Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Švihov 4 : 3

17. Říjen 2011 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 15.10. jsme za chladného, ale slunečného počasí přivítali soupeře ze Švihova. Zápas řídil bez pomezních super rozhodčí Veverka.

    

Naši baleťáci

Soupeř nepřijel v úplné sestavě. Doplnili jsme je 2 dorostenci – Pepa Špaňo obránce a Míra Pena brankář – a našim nestorem Mírou Čechem. Zápas jsme zahájili pohodovou kombinační hrou. Jen z obrany jsme měli lufta, bo ji dirigival Ládík. Zbytečně. Libor s přehledem Horváta nezištně a ukázkově pustil příhru od Bernarda mezi nohama. Jarda, dnes hrál hrotového, se urval a pelášil někam na roh vápna. Vyslal ideální přihrávku mezi brankáře a vracející se obranu. Tam nabíhal Bernard a pohodově zavěsil. Vedeme 1:0. Jako vždy nás nejvíce trápila hostující záloha. Přesto jsme měli více ze hry. Pak přišlo jedno z mála přečíslení. Náhra mezi naše obránce. Dva vzali nabíhajícího útočníka do presu. Ve vápně. Penalta. Vyrovnáno 1:1. To nás však nerozhodilo a snad při druhém protiútoku dává Bernard míč napravo do běhu Kumanovi. Ten to potáh po lajně a dává centr opět přesně mezi brankáře a obranu. Tomáš perfektně trefil. Vedeme 2:1. Hra se nám dařila. Stoper Ládík si dovolil i jako první střídat a poslat na “stopera” Vencu. Náš tvůrce hry Bernard dává merunu křížem z prava do leva na Runyho. Ten cpal náhru opět před brankáře. Míč však prošel až na pravý kraj vápna. Všichni jsme zírali jak panic do dívčího klína. Von tam nabíhá stoper Ládík. No, ještě, že tam byl. Pohotovou střelou uzavírá skóre poločasu na 3:1.  

Úvodní pozdrav

Po pauze jsme začali tradičně aktivně a bavili se hrou. Ládík řka: ” Platím všem pivo a jdu dopředu” zaujal své místo na hrotu útoku. Miloš málem ztratil míč po Kumanově zpětné přihrávce, bo se vztyčenou hlavou chtěl udělat kličku. Kulaté čudo se mu zapletlo mezi nohy až málem žuchnul na zem. Jen jsme zaslechli: “Ty vole”. Zázračně však situaci ustál a nahrál na střed Liborovi. Ten při přebírání oklamal hned dva hráče. Místo náhry volí další kličku a se supr tajminkem nachází Tomáše. Ten to vzal na sebe. Vzal míč a šel a šel. Když měl brankářovo oči na pár metrů, tak mu to poslal k tyči. Vedeme 4:1. No a to nemělo být. Naši útočníci opět kombinovali i v malém vápně soupeře. Těch střel, co šlo vedle nebo do branaře. No a co on vychytal? To byla síla. Naše obrana se ukolébala tím, že má za zády jistotu – Vlastíka. Ten předvedl, že nemusí chytat jen ve stoje. Jednou nás zachránil klasickým vyběhnutím pod nohy útočníka. Jednou dokonce pohodlně seděl v malým vápnu a s nastavenýma rukama čekal až mu balónek spadne do náruče. No pohoda. Pak jsme začali ztrácet balóny ve středu hřiště při rozehrávce. A bylo to. Obrana začala být přetížená a ani v Turecku vydovolenkovaný a nabitý zvláštní silou Pepíno to nezachránil. Vlasta s klidem lorda místo odkopu dělá kliku protihráči. Ve vápně! Útočník mu míč vypichuje a přihrává pod sebe . Tam byl jen další hostující útočník. Snadno snižuje na 4:2. Nejen naši útočníci předváděli zákroky a kombinace po nichž jsme se mohli divit, žasnout, ba i nevěřit co se dá zahodit. Taky Miloš přidal něco ze svého repertoáru. Soupeř centruje křížem přes vápno jako my, mezi brankáře a vracející se obranu. Milda se střetává s míčem na penaltě. Má klid. No a to je průser, bo vymejšlí. Zamyslel se tak, že míč málem nestih a netrefil. Ale trefil. A jak. Šajtlí a jen lehce. To kulaté čudo se koulelo k tyčce. Vlasta stojí uprostřed kisny a jen valí oči. Miloš stojí na pětce a nevěřícně zírá. Všichni již vidíme ukázkového vlastňáka. Míč se naštěstí odráží od tyče zpět do vápna. Miloš se probouzí z hrozného snu a konečně placírkou uklízí míč mimo bránu na roh. Pak se se zvednutýma rukama uklání divákům. Většinu z nás málem polejvali. Pak jsme odolávali tlaku. Švihovský roh. Míč je odhlavičkován před vápno. Střela. Jedna teč. Druhá teč. Mergle v sítí. Obrana i Vlasta jen kouká a kroutí hlavou. 4:3 Ještě. že do konce zápasu bylo jen pár minut. Jinak bychom snad nevyhráli.

            Hosté přijeli v osmi. Hráli však, jako vždy, výborně. Zápas kladně ovlivnil i výkon rozhodčího. Např. obránce říká “ofside”. Pan Veverka: “Hraj!” A byl klid. A hrálo se. Pak jsme společně zasedli k dobré krmi a moku. Rozebrali hru a jiné podstatnosti. Ceny od sponzora Bernarda tentokrát získali: pan Veverka za vynikající rozhodování; Tomáš Frýda za nejlepšího střelce a Josef Podlipský (Kuman) za nejlepšího hráče.

            Příště se představíme opět doma a to v pátek 28.10. od 14:00. Přijedou Horažďovice. Tak přijďte taky. Bude se nač dívat.

 Sestava:          Eigner; Brzák , Šumpík, Hozman, Král (Pešťák); Podlipský, Koláček, Kolařík,  Frýda; Míka a Šuba.