Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Sokol Spálené Poříčí – TJ Žichovice 4:1 (2:1)

10. Září 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 40. a 83. Fiala, 45. Hofman, 71. Šlajs – 4. Beneš R. ŽK: 1:2. ČK: 0:0. Rohodčí: Kostelník Lumír – Šimek František, Lego Jan. Diváků: 150.

Ve třetím kole zajížděli žichovičtí fotbalisté do Spáleného Poříčí a v nepříliš vydařeném utkání podlehli domácím vysoko 4:1. Přestože tomu výsledek nenapovídá, jednalo se o vcelku vyrovnanou partii, ve které domácí krutě trestali chyby hostujícího celku. Domácí začali za velkého vedra aktivně, ale z branky se jako první radovali hosté. Ukázkové nedáš – dostaneš v neprospěch domácího týmu. Brankář Sládek kryl nedůrazně zakončenou šanci domácích, dlouhým výkopem našel nabíhajícího Roberta Beneše, pro kterého bylo po zaváhání poříčského gólmana trefit prázdnou branku velmi příjemnou povinností – 0:1. Poříčí se hnalo za vyrovnáním, jenže organizovaní hosté zahustili střed hřiště a do žádných velkých příležitostí domácí nepouštěli. Naopak z rychlých brejků mohli žichovičtí svůj náskok zvýšit. Jenže oba bratři Benešové neměli přesnou mušku a ránu Oldy Choda zpoza šestnáctky kryl poříčský gólman. Domácí borci se snažili hrát po křídlech, ale s jejich centry si hostující obrana dokázala poradit a složité kombinace v žichovické šestnáctce bez pořádného zakončení taky k vyrovnání nevedly. Tohle platilo, bohužel pro hosty, jen do 40. minuty. Odvrácený trestný kop vrátili domácí do žichovické šestnáctky, na přetažený míč naběhl Fiala, zpracoval si balón na prsa a nechytatelnou bombou skóroval. Další pohroma přišla pro hosty ve 45. minutě. Robert Beneš zahrával rohový kop, který domácí obrana odvrátila, na následný dlouhý míč si naběhl Hofman a po zaváhání Ládi Stulíka vstřelil po zemi k tyči vítěznou branku zápasu.

Hosté vstoupili do druhého poločasu se snahou minimálně vyrovnat, ale tentokrát byla jejich snaha neúspěšná. V 55. minutě se po hlavičce Šimáčka řítil na domácího brankáře Olda Chod, ale poříčský gólman výborným zákrokem napravil své zaváhání z úvodu zápasu. Domácí pojistili svůj náskok v 70. minutě, když domácí kanonýr Šlajs využil při exekuci trestného kopu zpoza velkého vápna ostrého zapadajícího sluníčka a Sládek viděl míč, až když ho lovil ze své brankové sítě. Žichovičtí vrhli všechny síly do útoku, ale v závěru zápasu je potrestal z brejku do otevřené obrany střelec prvního gólu domácích Fiala.

Pohledné utkání se šancemi na obou stranách se muselo pěkné divácké návštěvě líbit. Trojice delegovaných rozhodčích odvedla výborný výkon, slyšet byli i žichovičtí kotelníci, kteří to nezabalili, ani když už bylo jasné, že domácí dobře rozehraný zápas  nepustí. Děkujeme a těšíme se na Vaše povzbuzování i příští neděli, kdy přivítáme na domácím stadionu v dalším derby nebezpečný celek Pačejova!

Slovo trenéra: Fotbal je krásná hra, ve které na naší úrovni většinou nerozhodují krásné akce, ale chyby. Těch v zápasech venku děláme příliš mnoho, a tak těžko můžeme myslet na bodový zisk. Pohledné akce jsme sice především v prvním poločase předvedli také, ale góly neskončily. I přes porážku bych za skvělémý výkon chtěl pochválit Oldu Choda, Roberta Beneše a za první poločas i Honzu Beneše. Proti Pačejovu se k nim musí přidat i ostatní. Děkujeme fanouškům, kteří vážili dlouhou cestu a viděli 4 góly v naší síti.

Sestava: Sládek -Mourek -Jeřábek (55. Štěpán), Švehla, Brož – Beneš J. (87. Pařízek), Frýzek, Šiška, Chod, Stulík (53. Šimáček) – Beneš R.