Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Chanos Chanovice 4:2 (2:0)

4. Září 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 8. a 79. Jiřík, 23. a 58. Beneš Robert – 55. Černohorský, 70. Polena. ŽK: 4:2. ČK: 0:0. Rozhodčí: Šimek František – Kulhánek Milan, Volf Michal. Diváků: 120.

Po nešťastném vstupu do soutěže na hřičti Starého Smolivce přivítali zelenobílí na domácím hřišti celek Chanovic a pěkná divácká návštěva za krásného počasí viděla derby jako řemen. Žichovičtí vyhráli o dva góly, ale skóre mohlo být mnohem vyšší.Domácí se hned od první minuty hnali do útoku a hostující obrana se v čele s brankářem měla co ohánět. Nejprve střelu Jiříka vyhlavičkoval hostující obránce z brankové čáry a další šanci Honzy Beneše zlikvidoval brankář Beke. V 8. minutě se už domácí radovali, když se po pěkné akci trefil domácí Jiřík. Žichovičtí nadále hýřili aktivitou a jejich křídelní akce hosté zastavovali s vypětím všech sil. Podruhé uhodilo ve 23. minutě. Trefil se domácí Robert Beneš a bylo to 2:0. Hostující celek se celý první poločas hlavně bránil a nakopávané míče a střely z dálky v pohodě likvidovala domácí obrana v čele s brankářem.

Do druhého poločasu vstoupili hosté o poznání aktivněji a podařilo se jim snížit po nepřímém kopu za malou domů. Běžela 55. minuta a ranou mezi nohy brankáře Sládka se trefil zblízka Černohorský. Domácí odpověděli za tři minuty. Aktivní Jiřík  důrazně vybojoval míč pro Šišku, který okamžitě přihrál do šance volnému Robertu Benešovi a ten nedal hostujícímu brankáři šanci. Další možnosti nedokázali proměnit hlavou Robert Beneš ani nohou Jan Jiřík. Poté přišel pro domácí trest. Trestný kop Černohorského ze 70. minuty trefil přesně hlavou do šibenice Polena a bylo to 3:2. Bojující hosté to nezabalili, ale další trestňák Srba, který mířil přesně k tyči zlikvidoval efektně Sládek stejně jako možnost Poleny, jenž si nedokázal zpracovat míč tak, aby mohl dobře zakončit.  Levou stranu domácí zálohy rozhýbal střídající Šimáček a po jeho centru přidal v 79. minutě  čtvrtou branku opět Jan Jiřík. Zasloužené vítězství domácích, které mohlo být ještě vyšší. K bezbroblémovému utkání přispěla dobrým výkonem trojice rozhodčích. Slyšet byli opět  kotelníci domácích, jejichž buben, hlasivky a trumpety nám stejně jako minule hodně pomohly. Děkujeme a těšíme se na Vaší hlasitou podporu i v dalším utkání ve Spáleném Poříčí!

Slovo trenéra: I v dnešním zápase jsme chtěli pokračovat v nastoleném trendu z přípravy a hrát útočný fotbal. To se i tentokrát projevilo na výsledku. Ve hře by se určitě našlo mnoho nedostatků, ale hráčům nechyběla chuť, nasazení ani disciplína. Velkým přínosem byl návrat Honzy Jiříka do naší sestavy, ale všichni hráči si dnes zaslouží pochvalu. A to i ti, co se na hřiště vůbec nedostali. Děkujeme za podporu domácím divákům a za návštěvu korektním fanouškům Chanovic.

Sestava: Sládek – Mourek – Brož, Švehla, Frýzek – Beneš J. (88. Špírek), Malý, Chod (85. Jeřábek), Šiška  (67. Šimáček), Beneš R. – Jiřík (80. Stulík).