Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Nezamyslice 2 : 1

8. Listopad 2011 | Publikoval | V rubice Stará garda

Na dokopnou dne 5.11. jsme si pozvali letos nového rivala. Ten přijel jen s 11-ti borci. Vše nasvědčovalo tomu, že je uběháme.

            Rozhodování utkání se ujal zkušený mezinárodní rozhodčí Veverka. Byl na to sám, bo lajnu nikdo nechtěl mávat. Zápas jsme zahájili v pohodě. Až moc. Nahrávky mezi obránci skončili až u Vlasty stojícího na lajně. Ten se slovy “Není komu” nabil protihráči na malém vápnu. On však byl tak překvapen, že to zakop vedle tyčky. Další minely byly už jen v poli. Dařilo se nám přehrávat soupeře pozemní kombinací i nátlakovou hrou. Dle Hřebíka presinkem a hrou ve čtvercích. Výsledkem bylo hafo šancí, pološancí i loženek. Diváci několikrát řvali: “Vrahuuuu !” – v situaci, když náš hráč zazdil šanci. Opět hodnotíme umění našich střelců – tragédie. Kdyby jsme vedli 7:0, tak by se nikdo nedivil. Když netrefíme bránu ze dvou metrů, tak se pak vzadu bojíme každé čudly. Ještě že v poslední minutě si Kuman narazil s Hozmičem ve vápně. Pepa Burdů skluzem míč zastavil. Nepočítal však s Kumanovým důrazem. Ba si myslel, že byl faulován. Nebyl. Kuman nahrává před střed brány. Nabíhající Ládík nezaváhal a z metru hlavou rozvlnil síť. Vedeme 1:0.

            O poločase nám Honza, Ládík i Tomáš vysvětlovali, jak je děsné zírat na velký prázdný zašněrovaný prostor a přece se tam netrefit. To se musí umět. Druhou půlku jsme zahájili rozpačitě a obrana čučela na 2 žáky v útoku soupeře. Jinak vynikající Pepíno použil podivný tajmink. Vysoký míč ho přeskočil. Toho využil jeden z “mladých”. Naši stopeři to neurvali. Vždy z toho byla jen čudla zpět k soupeřovi. Vlasta šel neohroženě pod nohy. Míč vyrazil. Nevěděl však kam. Druhý “mladý” to doběh a nezadržitelně skóroval. Vyrovnáno 1:1. Hra se nám nedařila. Plno zkažených přihrávek. V útoku to tam ne a ne spadnout. Jediný Libor se odhodlal ke střelbě ze střední vzdálenosti. Pumelice. Břevno. Jen jsme zaslechli: “Ku…. proč na to šahá ?” Nakonec jsme soupeře tlačili a věřili, že to tam spadne. Spadlo. Rohový kop zahrával Baky. Tentokrát po zemi. Obránci byli překvapeni a minimálně třem to kulaté čudo prolétlo mezi nebo okolo nohou. Před nohu to šlo Liborovi. Zavřené oči. Rána jak z děla. Ze tří metrů málem rozpáral síť. Vedeme 2:1. Tak to i skončilo.

            Férově hrané utkání bylo důstojnou tečkou za letošní sezónou. K pohodě přispěl i objektivní, nestranný rozhodčí, který na dotaz kdo má aut zahlásil: “Máme my”.

Sestava : Eigner; Brzák, Hozman, Šuba, Král (Kába); Podlipský, Kolařík, Koláček, Kučera (Pešťák); Šumpík a Míka.

            Poté následovalo vyhodnocení roku. Pečené vepřové kolínko, pivíčko a dobrá nálada. Kapitán Jarda si dal tu práci a zkompletoval historii gardy. Teď již víme kolik zápasů a jak jsme odehráli, kolik bylo výher, proher a remíz i kolik gólu jsme dali a kolik dostali. To samé víme o jedincích. Každý se může dozvědět kolik odehrál zápasů a zda dal nebo přihrál na gól. Za letošní rok převzali ceny od Bernarda: nejlepší střelec Ladislav Šumpík (Ládík), nejlepší nahrávač Josef Podlipský (Kuman) a nováček roku Tomáš Frýda. Plný tuplák od Bernarda (jako první v ZČ) převzali: Jaroslav Šuba st. za práci kapitána a zmíněnou historii, Petr Bala (Baky) za univerzála týmu a Miloš Brzák za články na webu.

            Za dobré paměti jsme se ještě rozhodli, že budeme pokračovat v tradici Penalt. Silvestrovská penalta proběhne dne 30.12. 2011 od 15:00 hodin na Žichkampu.