Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Tatran ŠV Velké Hydčice 2:0 (1:0)

18. Duben 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 82. Šiška (PK), Piller. ŽK: 3:2, ČK: 0:0. Rozhodčí: Raba – Jáchim, Hron. Diváků: 130.

V prvním ze tří hned po sobě jdoucích utkání na domácím hřišti přivítali žichovičtí fotbalisté celek z Velkých Hydčic. Hosté, kteří byli v tabulce na desátém místě, přijeli povzbuzeni vysokou výhrou 6:0 z minulého kola nad Horami Matky Boží, domácí zvítězili také vysoko 7:2 v Žihobcích, jenže tentokrát se žádné gólové hody nekonaly a v opatrném zápase s minimem šancí se nakonec radovali domácí. Hostující hráči dobře bránili a domácí se nemohli dlouho dostat do šance. Když už se po pěkné přihrávce Stulíka za hostující obranu dostal do dobré pozice Beneš, přehodil gólmana Šípka i branku. Hosté hrozili ze standardních situací, ale oba trestné kopy Hejpetra z hranice šestnáctky zlikvidoval efektními zákroky brankář Sládek. V závěru poločasu se proháčkoval do hostujícího vápna Šiška, jeho střelu zbrzdil brankář Šípek a míč směřující do branky uhasila na brankové čáře hostující obrana.

Druhý poločas byl na šance chudší než ten první. Hrálo se sice pod taktovkou Žichovic, ale přes dobře bránící hosty se žichovičtí dlouho nemohli prosadit do pořádného zakončení. Až v 82. minutě byl ve vápně hostů sražen domácí Brož a následnou desítku proměnil neomylný střelec Šiška. O čtyři minuty později kopal Kája Brož trestný kop z pravé strany a střídající Piller filigránskou patou rozjásal zelenobílé podruhé. Rozložení hosté se už na gólovou odpověď nezmohli a tak po dalším klopýtnutí lubské rezervy je náskok na čele tabulky více než slibný. Stínem zápasu jsou zranění hostujícího Melíška a domácího Oldy Choda. Přejeme jim brzké uzdravení a co nejrychlejší návrat na trávník. Také děkujeme kotelníkům za podporu ve velmi těžkém utkání a těšíme se na Vaše povzbuzování i příští týden, když doma přivítáme rezervu Chanovic.

Slovo trenéra: Do Žichovic přijel soupeř s kvalitní obrannou hranou, v čele se zkušeným gólmanem. Utkání  potvrdilo, že trpělivost růže přináší. Vítězství bylo vydřené, ale zasloužené. Potěšující je také čisté konto, které si připsal brankář Sládek.

Sestava: Sládek – Mourek – Jeřábek, Frýzek, Štěpán – Šimáček, Malý (20. Stulík), Chod (70. Piller), Brož (88. Bala) – Beneš, Šiška.