Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Sokol Pačejov 2:1 (0:1)

18. Září 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 49. Hlaváč, 87. Beneš Robert – 11. Němec. ŽK: 1:2. ČK: 0:0. Rozhodčí: Vocelka Milan – Šlapák František, Valenta Martin. Diváků: 80.

Napravit čtyřgólovou prohru z minulého zápasu ve Spáleném Poříčí chtěli žichovičtí v dalším utkání doma s Pačejovem. Zaváhání v domácím zápase by bylo velmi nemilé a protože hosté hlavně v prvním poločase žichovickým zle zatápěli, byl osud zápasu až do samého konce na vážkách.Zelenobílí začali, jak se na domácí celek sluší, zhurta a hned ve druhé minutě se po rohovém kopu prodral k hlavičce Brož, jenže brankář hostů jeho pokus reflexivně vytáhl. Na druhé straně se nevedlo hostujícímu Němcovi, kterého tváří v tvář vychytal Sládek. Další šanci však už Němec dokázal proměnit, když po hlavičkovém přiťuknutí byl u míče dřív než domácí brankář a hlavou poslal hosty do vedení. Domácí se sice tlačili před hostující branku, ale hra se jim tentokrát tolik nedařila a s nakopávanými míči si hostující obrana dokázala poradit. Když už se domácí dostali do zakončení, pomohla hostům tyč jako při střele Jiříka, nebo branka byla malá jako při ráně Šišky. Standardní  situace velmi dobře zahrávané Robertem Benešem klíč k úspěchu také nepřinesly, neboť Brožovi dvakrát chyběl krůček k zakončení. Dobře bránící Pačejov využíval okénka v domácí obraně k rychlým kontrům, ovšem další dvě dobré příležitosti hosté nedokázali přesně zakončit a tak si o poločase mohli drbat hlavu, že jejich vedení není aspoň o branku vyšší.

Po důrazné domluvě v kabině se ve druhé půli v Žichovicích hrál úplně jiný fotbal. Hrálo se převážně pod taktovkou domácích a přišly i šance. Hned ve 49. minutě vyrovnal po nedůrazném odkopu hostí při svém prvním startu za Žichovice Jarda Hlaváč a na pačejovský celek se valily další útoky. Další Hlaváčovu střelu vyrazil hostující brankář, hlavičky Choda a Švehly mířily těsně vedle a akci s ligovými parametry se značkou Malý-Šiška zakončil smolař Jiřík hlavou do břevna. Hosté ohrožovali domácí branku sporadicky, ale když už se dostali do koncovky, bylo domácím horko. Střela Havlíčka po kombinační akci na šestnáctce se však mezi tři domácí tyče nevešla, další možnost zmařil včasným vyběhnutím Sládek, a tak mohl zaúřadovat domácí střelec Robert Beneš. Ten se nejprve v dobré příležitosti zastřeloval, ale když už trenéři pomalu začali dávat dohromady pětice jmen k penaltám, naběhl si na milimetrový pas Šišky za obranu a famózní šajtlí přehodil vybíhajícího brankáře Pačejova. To běžela 87. minuta. Domácí si poslední tři minuty pohlídali a mohli se tak radovat ze zaslouženého vítězství. Kvalitní utkání se šancemi se muselo osmdesáti platícím divákům líbit, ke kvalitě slušně hraného střetnutí přispěla dobrým výkonem trojice rozhodčích v čele s panem Vocelkou. Slyšet byl také kotel domácích, děkujeme a těšíme se na Vás a Vaše hlasivky i v příštím střetnutí na půdě lídra tabulky ve Svéradicích!

Slovo trenéra:  Tentokrát jsme první poločas prospali, špatný byl pohyb, nasazení i pokrytí středu hřiště. Většina míčů létala vzduchem a tudy cesta nevedla. Přesto jsme i v první půli měli šance, ale jak správně poznamenal autor referátu a vysloužilý autor kdysi prestižního plátku, prohrávat o gól pro nás byl relativně dobrý výsledek. Ve druhém poločase se zlepšila naše hra jako taková, ale hlavně byla konečně vidět touha po vítězství a snaha jít mu naproti. Za tento přístup bych chtěl hráčům poděkovat, i když by se mělo jednat o samozřejmost. Jsem rád, že v zápase nikdo svým výkonem nezklamal, podržel nás brankář, což nebývalo pravidlem, ale ode dneška bude, a úspěšnou premiéru si odbyl Jaromír Hlaváč.  

Sestava: Sládek – Mourek – Brož, Švehla (77. Štěpán), Frýzek – Beneš R, Šiška, Chod, Malý (72. Šimáček), Beneš J. (46. Hlaváč) – Jiřík.