Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – SK Strážov 2:1 (1:1)

2. Říjen 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 40. Beneš Jan, 84. Jiřík Jan – 35. Čížek Vladimír. ŽK: 2:2. ČK: 0:0. Rozhodčí: Velíšek Jiří – Langmajer Lukáš, Brůha Radek. Diváků: 150.

Po brankových hodech, které se minulou neděli odehrály na svéradickém stadionu, byl dalším soupeřem žichovických loňský účastník I. A třídy, celek SK Strážov. Nejlepší útok tentokrát narazil na nejlepší obranu a v utkání se spoustou nepřesností tentokrát dominovaly hlavně obranné řady.Kdyby diváci tentokrát přišli až po první půlhodině střetnutí, rozhodně by o nic nepřišli. Přestože hosté byli v poli o něco aktivnější,  ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit vyloženou brankovou příležitost a s nepřesnými pokusy z dálky neměl ani jeden brankář žádný problém. V 31. minutě se po rohovém kopu R. Beneše dostal k míči Olda Chod, ale jeho přízemní ránu zblokoval jeden z hostů na roh. Po dalším rohu R. Beneše se prodral k hlavičce Jiřík, jenže radost mu zkazil výborným zákrokem hostující gólman Javorský. Hosté odpověděli skákavou střelou Petržilky zpoza vápna, ale Doubek v domácí brance byl pozorný. V 35. minutě se však už hosté radovali, když rohový kop Uruby dopravil hlavou za Doubkova záda Čížek. Ve 38. minutě to už mohlo být o dva góly. Petržilka našel ve vápně rozběhnutého Denka, ale jeho střelu na zadní tyč bezpečně chytil domácí gólman. Žichovičtí vyrovnali ve 40. minutě. Jiřík prodloužil hlavou na Brože, ten se vřítil do šestnáctky, udělal kličku i brankáři Javorskému, jenže jeho střelu vykopl z branky jeden ze strážovských obránců. Bojovník Kája míč doběhl, naservíroval ho před branku Honzovi Benešovi, který vyrovnal 1:1.

Ve druhém poločase chtěly oba týmy strhnout vedení na svou stranu a šance se střídaly na obou stranách. Aktivnější vstup do druhého dějství ale měli domácí. Nejprve po ztrátě míče hostů před vlastním vápnem postupoval na Javorského z úhlu J. Beneš, jenže místo střely zbrkle volil přihrávku a z jeho akce tak nebylo nic. Další šanci měl po akci Choda se Šimáčkem hlavou Jiřík, ale trefil pouze náruč připraveného brankáře a po trestném kopu R. Beneše mířil Jirka Šimáček hlavou jen do tyče. Na druhé straně neuspěl před Doubkem kapitán hostů Mayer a vedle mířil zanedlouho po kombinační akci strážovských i Helm. Žichovičtí odpověděli parádní akcí Choda a R. Beneše, na jejímž konci střílel po kličce na velkém vápně nad Jiřík. Do vedení mohl dostat hosty po samostatné akci Weber, který přehodil stopera Mourka, ale jeho nedůrazné zakončení v klidu lapil Doubek. Střelecké štěstí poté neměl po přihrávce Malého ani Robert Beneš, jehož rána z hranice velkého vápna letěla těsně vedle. Hosté kontrovali šancí Uruby, který po trestném kopu a následném závaru v šestnáctce domácích střílel hodně vysoko nad. Poté měl ještě dvakrát hlavičkoval po centrovaných míčích ze strany strážovský Weber, ale ani jednou nemířil mezi tyče. Pak už hráli jen domácí. V 84. minutě poslal dopředu Chod Malého, od nějž převzal míč smolař Jiřík, který se protlačil ke střele a skákavým angličanem vstřelil vítěznou branku zápasu. Hosté na vyrovnání už neměli síly. Výsledek mohl pojistit o čtyři minuty později Honza Beneš, ale jeho jedovku z hranice pokutového území Javorský vyrazil a v nastaveném čase mířil znovu Honza opět z vápna těsně vedle.

Slušně hraný zápas za krásného počasí a před výbornou návštěvou s přehledem odřídila trojice rozhodčích v čele s panem Velíškem. Přestože se nám dlouho nedařilo překonat dobrou defenzivu Strážova, byli slyšet naši kotelníci. Děkujeme za Vaše povzbuzování a těšíme se na Vás i příští sobotu v Měčíně!

Slovo trenéra: V dnešním zápase jsme se příliž nedostali ke své útočné hře a hosté ze Strážova se na našem hřišti představili jako velmi kvalitní soupeř. Šance se hlavně ve druhém poločase střídaly na obou stranách, ale tentokrát rozhodla vůle domácích hráčů, a přestože se hra nedařila podle představ, chtěli jsme více vyhrát než soupeř. A taková vítězství vůle jsou o to cennější. Navíc se dnes prokázalo, že i hráči z lavičky mají kvalitu na to, aby nastupovali v této soutěži od úvodního hvizdu. A o tom by fotbal v Žichovicích měl být a doufejme, že i bude. Děkujeme fanouškům za podporu.

Sestava: Doubek – Mourek – Jeřábek (65. Štěpán), Frýzek, Brož – Beneš J., Chod, Malý, Beneš R. (90. Pařízek), Simáček (70. Šiška) – Jiřík.