střídání. Rozhodčí Mariášník zahájil zápas na který nezapomeneme. Zálohu i útok jsme měli v nejsilnější sestavě. Do prořídlé obrany se zapojil jako předstoper Baky. Ládík lajnoval hřiště a tak nestíhal začátek a zbyla na něho pozice levého záložníka. A byl průser. Nejprve to tak nevypadalo. Zahájili jsme pěkně přízemní kombinací. Během 10´měl Runy 3 šance. Jedna skončila na břevnu. Nic, až na slova Ládíka, že nalevo hrát nemůže a že v 50-ti se nebude vracet, nenasvědčovalo průšvihu. Chyba lávky. První útok hostí končí faulem před středem našeho pokuťáku. Umístěná přízemní střela končí podél tyčky v síti. Vlasta tam šel nohou. Při tomto “provazu” stejně upad. Jo, v brankovišti měl bláto. S vyditelným hnusem ve tváři prohlásil “Zkur… marast.” Prohráváme 0:1. Místo silné zálohy měla obrana před sebou síto. Hlavně levá strana, kde na Miloše chodili minimálně 2 až 3 úplně volný soupeři. Bodejď by ne. Záloha hrála pěkně kombinačně, což dokazuje počet vytvořených šancí, ale tak vehementně podporovala útok, že se nestačila vracet. To byla voda na mlýn hostujících útočníků. Náš útok si místo střelby opět nahrával i na malém vápnu. Samo, že míč se často velmi rychle dostal zpět na naši půlku. A jejda tam jen tři obránci, bo i Baky útočil. Jarda zakřižoval Milošova útočníka. Rána směřující mimo se mu otřela o nohu. Vlastík jen sledoval, jak míč mění směr a zalézá za tyčku do sítě. Prohráváme 0:2. Začínají naše slovní přestřelky. Neustále se snažíme vstřelit kontaktní gól. Víme, že na to máme. Jenže v tomto rozpoložení a konstalaci fotbalových hvězd – ne. 4 útočníci na naši rozebranou obranu. Ťukes ve vápnu. Střela placírkou do prázdné brány. Prohráváme 0:3! To je moc i na největší kliďasi. Soupeři a diváci jen koukají, jak se náš tým rozkládá a hádá. Byli jsme téměř “na ručník”. Naše trápení ukončil hvizd rozhodčího. Takovou přestávku jsem ještě nezažil. Všechny vášně šly stranou. Sestava se vrátila do normálu. Sergi dostal defenzivní úkoly. Útok slíbil, že vystřelí.

Druhou půlku jsme zahájili aktivně. Poměrně snadno jsme se dostávali do šancí. Ale to zakončení – hrůza. Bernard ve vápně napřahuje. Pecka jak od Ronalda. Tyč se zaklepala. I soupeřovic útočníci nám na polovině poudali, že to ještě neviděli, že nám není přáno. Baky si naběhl na přihrávku a už nepřihrál. Udělal dobře. Jeho střela končí v síti. Snižujeme na 1:3. Jak se ukázalo, tak obraz hry se po celý druhý poločeas nezměnil. Už to byla zase ta naše hra. Většinu času se hrálo na polovině soupeře. Šancí opět na 3 pr… Zprava Luboš zatáhl míč k lajně. Centruje do vápna. Libor zpracovává a dělá dvě kličky. Přihrává Runymu. Ten zachoval klid. Posílá míč ke vzdálené tyči. Snižujeme na 2:3. Hra zůstává ve stejných kolejích. Libor obral záložníka o míč. Poslal ho vpravo Lubošovi. Ten centroval na střed vápna. Tam hlavičkuje Ládík. Míč trafuje jinou hranou. Za ním stojící Baky neváhá a pálí. Vyrovnáváme na 3:3. Vstřelit vedoucí gól jsme již nestačili.

Pohledný férový fotbal s kolapsem domácích. Nesmíme zapomínat, že hrajeme pro zábavu, potěšení ze hry a žoužu. Příště – v pátek 10.6. – zajíždíme do Kolince, kde nás od 17:30 hostí FC Sušice.

Sestava: EIGNER Vlastimil; BRZÁK Miloš, BALA Petr, ŠUBA Jaroslav, JAVORSKÝ Luboš; PEŠŤÁK Václav (ŠUMPÍK Ladisla), KOLÁČEK Libor, KOLAŘÍK Petr,KOŽUCH Ondřej; MÍKA Jan a PODLIPSKÝ Josef