Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Sokol Bezděkov – TJ Žichovice 0:4 (0:0)

8. Květen 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 57., 67., 75. Jiřík, 61. Šiška (PK). ŽK: 4:1. ČK: 0:0. Rozhodčí: Lažánek Karel. Diváků: 50.

Po prohře z minulého utkání s druhým týmem tabulky, rezervou Lub, zajížděli žichovičtí tentokrát na půdu zachraňujícího se Bezděkova. Za krásného počasí a na pěkném pažitu se sice hrálo celý zápas pod taktovkou hostů, ale díky jejich střelecké nemohoucnosti se o jejich výhře rozhodlo až ve druhém poločase.

Domácí od začátku zahustili prostor před vlastní šestnáctkou a hostující celek marně dobýval jejich branku. Přesto si zelenobílí vytvářeli šance. Do tří dobrých příležitostí se dostal Brož a dvakrát Šimáček, jenže jejich střely končily buď mimo nebo v náruči dobře chytajícího brankáře domácích. Dále to zkoušel po centru Jeřábka hlavou Jiřík, ale brankář Bezděkova si s jeho střelou poradil stejně jako s Jiříkovým trestným kopem, který bravurně vyrazil na roh. Domácí toho směrem dopředu mnoho nevymysleli, ale po dvou brejcích do otevřené žichovické obrany je ve vyložených šancích zradila velmi nepřesná koncovka.

V úvodu druhé půle nejprve dvakrát zahrozili domácí, ale Sládek byl na místě. Žichovičtí pak trpělivě pokračovali dál a nakonec se dočkali i branek. Nejprve se v 57. minutě prosadil ve skrumáži před domácí brankou z otočky  Honza Jiřík. O čtyři minuty později byl v domácí šestnáctce sražen Švehla a neomylný exekutor Šiška s přehledem rozhodl o vítězi. Vydařenou desetiminutovku hostů uzavřel v 67. minutě po trestném kopu Beneše hlavou svým druhým gólem v utkání Jiřík, který poté svůj hattrick zkompletoval dalekonosnou ranou ze  75. minuty. Domácí se také ke konci utkání několikrát dostali na dostřel hostující branky, ale z gólu se neradovali stejně jako na druhé straně po svých šancích hosté.

Slovo trenéra: V prvním poločase jsme neproměňovali vyložené šance a soupeře tak drželi ve hře. Ve druhé půli jsme si začali dávat míč po zemi do nohy, více kombinovali a hlavně začali dávat i góly. Skvělý výkon předvedl Honza Jiřík, který ukázal jak vypadá chladnokrevný kanonýr, velký kus hřiště svým dobrým pohybem dokázal ” obdělávat “  Robert Beneš. Celé mužstvo zaslouží pochvalu za bojovnost a vůli po vítězství.

Sestava: Sládek – Mourek – Jeřábek (74. Štěpán), Frýzek, Brož – Beneš J. (46. Švehla), Beneš R., Šiška, Šimáček (67. Stulík), Jiřík, Hozman.