Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Sokol Mochtín – TJ Žichovice 3:3 (3:2), 3:4 na PK

19. Listopad 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 10. a 14. (PK) Cihlář, Novák – 12. R. Beneš, 19. Stulík, 87. Špírek. ŽK: 1:3. ČK: 0:1 (Šimáček). Rozhodčí: Čech Ladislav. Diváků: 80.

Poslední podzimní zápas sehráli žichovičtí fotbalisté na půdě šestého Mochtína. Přestože tomu nepovedený začátek utkání neodpovídal, žichovičtí nakonec dokázali, že se jim v Mochtíně dlouhodobě daří a po remíze a následném penaltovém rozstřelu vezou domů dva body.

Hned v první minutě se do šance dral domácí Kul, ale Švehla ve spolupráci s Doubkem situaci zachránili. Pak se nic zajímavého nedělo až do 10. minuty, kdy se po nepovedené rozehrávce hostů na velkém vápně dostal k míči Cihlář a nedal Doubkovi šanci – 1:0. Ve 12. minutě však bylo vyrovnáno. Domácí brankář Hanzl při rozehrávání od branky našel přesně hlavu Oldy Choda, míč putoval k Robertu Benešovi a ten své sólo mazácky proměnil. Za dvě minuty už zase bylo všechno jinak. Po faulu Lukáše Mourka v pokutovém území kopal domácí Jarda Cihlář pokutový kop a domácí znovu vedli. V 19. minutě hosté využili dalšího okénka v žichovické defenzivě a po pěkné akci, na jejímž konci nekompromisně zakončoval Novák, to bylo už o dvě branky. Hosté se postupem času otřepali. Nejprve po nepovedeném odkopu brankáře střílel R. Beneš, ale domácí obrana povedenou střelu zblokovala. Po tomto varování přišel trest. Jarda Hlaváč se ve 37. minutě parádně uvolnil na šestnáctce, odcentroval a nabíhající Stulík z voleje k bližší tyči prostřelil Hanzla v domácí brance. Pak ještě střílel těsně nad Frýzek a šlo se do kabin.

Druhý poločas otevřel trestný kop Jarabici, který Doubkovi způsobil veliké problémy a po následném rohovém kopu trefil Kul břevno. Další trestný kop Jarabici skončil také na břevně a dorážející Kul mířil z hranice šestnáctky mimo. Odpovědí hostů byla ulička Hlaváče na Šišku, jehož lob skončil v rukavicích domácího brankáře. Na druhé straně střílel po akci Smolíka nebezpečně Petr Švátora, ale gólman hostů byl na místě. Poté si Doubek s Mourkem dávali na vápně přednost, míč vypíchl Kul, ale brankář ve spolupráci s Malým situaci zachránili. Nebezpeční byli i hosté, jenže Špírkovu ránu po zemi z hranice šestnáctky zastavila tyč. Na druhé straně Dolejš po narážečce s Kulem nevyzrál na Doubka a stejně se vedlo Jarabicovi, jehož trestný kop přes zeď na bližší tyč žichovický brankář vytáhl na roh. Vyrovnání hostů přišlo tři minuty před koncem. Na dlouhý diagonální pas Jeřábka za obranu si naběhl střídající Špírek a halfvolejem vymetl šibenici. Domácí mohli minutu před koncem strhnout vedení na svoji stranu, ale po nejistém vyběhnutí brankáře zachránil situaci Švehla. Domácí kopali roh, Jarabica vyrobil hrubku a na domácí branku se řítil od poloviny Špírek, jenže na pořádné zakončení už neměl sílu.

Poprvé v sezóně tak žichovičtí zkusili pokutové kopy. Do třetí série proměnili všichni. Za domácí se trefili Jarabica, Cihlář a Smolík, za hosty byli neomylní Šiška, Robert Beneš a Špírek. Ve čtvrté sérii se nemýlil ani Jarda Malý, naopak Kul na Doubka nevyzrál. Na nervy hostujícím fanouškům zabrnkal Jarda Hlaváč, který v páté sérii mířil vedle, ale když ho napodobil i domácí Jiří Švátora, mohli se hosté radovat ze zisku druhého bodu. Utkání odřídil rozhodčí Čech. Děkujeme fanouškům i kotelníkům, že si v chladném počasí našli cestu do Mochtína.  Děkujeme za podporu nejen v dnešním, ale i v minulých zápasech. Ne vždy Vám naše hra působí radost, obvzlášť při venkovních zápasech. Ziskem dvou bodů z Mochtína jsme ale dnes uzavřeli vydařenou půlsezónu po návratu do I. B třídy!

Sestava: Doubek – Mourek – Brož (75. Šimáček), Švehla, Frýzek – Šiška, Chod (46. Špírek), Malý, R. Beneš, Stulík (70. Jeřábek) – Hlaváč.