Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Sokol Měcholupy 4:2 (2:1)

4. Duben 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 2. a 32. Brož, 55. Šiška (PK), 60. Chod – 15. vlastní ( Hozman), 88. Jakubec. ŽK: 2:0, ČK: 0:1 (Jahoda). Rozhodčí: Pastyřík Vladimír. Diváků: 130.

Po výhře ve Velkém Boru přivítali žichovičtí borci ve svém prvním jarním domácím zápase celek z Měcholup. Přestože šlo o souboj prvního s předposledním, žádná kanonáda se díky nepřesné koncovce zelenobílých nekonala, a hosté, kteří hráli více než hodinu o deseti, odešli poraženi jen o dvě branky. Nástup do utkání měli domácí jako hrom. Hned ve druhé minutě kopal Jarda Malý rohový kop, posadil  míč přesně na hlavu Káji Brože a bylo to 1:0. Žichovičtí po úvodním náporu a několika šancích polevili a přestože měli stálou převahu, do střeleckých příležitostí se díky zhuštěné měcholupské obraně zas tolik nedostávali. Uhodilo tak na druhé straně. Hosté kopali trestný kop z 25 metrů, Sládek střelu neudržel a následnou přihrávku před branku si srazil do vlastní sítě nešťastně Hozman. Do vedení se domácí znovu dostali ve 32. minutě, když Jeřábkův dlouhý míč přiklepl Jiřík hlavou Brožovi a ten se nadvakrát zapsal podruhé do listiny střelců. Vedení mohl do konce první půle zvýšit dobře hrající Jiřík, ale branka mu byla malá a Šišku po pěkné individuální akci vychytal hostující brankář.

Druhý poločas začal žichovickým náporem. V 55.minutě kličkovanou Jardy Malého v pokutovém území přerušil až faul hostů a následnou penaltu proměnil neomylný střelec Šiška. Čtvrtou branku přidal o pět minut později po individuální akci Šimáčka chytře Chod. Přestože žichovičtí měli i další šance, další gól už se jim vstřelit nepodařilo, protože pro Brože, Jiříka i Pillera bylo břevno moc nízko. Naopak se začali osmělovat i hosté, kteří podnikli několik brejků do třígólovým náskokem ukolébané domácí defenzivy. Trefil se však až dvě minuty před koncem podařeným lobem hostující Jakubec.

Slovo trenéra: Za stálé územní převahy jsme získali povinné 3 body, mrzí mě lacině inkasované branky. Dobrým výkonem se uvedl nový hráč Honza Jiřík, kterému přeji, aby se nám u nás líbilo a byl spokojen nejenom po fotbalové stránce. Poděkování patří našim fanouškům, kteří vytvořili opět nádhernou atmosféru. K bezproblémovému průběhu zápasu přispěl kvalitním výkonem i rozhodčí Pastyřík.

Sestava: Sládek – Mourek – Jeřábek (70. Piller), Frýzek, Štěpán – Hozman (55. Šimáček), Chod (70. Stulík), Malý, Brož – Šiška, Jiřík (80. Šumpík).

Zápis je s 2 komentáři