Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Švihov 1:0 (0:0)

13. Listopad 2011 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branka: 87. Frýzek. ŽK: 0:2. ČK: 0:0. Rozhodčí: Pavol Ďugel. Diváků: 85.

Žichovičtí přivítali po nepovedeném minulém zápase v Losiné soupeře ze Švihova. V zápasech Žichovic i Švihova padá zpravidla hodně branek, ale kdo se těšil na gólovou přestřelku, musel být zklamán. Oba soupeři po nakládačce z minulého kola hráli opatrně a utkání nakonec rozhodl domácí kapitán Frýzek gólem z 87. minuty. Jako první se po rohovém kopu R. Beneše osmělil Olda Chod, ale jeho povedenou střelu z vápna vyrazil švihovský brankář Tráva. Na druhé straně se po nepovedeném odkopu Mourka dostal k míči Osvald, jenže jeho pumelice skončila na břevně Doubkovy branky. Odpovědí domácích byla bratrská spolupráce bratří Benešů. Robert utekl po křídle, na jeho centr si naběhl Honza, ale hlavou v dobré pozici přestřelil. Poté zase zahrozili hosté. Nejprve si Osvald naběhl na přihrávku za obranu, ale Doubek ve spolupráci s Mourkem nebezpečí zažehnali. O chvilku později na vysoký míč do šestnácky nabíhal Staněk, ale brankář Doubek souboj vyhrál a nadvakrát dokázal neposedný míč zkrotit ve svých rukavicích. Domácí se nenechali zahanbit a Jarda Malý z pětadvaceti metrů zatřásl břevnem Trávovy branky. Pak si na dlouhý Brožův aut naběhl Šiška, ale míč z jeho hlavy skončil v náručí gólmana. Závěrečná čtvrthodinka prvního poločasu patřila hostům. Nejprve po trestném kopu Havlíčka mířil hlavou mimo obránce Žák, neposednou střelu Pfluga z úhlu vyrazil Doubek a Mourek odkopl míč do bezpečí a těsně před odchodem do kabin Špatenka obešel Tondu Štěpána, ale jeho přihrávka naštěstí pro domácí proletěla po malém vápně a Plug se slabou střelou z úhlu do branky netrefil.

V úvodu druhého poločasu nejprve zahrozili hosté. Havlíček poslal do uličky Osvalda, který si míč předkopl víc, než bylo potřeba a brankář Doubek byl u balónu dřív než švihovský útočník. Pak začali hostům docházet síly a až do konce zápasu hráli hlavně domácí. Střídající Špírek rozhýbal do té doby statický domácí útok a hned po svém příchodu na hřiště se po spolupráci s Robertem Benešem dostal do dobré střelecké příležitosti, jenže Tráva jeho přízemní křižnou střelu levačkou konečky prstů vyškrábl na roh. R. Beneš připravil dobrou střeleckou příležitost i pro Jardu Malého, ale ten z hranice šestnáctky mířil těsně vedle. Poté se ke střele dostal i nahrávač Beneš, ale jeho povedenou střelu z dvaceti metrů Tráva efektně zlikvidoval. Pak se po přihrávce Brože probíjel hostující obranou znovu Robík Beneš, ale po kličce brankáři střílel v pádu a jeho slabou střelu zblokoval švihovský kapitán. Další akci rozjel Špírek, prokličkoval se pokutovým územím a naservíroval míč pro Stulíka, jehož ránu zblokovala hostující obrana a Brožova následná střela z vápna šla mimo. Poté to znovu zkoušel z vápna Malý, ale s jeho střelou doprostřed neměl Tráva žádný problém a další rána Hlaváče mířila mimo branku. Když velký závar před hostující brankou vyřešil Šiška střelou nad, vypadalo to, že se poprvé v letošní sezóně dočkáme v Žichovicích pokutových kopů. Běžela 87. minuta, když si míč postavil tradiční exekutor trestných kopů Robert Beneš. Přízemní centr proletěl šestnáctkou a kapitán Jirka Frýzek skluzem na zadní tyči rozhodl o výsledku utkání. Hosté už neměli čas ani sílu s výsledkem něco udělat. Jejich rohový kop v poslední minutě vyřešil brankář Doubek ve spolupráci s obranou a pak už se zelenobílí mohli radovat ze zaslouženého vítězství.

Slušně hrané utkání s přehledem odřídil rozhodčí Ďugel. Děkujeme fanouškům za podporu nejen v posledním podzimním domácím zápase, ale ve všech domácích i venkovních utkáních. Přestože Vám ne vždy přineseme radost, jsme rádi, že nás Vaše hlasivky ženou dopředu. Těšíme se na Vaše povzbuzování i v posledním utkání v Mochtíně, kde zakončíme vydařenou sezónu po návratu do 1. B třídy!

Slovo trenéra: Dnes jsme nezačali tak aktivně jako v minulých zápasech a po zaváháních v obraně jsme v úvodu měli štěstí. Poté jsme však získali půřevahu a měli mnoho střeleckých příležitostí. Přestože jsme se dlouho nemohli střelecky prosadit, trpělivé dobývání branky Švihova nakonec přineslo úspěch. Oproti minulému zápasu byl vidět výrazný rozdíl v zodpovědnosti hráčů, za což jim patří dík.

Sestava: Doubek – Mourek – Brož, Frýzek, Štěpán – J. Beneš (58. Špírek), Malý, Chod (78. Stulík), R. Beneš, Šiška – Hlaváč (89. Jeřábek).