Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Štenovice 3:1 (1:1)

30. Říjen 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 8. a 47. R. Beneš, 59. Jiřík – 26. Boček. ŽK: 3:2. ČK: 0:0. Rozhodčí: Chejlava Petr. Diváků: 100.

Utkání dvou nováčků soutěže a celků z lepší poloviny tabulky přineslo pěknou podívanou se šancemi na obou stranách. Hosté se ukázali jako kvalitní celek a hlavně v prvním poločase domácím zatápěli. Druhá půle už byla v rukou žichovických borců, kteří zaslouženě vyrovnaný stav dvěma pěknými góly strhli na svojí stranu.Úvod měli domácí jako hrom. Hned v 1. minutě pálil Robert Beneš z hranice šestnáctky těsně vedle, o chvilku později musel po skákavé střele Šišky gólman hostů Stuchl poprvé na zem a ukázat, co umí. Svůj počáteční tlak zúročili domácí v 8. minutě. Já na bráchu, brácha na mě předvedli bratři Benešové a starší Robert po akci mladšího Honzy přízemní střelou k tyči rozjásal žichovický stadionek poprvé. O tři minuty později mohlo být v Žichovicích ještě veseleji. Stulík přihrál Šiškovi, ten poslal vysoký míč za obranu na nabíhajícího R. Beneše, který šel důrazně do souboje s gólmanem, ale jeho střelu stačil vykopnout z prázdné branky obránce. Poté se začali osmělovat i hosté. Krásný postupoval z úhlu na Doubka v domácí brance, ale ten se jeho kličkou překvapit nenechal. Odražený míč se dostal k Pelouchovi a ten jej poslal z otočky hodně mimo domácí branku. V dobré pozici se ocitl po dlouhém autu také Volf, jenže střílel z halfvoleje vysoko nad. Domácí odpověděli uličkou Choda na nabíhajícího R. Beneše, kterému včas vletěl pod nohy brankář Stuchl. Hosté vyrovnali ve 26. minutě, když se trefil nechytatelnou dalekonosnou bombou k tyči Boček. Domácím jakoby po náporu z úvodu střetnutí ve druhé polovině první půle došel dech a do konce poločasu byli lepší hosté. Naštěstí nebezpečnou hlavičku Krásného kryl jistě Doubek a další šance Krásného po ztrátě míče Frýzka skončila vysoko nad.

Druhý poločas patřil většinu času domácím, kteří během čtvrthodiny rozhodli o svém vítězství. Nejprve ve 47. minutě napřáhl z dálky Robert Beneš a jeho skákavá jedovka skončila za zády brankáře Stuchla – 2:1. Poté po odraženém míči mířil těsně vedle Chod. Další pěknou křídelní akci měli na svědomí Stulík a Šiška. Druhý jmenovaný naservíroval před branku Honzovi Benešovi, ale ten ve 100% šanci díky výbornému zákroku Stuchla neskóroval. Hosté mohli domácí celek zanedlouho potrestat vyrovnáním, ale Krásný mířil po trestném kopu Chaluše z malého vápna jen těsně vedle branky. Pádnou odpověď na snahy hostů měl v 59. minutě Jiřík. Olda Chod mu filigránsky na vápně pustil míč a Honza nechytatelnou peckou do šibenice přidal pojistkový gól. Vzrušení před domácí brankou přinesla už jen situace z 66. minuty, kdy hostující Chaluš trefil přímo z rohu tyč domácí branky a rána Krásného, kterou mu na poslední chvíli zblokoval Štěpán natolik, že Doubek v domácí brance neměl problém s jejím zkrocením. Domácí mohli svůj náskok zvýšit, ale pro spolupráci zadáků Štěpána a Malého neměl pochopení brankář Stuchl a Malého střelu vyrazil na roh. Hosté se sice snažili s výsledkem něco udělat, ale žichovičtí drama nepřipustili a závěr zápasu si v klidu pohlídali.

Pohledné utkání odřídil s přehledem rozhodčí Chejlava. Děkujeme kotelníkům za povzbuzování a těšíme se na Vás i v dalším kole, kdy zajíždíme v sobotu 5. 11. na půdu silné Losiné!

Slovo trenéra: Prodloužili jsme úspěšnou sérii na domácím hřišti, a to se proti kvalitnímu soupeři počítá. V prvním poločase jsme byli ve většině situací druzí a jen díky zbrklosti hostů v zakončení jsme po půli neprohrávali. Ve druhém poločase jsme zlepšili pohyb a naše zvýšená aktivita byla odměněna i pěknými góly. Především za výkon po přestávce jsme si vítězství zasloužili. Velmi dobře zápas odřídil rozhodčí Chejlava ze Žihle.

Sestava: Doubek – Štěpán, Malý, Jiřík, Frýzek – Beneš J., Šiška, Chod (73. Brož), Beneš R. (85. Jeřábek), Stulík (65. Špírek) – Švehla (90. Pařízek).