Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Sokol Měčín – TJ Žichovice 4:3 (2:1)

9. Říjen 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 22. Němec, 52. a 67. Šlajch, 58. Eliáš – 13. Beneš J., 76. Šimáček, 87. Jiřík. ŽK: 4:3. ČK: 0:1. Rozhodčí: Jurčík Ondřej. Diváků: 80.

Žichovičtí o chladném a deštivém sobotním odpoledni zajížděli do Měčína. Domácí celek se před utkáním krčil se třemi body na chvostu tabulky, naopak hosté se po sérii tří výher v řadě pomalu dotahovali na její čelo. Profesorský výkon na půdě bojujícího Měčína však na zisk bodů tentokrát nestačil.Úvod zápasu patřil domácím. Nejprve Krotký po zaváhání Káji Brože mířil těsně vedle branky a o chvilku později zastavila jeho ránu z úhlu tyč Doubkovy svatyně.  Na druhé straně hostující celek dokázal využít hned svou první šanci. Ve 13. minutě zahrávali domácí trestný kop. Doubek míč vyboxoval k volnému Brožovi, ten posunul doleva na rozběhnutého R. Beneše, jehož křížný pas na bráchu akrobaticky pustil Chod, a Honza Beneš zakončil parádní akci podél brankáře k zadní tyči – 0:1. O minutu později už mohlo být rozhodnuto. Olda Chod poslal do uličky  rozběhnutého R. Beneše, který však kličkou nedokázal obejít domácího brankáře. Měčín odpověděl pěknou akcí středem hřiště, na jejímž konci Němec neprostřelil brankáře Doubka. Ve 22. minutě však už bylo srovnáno, když ránu Čejky dorazil za Doubkova záda Němec.

Druhý poločas otevřela Šimáčkova nepřesná střela z dálky, na druhé straně střílel zpoza šestnáctky Čejka, ale těsně minul. Čejkův další pokus byl mnohem nebezpečnější, ale jeho hlavičkové zakončení rychlé křídelní akce mířilo jen do tyče Doubkovy branky. Hosté odpověděli akcí Šišky, po jehož centru hlavičkoval Chod, ale trefil jen náruč připraveného brankáře. Šiška byl i na konci další akce domácích, když hlavou nechtěně vyzkoušel Doubka ve vlastní brance, ale ten vyškrábl míč letící z jeho hlavy na rohový kop. V 52. minutě se domácí celek dostal velmi lacino do vedení. Hosté velmi lehkovážně  rozehrávali trestný kop na vlastní polovině, míče se zmocnil domácí Šlajch, utekl všem a zastavil se s míčem až v Doubkově brance. Domácí byli v této chvíli na koni. Další Šlajchovu akci zakončil nepřesně hlavou Němec a při další šanci vychytal Eliáše Doubek. Z následného rohu však uhodilo potřetí. Míč proletěl vápnem ke zcela volnému Eliášovi, pro kterého nebyl problém zvýšit přízemní střelou na 3:1. Další branka visela ve vzduchu, ale parádní pumelici Ambrože z přímého volného kopu zastavilo břevno. Branka se třese ještě teď. Hosté se trošku otřepali a odpověděli střelou Honzy Beneše, která však mířila nad. V 67. minutě zahrávali domácí trestný kop, do skrumáže v pokutovém území vletěl důrazně Šlajch a hlavou zvýšil na 4:1 pro domácí. Tento střet však odnesl tržným zraněním na hlavě gólman Doubek a mladík Štěpán.  Naději pro Žichovice vykřesal v 76. minutě hlavou Šimáček a domácím začaly docházet síly. Hosté se tlačili před Měčínskou branku, domácí chodili do brejků a šance se rodily na obou stranách. Útočnou snahu hostů trochu přibrzdil zbytečným vyloučením Olda Chod, přesto v 87. minutě vstřelil hlavou kontaktní gól hostující Jiřík. Víc však už hosté tentokrát nedokázali a domácí v nervózním závěru těsný výsledek udrželi.

Utkání s přehledem odřídil rozhodčí Jurčík. Děkujeme našim fanouškům, že si i v chladném počasí našli čas na cestu do Měčína, ikdyž tentokrát jsme je moc nepotěšili. Těšíme se na Vás a Vaše hlasivky i v dalším zápase, kdy v neděli přivítáme na domácím hřišti rezervu Přeštic.

Slovo trenéra: Těžko hodnotit další brankový příděl do naší sítě. 4×4 góly na hřištích soupeřů, to už asi těžko může být náhoda. Nikdo v Měčíně nehrál dobře, ale když se nedaří fotbalově, musí přijít na řadu bojovnost. Ta přišla až v závěru a přinesla své ovoce. Bohužel někteří naši hráči ve vyhrocených situacích nedokáží udržet emoce na uzdě, a to je velký problém. Pozitivní je jen to, že jsme v závěru sahali po remíze a ukázali alespoň nějaký charakter.

Sestava: Doubek (67. Sládek) – Mourek, Brož, Frýzek, Štěpán (67. Špírek) – Beneš J., Chod, Šiška, Beneš R., Šimáček (80. Jeřábek) – Jiřík.